Ģirta Ķestera 60 gadu jubilejas svinības

Valentīndienā, 14. februārī, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris atzīmējis savu 60. dzimšanas dienu, kurai par godu iestudēta izrāde "Vīrietis, kurš ...

gallery icon
Slavenības
2024. gada 20. februāris, 06:44

FOTO: kā izaugusi Ģirta Ķestera meita

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Ģirts Ķesteris Valentīndienas izskaņā jaudīgi nosvinēja savu 60. dzimšanas dienu – ar pirmizrādi kultūras centrā "Siguldas devons" un jubilejas banketu ciešā ģimenes un kolēģu lokā. Jubilejas svinībās vissirsnīgākos mīlestības apliecinājumus viņš saņēma no meitas un dēla, kā arī mazmeitas.

“Mans tētis ir superzvaigzne!”

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", Ģirta meita Estere Alma tētim jubilejā pasniedza kreatīvu dāvanu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ģirta meita Estere Alma tētim jubilejā pasniedza kreatīvu dāvanu.

“Manuprāt, tētim nepatīk vienkāršas dāvanas. Kad pasniedzu viņam kādu krūzīti, skatos, ka viņa reakcija ir okay, tad nu man šķiet, ka viņam vajag dāvanas ar odziņu, kaut ko tādu, kas paliks atmiņā. Iegādājos sarkanas rozes, bet tad sapratu, ka tas ir pārāk vienkārši manam tētim, jo viņš ir superzvaigzne. Izdomāju uzfrišināt rozes ar spīdumiem. Uzdāvināju arī foto, kurā es esmu vēl bēbis un tētis mani tur rokās. Jau agrāk man tētis bija lūdzis, lai uzdāvinu viņam mūsu kopbildi. Tad nu sapratu, ka tieši šajā dienā arī pasniegšu to. Turklāt tā ir īsta fotogrāfija rāmī,” par tētim sarūpēto dāvanu sarunā ar "Kas Jauns" pastāsta Estere Alma.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Tā ir īsta fotogrāfija rāmī,” par tētim sarūpēto dāvanu pastāsta Estere Alma.

Raksturojot savu tēvu, meita teic, ka viņai tētis vienmēr būs jaunības plaukumā: “Viņš ir jaunietis sirdī. Lai arī cik vecs viņš būtu, manās acīs viņš būs superzvaigzne, jaunietis un vienmēr ar enerģijas pilnu degsmi dzīvot tālāk.”

Vaicāta, vai viegli būt Ģirta Ķestera meitai, Estere Alma teic, ka ir forši un superstilīgi: “It īpaši, kad es vēl gāju bērnudārzā, man visi vienmēr vaicāja, kāda būs nākamā seriāla UgunsGrēks epizode. Vienīgais, kas varbūt man ne tik ļoti patīk, ka bieži vien mani salīdzina ar tēti, saka, es esmu Ģirta Ķestera meita. Tas mani gan pagodina, gan arī tajā pašā laikā gribu, lai cilvēki redz mani kā atsevišķu cilvēku un to, ko es dodu no sevis pasaulei. Arī man ļoti patīk māksla, un cenšos to visiem rādīt.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vaicāta, vai viegli būt Ģirta Ķestera meitai, Estere Alma teic, ka ir forši un superstilīg.

Jau šajā vasarā Estere Alma absolvēs vidusskolu, paralēli mācībām viņai ir ļoti piepildīta ikdiena, jo viņa ne tikai radoši izpaužas, bet arī strādā. “Tas viss prasa lielu disciplīnu. Man ir vīzija par savu nākotnes nodarbošanos. Esmu daudzveidīga, un šobrīd man ir pāris ideju, uz ko es tiecos, bet vēl grūti pateikt kaut ko konkrētu, vienīgi ir skaidrs, ka tā būs radošajā nozarē – viens no iespējamiem studiju variantiem ir multimediji. Es visu savu dzīvi dejoju, šobrīd Edmunda Veizāna deju skolā pasniedzu dejošanu. Vēl arī strādāju kā animatore. Un paralēli tam ar savu producentu aktīvi radu savu dziesmu albumu, ko gribu izlaist šajā vasarā. Esmu repere un dziedātāja ar skatuves vārdu E$ha. Jau ir ierakstītas četras dziemas. Ceru, šis projekts aizies,” viņa stāsta un piebilst, ka viņas lielākais atbalstītājs noteikti ir tētis: “Viņš vienmēr manas izpausmes analizē un pasaka savu konstruktīvo kritiku, bet vienlaikus ir mans vislielākais atbalstītājs. Viņš vienmēr ir gribējis, lai man viss izdodas, lai ir forši, labi un ērti.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Viņš vienmēr ir gribējis, lai man viss izdodas, lai ir forši, labi un ērti," saka aktiera meita.

Estere Alma teic, ka abiem ar tēti ļoti labi saskan: “Līdzīgi domājam, humors ir ļoti līdzīgs. Mums varbūt neizdodas tik daudz laika būt kopā, kā man un tētim gribētos, jo abi ļoti daudz strādājam. Taču laiks, ko pavadām kopā, ir pilnvērtīgs.”

Kā Ģirtu lielajā jubilejā sveica brālis, dēls un citi tuvākie, lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst arī citu interesantu ziņu!