Filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde

2024. gada 11. janvārī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", notika režisores Elzas Gaujas filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 18. janvāris, 06:29

Jānis Jarāns regulāri sievai lūdz piedošanu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kino un teātra aktieris Jānis Jarāns ar sievu Dagniju laulībā nodzīvojis jau teju 50 gadu. Kā ierasts, vienmēr humorpilnais aktieris smejas, ka pat kamieļi tik ilgi nedzīvo. Pāris ir izaudzinājis trīs meitas un priecājas par trim mazbērniem - Emīliju, Viesturu un Dārtu.

Jarānu trīs meitas jau sen pametušas vecāku mājas un devušās savās gaitās. Vecākā meita Anna dzīvo un strādā Francijā, Zane ar ģimeni mīt Latvijā, bet jaunākā meita Elza ar dzīvesbiedru Mārtiņu ir aizbraukusi uz Taizemi, kur atpūšas un strādā attālināti.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uz filmas "Pastkarte no Romas", kurā Jānis Jarāns atveido galveno lomu, pirmizrādi aktieri pavadīja sieva Dagnija un vecākās meitas Annas meita Emīlija Paula, kas pēc profesijas ir friziere un šim skaistajam vakaram par godu bija saveidojusi visai ģimenei frizūras. Jāni līdz asarām aizkustināja mazmeitas Emīlijas patiesās emocijas. Viņa, noskatījusies pirmizrādi un redzējusi vectēva aktiera talantu, steidza apskaut un samīļot opi.

Jānis žurnālam "Kas Jauns" teic, ka seniora gadi nepielūdzami nes cilvēkiem arī dažādas veselības problēmas. “Manai mammai bija grūtības ar atmiņu. Tad, kad mēs skrienam pa dzīvi, lai tikai nopelnītu vairāk naudas un iegūtu arvien labākus amatus, mēs par to nedomājam, bet, kad pēkšņi attopamies un saprotam, kas ar mums ir noticis, tad jau ir krietni par vēlu,” tā aktieris.

Taujāts, kā izdevies izveidot stipru un ilgnoturīgu ģimeni, Jānis Jarāns teic: “Būt par aktiera sievu ir ļoti grūti. Ja vīrs ir aktieris, tad ir jābūt ļoti stiprai sievietei. Tāpēc es noliecu galvu sievas priekšā un nemitīgi lūdzu viņai piedošanu. Es atmaksāju viņai ar ceļojumiem un iepriecinu ar dažādām citām lietām.”

Jarānu ģimene kāzu ceļojumā Stambulā

gallery icon

Savukārt Dagnija piebilst, ka abi ar vīru ir nešķirami: “Mēs kopā esam visos darbos un plānos, visās dienās un nedienās. Zīmīgi, ka, sākot filmēties "Pastkartē no Romas", Jānis ir palicis vēl iejūtīgāks un saprotošāks pret mani. Viņš sācis aizvien uzmanīgāk ieklausīties, ko es saku, jo aktieris tomēr pēc savas dabas ir egocentrisks un vienmēr uz sevi ļoti tendēts, un kādreiz tās izpausmes ir spontānas un uz satraukuma pamata dažreiz iznāk asākas. Ir jāieklausās savā partnerī un jārisina dialogs.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!