foto: LETA
Krimināllieta, pasūtījumi, kompromati un jezga boksa aprindās - Mairis Briedis pret Kristapu Zuti
Divi bokseri, kas savulaik ringā izgājuši ar Latvijas karogu pār pleciem, bet tagad Briedis esot noalgojis cilvēkus, lai izplatītu neglaimojošas ziņas par Zuti.
Slavenības
2024. gada 8. marts, 06:35

Krimināllieta, pasūtījumi, kompromati un jezga boksa aprindās - Mairis Briedis pret Kristapu Zuti

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Vai Mairis Briedis pasūtījis Kristapa Zuša apmelošanas kampaņu? Vismaz tā saka bokseris Zutis, pie kura aizvadītajā nedēļā ieradies kāds blogeris un izstāstījis, ka Briedis personiski piedāvājis viņam savos sociālajos tīklos izplatīt Zutim neglaimojošus video.

Kamēr bokseris Mairis Briedis pagājušajā nedēļā, piesaucot tādus vārdus kā “diktatūra”, sūkstījās, ka viens no tirdzniecības centriem atteicies savās telpās uzņemt viņa grāmatas prezentāciju, tikmēr parādījusies informācija, ka viņš pats gatavs izmantot diezgan neglītus paņēmienus, lai ieriebtu aktīvam viņa politiskās nostājas kritiķim Kristapam Zutim.

300 eiro par nomelnojumiem

“Jā, tā ir taisnība! Esmu gatavs visu izstāstīt un sniegt pierādījumus. Kaut arī Mairis Briedis "WhatsApp" platformā mani tagad nobloķējis un izdzēsis mūsu saraksti, es to esmu saglabājis. Bet ļoti, ļoti lūdzu – garantējiet manu un manu tuvinieku drošību. Es patiešām un pamatoti baidos, ka ar mani tagad var izrēķināties,” žurnālam "Kas Jauns" saka blogeris un influenceris Agris (drošības nolūkos viņa vārds ir mainīts).

Agris "Kas Jauns" atzīst, ka Mairis Briedis viņam personiski samaksājis skaidrā naudā 300 eiro avansā, lai viņš sociālajos tīklos publicētu dažādus vēstījumus. Blogeris to arī darīja, līdz Briedis puisim teicis, ka ar viņu sazināsies kāds cits cilvēks un nodos materiālus par Kristapu Zuti, kurus vajadzēs publiskot.

“Satikos ar šo cilvēku, kurš man parādīja, ka viņam ir 70 faili par Zuti. Bet es negribēju ar to visu ņemties, man var solīt, kādu naudu grib, taču es neesmu tāds cilvēks, kurš nodarbojas ar tik netīrām lietām. Ir tomēr jābūt kaut kādam cilvēciskumam un morāles normām. Sazinājos ar Kristapu un izstāstīju viņam to visu,” žurnālam "Kas Jauns" klāsta blogeris.

Tagad viņš jūtas apdraudēts, jo pēc tam, kad Zutis ar šo informāciju padalījās publiski sociālajos tīklos, Agris uzskata, ka ar viņu var izrēķināties. “Es baidos atgriezties mājās, kur mani gaida draudzene un nesen dzimis bērniņš. Es tagad pat nakšņoju pie paziņām. Man draudzene jau zvanīja un teica, ka pēc tam, kad Zutis šo informāciju publiskoja, mūsu māju kāds novēro, vairākas reizes gar māju braukā aizdomīga automašīna. Es patiešām tagad nožēloju, ka par šo man piedāvāto darījumu izstāstīju Zutim, jo patiesībā tas nevienam nebija jāzina. Bet es, kā jau teicu, negribu ar tādām lietām nodarboties. Un tagad reāli baidos,” satraukts ir viņš.

Zutis “kompromatu” publisko pats

Viens no video, ko Maira Brieža cilvēks esot nodevis blogerim publicēšanai, nonāca arī Kristapa Zuša rīcībā, un viņš to pats publicēja savā "Telegram" kontā. Video ar nosaukumu “Kāds patiesībā ir Kristaps Zutis” dzirdams audioieraksts, kurā Zutim līdzīgā balsī runājošs vīrietis rupji lamājas, video papildināts ar fotogrāfijām, ar bokseri izsmejošiem un apvainojošiem komentāriem, piemēram, “profesionāls sportists uzbrūk cilvēkiem”, “baigais varonis”, “gangsteris”, “izspiedējs”, “lamājās kā vatņiks” un citiem.

“Jā, audioierakstā esmu dzirdams es!” žurnālam "Kas Jauns" nenoliedz Zutis, atklājot, ka šis ieraksts ir no sena notikuma, par kuru ierosināta krimināllieta, un tās dēļ viņš pat netika uzņemts Zemessardzē. “Toreiz viens jauns puisis draudēja 70 gadu vecai omei, ka aplies viņu ar degšķidrumu un nodedzinās. Man šī ome bija pazīstama, jo zināju viņas mazdēlu. Ome man palūdza, lai aizbraucu palīgā. Par to gadījumu ierosināta krimināllieta, kas joprojām nav nonākusi līdz tiesai. Es toreiz aizstāvēju vājākos, bet tagad mani cenšas par to nomelnot,” skaidro Kristaps, piebilzdams: “Jā, es toreiz biju ļoti rupjš. Bet es runāju tādā valodā, kādā tie cilvēki, no kuriem es aizstāvēju omi, spēj saprast! Un no šādiem video man nav ko baidīties. Jā, man ir “skeleti skapī”, taču par lielāko daļu no tiem visi jau zina.”

Zutis ar vienu sitienu pieveic bokseri, kurš kādreiz nokautēja Taisonu

Latvijas bokseris Kristaps Zutis sestdien "Arēnā Rīga" cīņu šovā "Pafbet 101 Fighting Championship" 24 sekunžu laikā pieveica bijušo pasaules čempionu ...

gallery icon

Varbūt gaidāms duelis ringā?

Ko tad Kristaps Zutis nevar sadalīt ar Mairi Briedi, kāpēc vienam no bokseriem jāķeras pie ne visai glītiem paņēmieniem, lai kaitētu otram? “Savulaik mēs ar Mairi bijām ļoti labās un tuvās attiecībās. Bet tad nāca Krievijas iebrukums Ukrainā un Brieža pozīcija, ka “viss nav tik viennozīmīgi”. Es sāku publiski ironizēt par viņa politisko karjeru.

Taču Mairis ir tāds cilvēks, kurš blociņā pieraksta katru, kas pat ir uzrakstījis viņam netīkamu komentāru internetā. Jā, tā viņš dara, es to zinu!

Un acīmredzot mans humors par Maira izdarībām viņam nav paticis, savās neveiksmēs politikā viņš vaino mani un tagad grib man atriebties, mēģinot kaitēt ar visādām apmelojošām akcijām. Stulba rīcība! Es taču neesmu viņam konkurents ne politikā, ne boksā, nesaprotu, kāpēc viņam vajadzētu nodarboties ar tādām muļķībām – noalgot kaut kādu blogeri, lai izplatītu par mani visādu šļuru. Es pat Mairim personīgi "WhatsApp" vaicāju, kāpēc viņš tā dara, taču atbildes vietā viņš mani vienkārši nobloķēja. Pasaulē viens no labākajiem bokseriem izrādās ir tik liels mīzējs, ka baidās atbildēt! Mēs boksu pozicionējam kā džentlmeņu sporta veidu, bet... Nu ko var gribēt no boksera, kurš pa ringu skraida Supermario kostīmā,” smejas Zutis, piebilstot: “Protams, Briedis ir lielisks bokseris, salīdzinot ar viņu, es viņam ringā varētu ūdeni pienest, viņš starptautiskajā boksa līmenī ir guvis milzu panākumus, bet cilvēciskajā ziņā ar viņu ir pavisam traki. Vākt mapītē par mani kaut kādu kompromatu?! Algot čali, kas to izplata?! Nu tas ir tik bērnišķīgi! Ne velti Maira bijušais treneris pat izteicās, ka drīz Briedis varēs Tvaika ielā boksēties ar Napoleonu...”

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon

Bet varbūt šis abu bokseru kašķis ir reklāmas kampaņa pirms abu mača? “Būtu jau labi, ja tāds notiktu. Kaut man ringā pret Mairi ir krietni mazākas izredzes nekā jebkurās citās diskusijās, es jau reiz piedāvāju Briedim cīņu, taču viņš atteicās, pieprasot milzu honorāru – 100 000 eiro. Bet, ja kāds sarīkos šādu cīņu, tad es gribu tikpat lielu honorāru kā Briedim un uz pusi vairāk klāt, ko noziedošu Ukrainas bāreņiem. Tikai ar šādiem nosacījumiem es ar Briedi boksēšos. Vai šis tracis ir mūsu boksa mača reklāma? Es neko par to nezinu, bet, ja Mairim ir plāns par šādu maču un viņš to dara, lai popularizētu mūsu cīņu, tad viņš ir krasavčiks! Jo ar šo cīņu Ukrainas bērniem būs lielāks finansiālais atbalsts!” nosaka Kristaps Zutis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!