Kino
2024. gada 30. janvāris, 10:46

Noskaties! Pašmāju romantiskā komēdija “Gandrīz vecpuisis” publicē treileri

Jauns.lv

Režisora Riharda Romuša filma “Gandrīz vecpuisis” publicē treileri, piesakot jaunus vārdus Latvijas kino: gan kadrā, gan aizkadrā strādājuši jauni un entuziastiski kino veidotāji un aktieri (un Jānis Jarāns!). Romantiskā komēdija kinoteātros Latvijā nonāks 14. februārī.

Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve  strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas, un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu.

"Gandrīz vecpuisis" ir jaunā režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Režisors ar savu radošo apvienību "Kino Parks" veidojis īsfilmas, mūzikas videoklipus izpildītājiem "Sudden Lights'', "Kreisais Krasts" un citiem, kā arī reklāmas lielākajiem pašmāju un starptautiskajiem zīmoliem.

“Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies,” stāsta Rihards Romušs.

Režisors turpina: “Aktieru atlasē nolēmām galvenās lomas piešķirt jauniem cilvēkiem. Mūsdienās arvien biežāk precas jaunieši 23-29 gadu vecumā, un šajā filmā parādām jaunu un svaigu skatījumu uz precībām jaunības gados.” 

Filma "Gandrīz vecpuisis" tapusi bez valsts finansējuma par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Filmā piedalās: Dante Pecolli, Rūdolfs Kozlovskis, Monta Kārkliņa, Krista Hotuļeva, Jānis Jarāns, Lauris Zalāns un citi.

“Gandrīz vecpusis” autori pateicas par atbalstu filmas tapšanā uzņēmumiem "Amber Latvijas Balzāms", "Cēsu Alus",  ZS “Valmoniras”, "Bakery Studio", "Ekoplant", “Athar Performance Group", "Skanaungaisma.lv", "RedCab", Latvijas Valsts policijai, Rīgas Pašvaldības policijai, Igoram Gartmanim, Mārcim Birstei, Ivaram Veikšam un Ligitai Seļakovai.

Filmas izplatītājs Latvijā ir SIA "Baltic Content Media”. Filmas pirmizrāde notiks 13. februārī kinoteātrī "Forum Cinemas”, un 14. februārī tā nonāks uz Latvijas kino ekrāniem.