foto: no privātā arhīva
Mārcis Judzis jauno gadu sagaida ar jauno draudzeni
Mārcis Judzis britu zemēs.
Slavenības
2024. gada 16. janvāris, 06:24

Mārcis Judzis jauno gadu sagaida ar jauno draudzeni

Santa Sergejeva

Jauns.lv

Aizvadītā gada nogalē plaši izskanēja mūziķa Mārča Judža un viņa sievas Rūtas šķiršanās stāsts pēc 14 gadiem laulībā. Mārča dzīve turpinās – jauno gadu viņš sagaidījis ar jauno draudzeni.

Pēc tam kad mūziķa sieva Rūta Judze sociālajā vietnē "Facebook" bija paudusi savu redzējumu un viedokli par laulības dzīvi, viss liecināja par to, ka attiecību izjukšanā vainīgs Mārcis, kas esot bijis emocionāli vardarbīgs pret sievu.

Lai šajā pēkšņi atklātībā nonākušajā ģimenes attiecību kārtošanas lietā uzklausītu otrās puses viedokli, žurnāls "Kas Jauns" gada nogalē intervēja gan pašu Mārci Judzi, gan Judžu ģimenes Siguldas kaimiņu Dairi Kārkliņu, gan arī vērsās pie Rūtas brāļa, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektora Kaspara Gorkša. Katrs palika pie sava viedokļa, bet viens bija skaidrs – ģimene izjukusi, daudz dažādu peripetiju piedzīvots un nu pats galvenais ir sakārtot laulības laikā dzimušo trīs bērnu nākotni. Tiesa, iepazīstoties ar iesaistīto instanču – ģimenes ārsta, skolas, bāriņtiesas, policijas un līdzcilvēku – liecībām, lēma, ka bērni paliek pie tēva. Tiesvedība par bērnu nākotni turpinās.

Līdz ar visiem šiem notikumiem Mārci Judzi līdz laikam, kad būs beigušās tiesas pāra starpā, atstādināja arī no grupas "Dzelzs vilks" darbības. Tas Mārcim bija smags un negaidīts trieciens, ko viņš arī neslēpa sarunā ar "Kas Jauns", vēlāk publiski paziņojot, ka pats pilnībā pārtrauc sadarbību ar grupu, kuras sastāvā darbojies tik ilgus gadus un kas viņam bija kā ģimene. Judzis uzsvēra, ka grupas puiši zinājuši, ko beidzamā gada laikā piedzīvo Mārcis un kādiem tiesas procesiem viņš iet cauri, lai varētu rūpēties un audzināt savus bērnus.

"Dzelzs vilks" koncerts "Palladium"

Pārpildītā koncertzālē "Palladium", izpelnoties vētrainas ovācijas, sestdien, 25. februārī, norisinājās grupas "Dzelzs vilks" jaunākā studijas albuma "Jauni" atklāšanas koncerts, kurā ...

gallery icon

Mārcis toreiz sarunā stāstīja, ka ļoti nevēlējās, lai publiskajā telpā nonāktu attiecību skaidrošana un šķiršanās aizkulises, jo tādējādi centies pasargāt bērnus. Tāpat arī Mārcis pauda, ka bijis grūti beidzamā laikā vienoties ar dzīvesbiedri un rast risinājumu par ikdienišķām lietām, jo viņa neatbalsta tradicionālo izglītību un medicīnu.

Šobrīd Mārcis Judzis saviem sekotājiem soctīklos atrāda dažādus vēstījumus no savas ikdienas. Gada nogalē mūziķis paguvis Anglijā uzfilmēt videoklipu viņa paša izveidotās grupas "Ryga" dziesmai un sola, ka pavisam drīz viņa talanta cienītāji varēs vērot jaunāko veikumu.

Tāpat viņš publiskojis attēlu, kā pavada gadumiju ar savu Anglijā dzīvojošo un strādājošo draudzeni Līvu Amduri. Mūziķis jau kādu laiku ir kopā ar Līvu, bet ir uzsvēris, ka jaunās attiecības nav vainojamas viņa ģimenes dzīves iziršanā.

Judzis gada nogalē sarunā ar "Kas Jauns" atzina, ka vairāk varēs runāt tad, kad noslēgsies tiesvedības. Viņš teica – tā kā tiesas ir slēgtas, informāciju publiski nevar izpaust: “Protams, ka par šo visu es sarakstīšu grāmatu, jo esmu piedzīvojis nenormālas lietas.”