foto: ZUMAPRESS.com
Miris "stand-up" komiķis un "Curb Your Enthusiasm" zvaigzne Ričards Lūiss
“Stand-up” komiķis un “Curb Your Enthusiasm” zvaigzne Ričards Lūiss.
Slavenības
2024. gada 29. februāris, 12:54

Miris "stand-up" komiķis un "Curb Your Enthusiasm" zvaigzne Ričards Lūiss

Jauns.lv

76 gadu vecumā miris "stand-up" komiķis un filmas "Curb Your Enthusiasm" ("Ierobežo savu aizrautību") aktieris Ričards Lūiss, vēsta BBC.

Viņš otrdienas vakarā, 28. februārī, mierīgi nomira savās mājās Losandželosā pēc sirdslēkmes, teikts viņa publicista Džefa Ābrahāma paziņojumā.

Lūiss pagājušā gada aprīlī paziņoja, ka viņam ir diagnosticēta Parkinsona slimība un viņš pārtrauks no “stand-up”  komēdijas.

Pazīstams ar savu pašnoniecinošo humoru, Lūiss kļuva pazīstams astoņdesmitajos gados.

Gadiem ilgi aktieris un rakstnieks filmējās kopā ar Leriju Deividu viņa HBO šovā “Curb Your Enthusiasm”, kur viņš attēloja daļēji izdomātu sevis versiju.

Pavisam nesen viņš bija piedalījies šova 12. sezonā, kas pašlaik tiek rādīts kanālā HBO.

Lūisa publicista izplatītajā paziņojumā viņa sieva Džoisa Lapinska sacīja, ka viņa "pateicas visiem par mīlestību, draudzību un atbalstu un lūdz saglabāt privātumu šajā laikā".

Savukārt Lerijs Deivids slavēja savu draugu: “Mēs ar Ričardu piedzimām ar trīs dienu starpību vienā slimnīcā, un lielāko daļu manas dzīves viņš man ir bijis kā brālis," viņš teica, "viņam bija tā retā kombinācija, ka viņš ir smieklīgākais cilvēks un arī mīļākais. Bet šodien viņš lika man raudāt, un es viņam to nekad nepiedošu."

Dzimis Bruklinā un uzaudzis Ņūdžersijā, Lūiss 20. gadsimta 70. gados kļuva slavens, uzstājoties Ņujorkas klubos un TV šovos.

Lūiss, saukts par "Sāpju princi", bija pazīstams ar to, ka komēdijas laikā izklaidējās par savām neirozēm un hipohondriju. Gandrīz vienmēr ģērbies melnā, viņš reiz pajokoja, ka ir "trauksmes Dekarts; es krītu panikā, tāpēc esmu".

“Comedy Central” viņu nosauca par vienu no 50 visu laiku labākajiem “stand-up”  komiķiem, un žurnāls GQ iekļāva viņu savā 20. gadsimta ietekmīgāko humoristu sarakstā.