Mūzika
2024. gada 19. janvāris, 15:58

Savu pirmo dziesmu angļu valodā klajā laiž šova "Dejo ar zvaigzni" uzvarētājs aktieris Maksims Busels

Jauns.lv

Pašmāju teātra un kino aktieris Maksims Busels laiž klajā savu pirmo dziesmu angļu valodā - "Eternal Flame".

Teātra publikai Busels ir pazīstams ar monoizrādi “Leģenda par pianistu. 1900” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un nesen par Hamleta lomu saņēma skatītāju balvu gadskārtēja teātra balvu pasniegšanas ceremonijā "Spēlmaņu nakts". Televīzijas skatītāji Maksimu pazīst no galvenajām lomām seriālos “Dzelzs nervi” un “Apsūdzēti mīlestībā”, kā arī kā šova “Dejo ar zvaigzni” uzvarētāju. Pēc mākslinieka paša vārdiem, šādā muzikālā formātā viņu vēl neviens nav dzirdējis.

“Vēl vasarā draudzene teica: “Dažreiz man šķiet, ka ir daudz vieglāk aizlidot uz Mēnesi un atpakaļ, nekā satikt tevi...” Un šī frāze mani skāra, lika aizdomāties: galu galā, es patiešām atdodu sevi visu darbam, kuru mīlu, un tāpēc bieži vien sublimēju savu personīgo dzīvi vai nu lomās, vai dejošanā, un, protams, mūzikā un dziesmās. Es to droši vien daru neapzināti, jūtot, ka tādā veidā esmu godīgs pret sevi un savu skatītāju. Tāpēc draudzenes frāze kļuva par jaunās dziesmas “Eternal flame” sākumu,” – stāsta Maksims.

foto: Juris Rozenbergs
Maksims Busels.

“Šī ir mana pirmā dziesma angļu valodā, kas tiks izdota. Kad vasarā biju Londonā kino kursos, es tikos ar Diānu Gabrāni-Žukovu, vairāku dziesmu autori, lai parādītu savu piedziedājumu, kam nevarēju tikt pāri. Viņa uzreiz saprata manu stāstu, un pavisam drīz dziesmas teksts bija gatavs,” piebilst mūziķis. "Tas veicināja pirmo reizi pārbaudīt savas spējas "Supernovas" konkursā. Kā jau zināms, dziesma konkursam nekvalificējās, bet cik tas nebūtu dīvaini, es nemaz nepārdzīvoju par to. Jo iegūtais rezultāts, ņemot vērā, ka šajā formātā izmēģinu sevi pirmo reizi, man šķiet interesants!”

Maksimu Buselu var dzirdēt M. Čehova teātra muzikālajās izrādēs (piemēram, koncertā ar Raimonda Paula dziesmām, mūziklā “Grāfs Monte Kristo”, kur viņš spēlē galveno lomu; un šobrīd Maksims piedalās mēģinājumos rokoperā "Sfinksa", kur atveido Eiženu Finku), ikgadējās pavasara džeza koncertos un vēl iepriekš publicētās romantiskās dziesmu ierakstos.

“Dziesma “Eternal Flame” ir jauns formāts, kurā es uzdrošinājos realizēt savas vecās idejas,” stāsta Maksims. "Radot dziesmu, vēlējos saglabāt līdzsvaru starp savu muzikālo gaumi un jaunajām tendencēm mūzikas pasaulē. Bet es jums atklāšu noslēpumu: tā kā es dievinu kino mūziku (kas, manuprāt, nemaz nepārsteidz), tieši tas ietekmēja manas dziesmas tapšanu, pareizāk sakot, tās aranžējumu, jo mani burtiski iedvesmoja dažādi muzikāli elementi no dažādu iecienītu filmu fragmentiem.”

Videoklipa “Eternal Flame” ideja esot dziesmas kinematogrāfisks turpinājums: “Gribēju izmantot paņēmienu, ar kuru kino parasti pievērš skatītāja uzmanību varoņa emocijām un pārdzīvojumiem – tuvplānus, lai skatītājs pēc iespējas precīzāk izjustu varoņa piedzīvoto! Un mūsu operators, jaunais un talantīgais Jaroslavs Kaščejevs, kurš nesen parvācās no Ukrainas uz Rīgu, varēja realizēt manu vīziju, papildinot to ar saviem mākslinieciskajiem minimālistiskajiem risinājumiem."