Seriālā "UgunsGrēks" būs jauns aktieris. Tenors Juris Jope!
Jura Jopes atveidotais Guntis seriālā “UgunsGrēks” parādīsies 5. martā.
Slavenības
2015. gada 27. februāris, 08:40

Seriālā "UgunsGrēks" būs jauns aktieris. Tenors Juris Jope!

Jauns.lv

Seriāla “UgunsGrēks” veidotāji vēsta, ka sižetā gaidāmi jauni pavērsieni - Pētersona viesnīcā ieradīsies Sofijas kādreizējais klasesbiedrs Guntis Beķeris, kura tēlā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Jope.

Izmeklētājs Guntis Beķeris nesen ieradies no Rīgas un uzsācis darbu Pētersona viesnīcā. Indulis Strautiņš, kurš strādā Gunta pakļautībā, ļoti cenšas jaunajam šefam iepatikties un būt noderīgs, izpalīdzot ar zināšanām par vietējās pilsētiņas iedzīvotājiem un paradumiem. Tomēr Guntim patīk, ja par visu ir savs viedoklis, un viņš Induļa teiktajam uz vārda netic, bet gan visu pārbauda pats.

Guntis ir centīgs, punktuāls un akurāts. Daži viņu dēvē par sausiņu, citi uzskata, ka viņš vienkārši ļoti atbildīgi izturas pret uzticēto darbu. Daži uzskata, ka viņam nav ne mazākās humora izjūtas, citi domā, ka Guntis ir ļoti noslēgts cilvēks, kas lēnām atveras un pielaiž sev klāt citus cilvēkus. 100 reizes nomēri un 1 reizi nogriez – tāda ir Gunta devīze, ko viņš praktizē gan darbā, gan personiskajā dzīvē.

Bet, kas dzīvē ir Gunta lomas atveidotājs Juris Jope? Viņš ir viens no Latvijas Nacionālā teātra jaunajiem aktieriem, kurš vairāk pazīstams kā dziedātājs, kurš izceļas ar savu skanīgo tenora balsi. Juris Jope dzimis 1988. gadā, studējis aktiermeistarību Latvijas Kultūras akadēmijā, bet tagad mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā vokālistos pie Krišjāņa Norveļa.

Juri Jopi kā dziedātāju pamanīja Maestro Raimonds Pauls, kurš puisi noskatīja vēl Kultūras akadēmijā pirms pieciem gadiem. “Mani uzaicināja dziedāt solo X Latvijas skolēnu Dziesmu un deju svētku koncertā kopā ar tūkstošbalsīgo kori, piedalīties koncertā “Trīs Raimondi”, uzaicināja kā viesmākslinieku “OKartes akadēmijas” televīzijas koncertā. Pēc tam Nacionālajā teātrī šaurai publikai tika sagatavots koncerts, kurā uzstājāmies tikai mēs divatā – Pauls spēlēja klavieres, un es dziedāju viņa dziesmas. Maestro gribēja pārliecināties, vai spēju „noturēt” veselu programmu. Atsauksmes bija negaidīti labas. Pēc tam sekoja dažādas lielākas un mazākas uzstāšanās gan televīzijā, gan pasākumos,” par karjeras pirmsākumiem žurnālam “Stella” 2012. gadā stāstīja Juris Jope.

Kopš tās reizes viņš kā dziedātājs uzstājies daudzos koncertos, viņam bijušas nozīmīgas lomas mūziklos un rokoperās. Viņš 2012. gadā bija Kvazimodo Zigmāra Liepiņa rokoperā “Parīzes Dievmātes katedrāle”, Lāčplēsis rokoperā “Lāčplēsis”, dziedājis mūziklos “Vestsaidas stāsts”, “Eslingena”, “Herberts Cukurs”, sapņo par operdziedātāja karjeru, kaut arī skolas gados augumā raženais puisis veiksmīgi spēlējis rokasbumbu.

Jura Jopes atveidotais Guntis seriālā “UgunsGrēks” parādīsies 5. martā.

Dzied Juris Jope

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva, Ieva Čīka/LETA