"Zelta mikrofons 2024" jautrās aizkulises

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta Mikrofons" ir kopš 1995. gada notiekoša gadskārtēja labāko Latvijas mūziķu apbalvošanas ceremonija. Šoreiz galveno triumfu ...

gallery icon
Mūzika
2024. gada 9. marts, 20:04

"Ceru, ka vakar piedzīvotais ir pēdējais Zelta mikrofons!" Mūzikas industrijas pārstāvji norāda uz nopietnām problēmām pasākumā rīkošanā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Latvijas mūzikas industrija izdzīvoja “Zelta mikrofona” balvu pasniegšanas ceremoniju, kas aprindās tiek dēvēts par “latviešu Grammy”. Kā izrādās, paši dalībnieki norāda, ka ne viss organizatoriski tur noritējis gludi un pēc citu pasākumu labākajiem piemēriem.

Grupas “Laika Suns” solists un ģitārists Arnis Račinskis savā “Facebook” kontā norādījis visai acīm redzamus interešu konfliktus, kādu citu industriju, analoģisku pasākumu ceremonijās īsti neesot. Pasākumu rīko ne vien mūzikas industrijas pārstāve, SIA "MicRec" un "Zelta mikrofons" valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve. Pasākumam piesaistīti valsts līdzekļi, bet tā laikā tiek reklāmēti organizatoru atbalstītāji.

Račinska teiktajam piekrīt arī pasākuma vairākkārtējs laureāts Rūdolfs Budze (DJ Rudd), kurš cer, ka šādā formā Latvijas lielākais neakadēmiskās mūzikas pasākums tiks aizvadīts pēdējo reizi. DJ Rudd īpaši sašutis bija par Mīlgrāves grāmatas "Mikrofons" dalīšanu balvu saņēmējiem. Populārais dīdžejs, kurš vienlaikus ir arī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaiPA) valdes priekšsēdētājs, norāda arī to, ka pasākuma rīkotāji pat darbojoties ar reālu pelņu, kam, pēc viņa domām, nevajadzētu notikt. Budze notikušo pasākumu salīdzinājis ar korporatīvo pasākumu "sūnu ciemā", jo dažās nominācijās balvu saņēmējus esot noteikusi uz vienas rokas pirkstiem saskaitāms žūrijas dalībnieku kopskaits. Šādi diez vai iespējams objektīvi noteikt balvu ieguvējus.

foto: Mārtiņš Ziders
Elitas Mīlgrāves rīkotais "Zelta mikrofons" šoreiz radījis visai skaļu rezonansi, bet diez vai tādu, kādu organizatoru būtu vēlējusies.

Uz vēl kādu paradoksu pasākuma laikā norāda multiinstrumentālists, kādreizējais grupas "Gain Fast" ģitārists Didzis Bardo. Mūziķi jau pirms kāpšanas uz skatuves esot tikuši informēti, ka spēlēšana ar ieslēgtu pilnu apskaņošanu nav iespējama, jo blakus notiekot svarīga konference. Bardo iesmej, ka bundzinieki esot jutušies kā bērnībā, proti, spēlējot gaisa bungas.

Šos ierakstus sociālajos tīklos komentējuši simtiem cilvēku, vairumam paužot atbalstu izteiktajiem komentāriem. Atbalstu iespējamām pārmaiņām šajā jomā pauduši gan populārais mūziķis Ainārs Mielavs, gan citi mūziķi un dažādi citu jomu pārstāvji. Pasākuma rīkotāji pagaidām pārmetumus nav komentējuši.

Elita Mīlgrāve prezentē autobiogrāfiju "Mikrofons"

Ceturtdien 7. martā notika uzņēmējas un producentes Elitas Mīlgrāves grāmatas "Mikrofons" atvēršana.

gallery icon

Portāls Jauns.lv sekos līdzi, kā turpināsies šī šūmēšanās sociālajos tīklos.

"Zelta mikrofons 2024" skatuves un zāles foto

"Zelta mikrofons 2024" skatuves un zāles foto.

gallery icon