foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ Vida Press
Smagas slimības nomocīto Selīnu Dionu silti sagaida "Grammy" ceremonijā
Mūzikas leģendai Selīnai Dionai diagnosticēts stīvuma sindroms. Tā ir neiroloģiska slimība, ko raksturo muskuļu spazmas.
Slavenības
2024. gada 6. februāris, 12:11

Smagas slimības nomocīto Selīnu Dionu silti sagaida "Grammy" ceremonijā

Jauns.lv

Lai arī "Grammy" ceremonijā visi ar nepacietību gaidīja Gada albuma balvas pasniegšanu, popmūzikas ikonas Selīnas Dionas parādīšanās uz skatuves saviļņoja publiku vēl vairāk, vēstī CNN.

"Kad es saku, ka esmu laimīga, ka esmu šeit, es to tiešām domāju no visas sirds," sacīja Diona, uzkāpjot uz skatuves un izpelnoties ovācijas.

"Tie, kuriem ir laimējies būt "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā, nekad nedrīkst uzskatīt par pašsaprotamu to milzīgo mīlestību un prieku, ko mūzika ienes mūsu dzīvē un sniedz cilvēkiem visā pasaulē," sacīja pasaulslavenā dziedātāja.

foto: Robert Hanashiro, Robert Hanashiro / USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ Vida Press

Viņa atgādināja, ka Gada albuma balvu pirms 27 gadiem viņai pasniedza Daiena Rosa un Stings.

Šoreiz Gada albuma balvu saņēma Teilore Svifta par albumu Midnights, un tieši mūzikas leģenda Selīna Diona bija tā, kura viņai to pasniedza. Teilorei Sviftai šī bija ceturtā Grammy balva par Gada albumu, tādējādi viņa ir māksliniece ar visvairāk uzvarām šajā kategorijā.

foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ Vida Press

Mācīties dzīvot ar smagu slimību

2022. gadā Selīna Diona publiski atklāja, ka viņai ir diagnosticēta reta slimība - stīvuma sindroms, kas, pēc pašas vēstītā, neļauj viņai "dziedāt tā, kā viņa ir pieradusi".

Stīvuma sindroms ir neiroloģiska slimība, ko raksturo muskuļu spazmas. Muskuļu stīvumu pastiprina kustības, stress vai ārēji stimuli. Šie stimuli var izraisīt ilgstošas sāpīgas muskuļu spazmas. Pacientu gaita atgādina alvas vai koka zaldāta gaitu. Ja slimība netiek ārstēta, tā progresē līdz pilnīgai invaliditātei.

"Lai gan šī slimība nav labi izpētīta, tagad mēs zinām, ka tā ir iemesls visām spazmām, kas mani mocīja," toreiz teica Diona, "diemžēl šīs spazmas ietekmē visus manas ikdienas dzīves aspektus, dažkārt rada grūtības staigāt un neļauj man izmantot balss saites, lai dziedātu tā, kā esmu pieradusi."

Veido dokumentālo filmu

Dziedātāja nesen paziņoja, ka iemūžinās savu dzīves gājumu jaunā dokumentālajā filmā "Es esmu. Selīna Diona". Dziedātāja apgalvo, ka nākotnē raugās optimistiski un cer atkal uzstāties.

"Pēdējie daži gadi man ir bijis īsts izaicinājums. Sākot no brīža, kad uzzināju savu diagnozi, pēc tam mācoties, kā dzīvot ar šo slimību un to pārvaldīt," Diona pagājušajā nedēļā rakstīja savā Instagram kontā. "Turpinot ceļu uz savas koncertdzīves atjaunošanu, sapratu, cik ļoti man ir trūcis iespējas redzēt savus klausītājus."

Ikoniskā dziedātāja Selīna Diona "Grammy" balvu ceremonijā. 2024. gada februāris

Lai arī "Grammy" ceremonijā visi ar nepacietību gaidīja Gada albuma balvas pasniegšanu, popmūzikas ikonas Selīnas Dionas parādīšanās uz skatuves saviļņoja ...

gallery icon

"Grammy" mūzikas balvu 66. pasniegšanas ceremonijas tērpu parāde

2024. gada 4. februārī Losandželosā notika "Grammy" mūzikas balvu 66. pasniegšanas ceremonija.

gallery icon