foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - izcila kriminālsāga, biogrāfiska drāma un spiegu trilleris
Kadrs no filmas "Ziedu mēness slepkavas".
TV
2023. gada 6. decembris, 18:45

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - izcila kriminālsāga, biogrāfiska drāma un spiegu trilleris

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties Mārtina Skorsēzes jaunāko veikumu "Ziedu mēness slepkavas", biogrāfisko komēdijdrāmu "BlackBerry" un trilleri "Spiegs draugu vidū".

Mīlestība un slepkavības

Mārtina Skorsēzes epohālajā vesterna kriminālsāgā "Ziedu mēness slepkavas" ("Killers of the Flower Moon") mīlestības ceļi krustojas ar neizmērojamu nežēlību.

Pirms simt gadiem nafta atnesa bagātību oseidžu ciltij, kuri vienā naktī kļuva par bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Tas piesaistīja balto cilvēku uzmanību, kuri ieradās oseidžu zemē, nozaga, cik spēja, pirms ķērās pie slepkavībām. Filma ir uzņemta tieši tajās vietās, kur atainotie notikumi norisinājušies. “Iespēja šo stāstu izstāstīt, atrodoties uz tās zemes, kur viss notika, ir ļoti svarīgi un nozīmīgi, lai mēs varētu visu atainot pēc iespējas precīzāk,” bilst režisors, solot iemūžināt “to Amerikas vēstures laiku, ko nedrīkst aizmirst”.

Bet pašā pamatā, kā saka Skorsēze, ir mīlasstāsts. Netrūkst gan arī vardarbības, kas Skorsēzes filmās nu jau ir teju neatņemams elements un par ko režisors nereti tiek kritikas pātagots. “Vardarbība un nežēlība nepazudīs, ja jūs to neskatīsieties, ja jūs to paslēpsiet zem paklāja,” uzskata Skorsēze. “Un tad jūs būsiet patiešām pārsteigti, ja, nedod Dievs, tā nonāks līdz jums. Tā ir daļa no cilvēces. To nevar paslēpt, to nevar atstumt, tas būs vēl bīstamāk…”

Un tad parādījās aifons…

Filmas pamatā ir stāsts par tehnoloģiju leģendas "BlackBerry" – viena no pirmajiem plaši lietotajiem viedtālruņiem – spožumu un postu.

Telefonu ar klaviatūru varēja izmantot, lai rakstītu e-pasta vēstules. Bija laiki, kad visi sapņoja par viedtālruni un visiem biznesmeņiem tāds bija. Un, kad šķita, ka visa pasaule pieder telefonu ražotājiem, parādījās Stīvs Džobss ar "iPhone".

Biogrāfisko komēdijdrāmu "BlackBerry" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Spiegi un draugi

"Spiegs draugu vidū" ("A Spy Among Friends") ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par Nikolasu Eliotu un Kimu Filbiju, diviem draugiem un britu spiegiem.

Filbijs, pieķerts nodevībā kā padomju dubultaģents un izraidīts uz Krieviju, krīt Lielbritānijas un Amerikas izlūkdienestu nežēlastībā. Galvenajās lomās – austrāliešu kinozvaigzne Gajs Pīrss un britu aktieris Demjens Lūiss.

Trilleri "Spiegs draugu vidū" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.