foto: Publicitātes
"Latviešu brazīlietis" Felipe par lomu lietuviešu komēdijā nopelna 10 000 eiro
Filmā "Importētais līgavainis" galvenās lomas atveido lietuviešu aktrise Gabriela Martirosiana un Felipe Gabriels.
Slavenības
2024. gada 13. janvāris, 05:55

"Latviešu brazīlietis" Felipe par lomu lietuviešu komēdijā nopelna 10 000 eiro

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijā dzīvojošais digitālā satura veidotājs un šovu dalībnieks brazīlietis Felipe Gabriels Ksavjērs nofilmējies lietuviešu komēdijā "Importētais līgavainis" ("Imported Groom"). Honorārā par to viņš saņēmis aptuveni 10 000 eiro. Jau marta sākumā viņš plāno atgriezties Latvijā un vēlas te iegādāties nekustamo īpašumu, kā arī izvēlēties kādu skaistuli no Baltijas valstīm, lai varētu nodibināt ģimeni.

Felipe ir gatavs aizvien jauniem izaicinājumiem, un 2024. gadā viņa apņemšanās un mērķi ir grandiozi. Nu skatītāji var vērtēt Felipes debiju lietuviešu kino.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" brazīlietis stāsta par jauno pieredzi: “Filma tika uzņemta pusotra mēneša laikā pirms diviem gadiem Viļņā. Man bija pārsteigums, kad man uzrakstīja filmas producenti un aicināja filmēties. Tā kā man tobrīd bija daudz darba, sākumā pat viņiem neatbildēju. Es nezināju, ka man tiek piedāvāta galvenā loma, padomāju, ka būšu tikai kādā epizodē, kādā kadrā. Taču, kad man tika uzrakstīts aptuvenais honorārs, nodomāju – oho, tā nebūs kāda maziņa, vienkārša loma, bet gan kaut kas nopietns.”

Iemācās runāt lietuviski

Honorārs nav bijis lielāks par 10 000 eiro, uzdrošinās atklāt Felipe, piebilstot: “Viņi bija dzirdējuši, ka mani ļoti liela Latvijā, ka esmu vietējā slavenība un runāju latviešu valodā. Un, ja esmu iemācījies runāt latviski, tad man nebūs problēmu mēneša laikā apgūt lietuviešu valodu. Jā, tā arī notika. Katru dienu mācījos lietuviešu valodu, lai dabūtu galveno lomu. Filmā mani neviens nedublē, var dzirdēt manu balsi.”

Felipem nu ir āķis lūpā, viņš vēlas turpināt aktiera karjeru. “Man bija jau viens labs piedāvājums lielā amerikāņu filmā filmēties, bet viņiem nepatika mans angļu akcents. Tāpēc tagad jāfokusējas uz angļu un spāņu valodas izkopšanu,” viņš atklāj.

Sapņo tikt pie dēla

Filmā otru galveno lomu atveido Lietuvas aktrise Gabriela Martirosiana, kurai arī šī ir debija kino. “Gabriela bija ļoti jauka, un bija forši ar viņu kopā spēlēt. Gandrīz iemīlējos viņā pa īstam,” koķeti nosaka Felipe.

Latvijā dzīvojošajam brazīlietim jau iepriekš ir bijusi pieredze ar Baltijas valstīs dzīvojošām meitenēm, tāpēc komunikācija ar Gabrielu noritējusi viegli. Runājot par meitenēm, Felipe piebilst, ka beidzamajā laikā ļoti bieži brauc uz Lietuvu, Igauniju, dzīvo Latvijā, tāpēc nākotnē vēlētos noskatīt kādu daiļavu no Baltijas valstīm, kas būtu ar mieru veidot ģimeni un arī piepildīt Felipes sapni laist pasaulē abu kopīgo dēlu.

Šobrīd Felipe ir dzimtajā Brazīlijā. "MTV Brasil" kanālā patlaban ik ceturtdienu tiek rādīts realitātes šovs, kas uzfilmēts aizvadītajā vasarā, un tajā redzams arī Felipe. “Brazīlijā visi skatās realitātes šovu "Ex On The Beach" ("Bijušais pludmalē"). Šajā šovā es filmējos ar savu bijušo draudzeni [dīdžejmeiteni Tainu no Brazīlijas], ar kuru arī esmu dzīvojis Latvijā. Mēs ar bijušo šova filmēšanas laikā uzturējāmies Karību salā. Un tagad ir tāda drāma televīzijā, jo mēs katru reizi strīdamies. Šajā šovā es sevi piesaku kā brazīlieti, kas ilgus gadus dzīvo Latvijā,” pastāsta Felipe.

foto: no privātā arhīva
Brazīlijas realitātes šovs "Ex On The Beach" ("Bijušais pludmalē"). Felipe šajā šovā strīdējās un rīkoja drāmas TV kameru priekšā ar savu bijušo draudzeni dīdžejmeiteni Tainu no Brazīlijas.

Izveicīgais brazīlietis 2023. gada laikā pabijis 17 dažādās valstīs četros kontinentos. “Šogad es vairāk laika gribētu pavadīt Latvijā, jo man ir vairāki projekti, kas jāīsteno. Man ir plāns atvest uz Latviju vairākas visā pasaulē zināmas slavenības. Tāpat gribu šogad nopirkt sev māju vai dzīvokli Latvijā,” saka Felipe.

foto: no privātā arhīva
Smukulītis Felipe TV šovā.