Kino
2024. gada 26. februāris, 23:59

FOTO, VIDEO: pirmizrādi piedzīvojis ilgi gaidītais seriāls "Padomju džinsi"

Jauns.lv / LETA

26. februārī kinoteātrī "Forum Cinemas" pirmizrādi piedzīvojušas pašmāju daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" pirmās divas sērijas.

Seriāls, kas kinoteātros Latvijā būs skatāms no 1.marta, saņēmis 12 nominācijas nacionālajai kino balva "Lielais Kristaps".

Ceremonijā daudzsēriju filma plūca uzvaras laurus un saņēma balvas trīs kategorijās. 

Daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" pirmizrāde

Kinoteātrī "Forum Cinemas" 26. februārī pirmizrādi piedzīvoja pašmāju daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" pirmās divas sērijas.

gallery icon

"Padomju džinsus", ko režisējis Staņislavas Tokalovas un Juris Kursietis, atzina par labāko daudzsēriju filmu. "Lielā Kristapa" balvu kā labākie scenāristi saņēma Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, savukārt par labāko aktieri tika atzīts Kārlis Arnolds Avots.

Ārvalstīs seriāls iekļauts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024", kas piedāvā ekskluzīvu priekšskatījumu seriāliem no visas pasaules, atzīmē filmas veidotāju pārstāve.

Seriālam "Padomju džinsi" ir astoņas sērijas, kas stāsta, kā rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs, kurš tirgojas ar rietumu džinsiem un mēģina apmānīt sistēmu un nopelnīt naudu, satiek savu mūža mīlu Tīnu.

Renārs uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru, kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. Valsts drošības komiteja (VDK) pa visu valsti meklē šo šūšanas darbnīcu. Viņu redzeslokā nonāk Renārs, līdz viņi viņu beidzot ielenc, lai gan neko nevar pierādīt. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām - tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi. Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpinieku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids.

Galvenās lomas seriālā atveido Avots, somu aktrise Āmu Milonofa un Igors Šelegovskis. Citus personāžus atveidos Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskis, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka un citi.

Seriāla idejas autors ir Tokalovs. Scenārija autori ir Tokalovs, Markova un Kalinovskis, režisori - Tokalovs un Kursietis. Filmas operators ir Valdis Celmiņš, mākslinieces - Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māksliniece -Liene Bite, grima māksliniece - Maija Gundare, komponists - Kārlis Auzāns, skaņu režisors - Ernests Ansons, montāžas režisors - Oskars Morozs. Seriāla producente ir Aija Bērziņa no studijas "Tasse Film".