Latvija izlemj uz lielo Eirovīziju sūtīt Aminatu
Latvijas iedzīvotāji savu izvēli ir izdarījuši: Eirovīzijā mūs pārstāvēs šī māksliniece. Viņa ir gan teksta, gan mūzikas autore savai dziesmai "Love Injected".
2015. gada 22. februāris, 23:34

Latvija izlemj uz lielo Eirovīziju sūtīt Aminatu

Jauns.lv

Svētdienas vakarā visa Latvija vienojās balsojumā, lai noteiktu dziesmu un mākslinieku, kas Latvija pārstāvēs starptautiskajā dziesmu festivālā "Eurovision"; tas šogad maijā notiks Vīnē, Austrijā. Spraigā cīņā uzvarēja Aminata ar dziesmu "Love Injected", aiz sevis atstājot Marku Rivu, kurš vīrišķīgi Aminatai novēlēja panākumus lielajā Eirovīzijā.

Jau sākoties balsojumam, sociālie tīkli gluži vai "vārījās" argumentos par to, kam jābrauc uz lielo Eirovīziju. Asprātību virknēs cilvēki centās pārliecināt līdzpilsoņus, ka vienīgā pareizā un jēdzīgā izvēle ir tieši viņu izvēle. Kaislības ap "Supernova" šova dalībniekiem nerimst arī pēc tam, kad iedzīvotāji telefonbalsošanā noteikuši: uz Vīni jāsūta Aminata.

"Love Injected":

 Jaunā māksliniece šo dziesmu komponējusi pati, turklāt tā pie viņas "atnākusi" nieka vienas stundas laikā. „Bija nakts un sēdēju pie klavierēm un īsā laikā tapa gan dziesmas vārdi, gan melodija. Sāku dziedāt, un šķiet, ka viss notika pats no sevis. Tā nepilnas stundas laikā radās dziesma.”

Aminata teic, ka dziesma ir par mīlestību, jo, viņasprāt, mīlestība ir lielākais spēks pasaulē. Jaunā dziedātāja patlaban intensīvi strādā pie sava pirmā mūzikas albuma, kurā būšot dzirdamas arī pašas radītās dziesmas. „Mūzikas albumu, kas ir mana šā brīža galvenā prioritāte, plānoju izdot jau pavasarī, marta beigās,” viņa cer.

Kopumā "Supernova" finālā sacentās Aminata ar izjusto melodiju par mīlestības injekciju, Markus Riva, kurš ieguldījis savus personīgos līdzekļus, lai popularizētu sevi "Facebook" tīklā, grupa "Elektrofolk", kā arī meitene ar zilajiem matiem - Mntha.

"Supernovas" konkursam bija pieteiktas 123 kompozīcijas, no kurām 20 tika pusfinālā, bet finālā sacentās četri mākslinieki.

Kasjauns.lv, Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva