foto: no privātā arhīva
Dziedātāja Ieva Sutugova kļuvusi par augsti izglītotu dāmu
Dziedātāja Ieva Sutugova, saņemot Latvijas Universitātē bakalaura diplomu.
Slavenības
2023. gada 1. decembris, 14:33

Dziedātāja Ieva Sutugova kļuvusi par augsti izglītotu dāmu

Santa Sergejeva

Jauns.lv

Dziedātāja Ieva Sutugova nodevusi maģistra darbu, ko šonedēļ aizstāv par sev ļoti tuvu tēmu - "Pedagoģiskais atbalsta modelis pusaudžiem ar migrēnu", kas ir tapis Latvijas Universitātes maģistra studiju programmā Izglītības zinātnes.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", dziedātāja pilna laika klātienē maģistrantūras budžeta grupā iestājās bērniņa gaidību laikā. Ievas Sutugovas dēls Austris pasaulē nāca pagājušā gada rudenī, bet dziedātāja turpināja maģistrantūras studijas: “Brīžiem gāja grūti, īpaši tad, kad Austris piedzima, bet pedagogi bija pretimnākoši, un visus darbus nodevu laikus. Uz koncertiem ņēmu līdzi datoru, brīvajos brīžos tulkoju ārzemju pētījumus par migrēnu.

“Esmu izveidojusi informatīvu bukletu par to, kā atpazīt migrēnu un kā palīdzēt,” atklāj Ieva un norāda: “Par migrēnu joprojām ir ārkārtīgi daudz aizspriedumu arī pedagogu vidū. Kā vienmēr aktīvs, smaidīgs un skrejošs bērns pēkšņi var palikt nefunkcionējošs? Gan jau vienkārši nevēlas kaut ko darīt. Tā var būt, un to sauc par migrēnas lēkmi. Ja viss notiek brīnišķīgi, labi un pareizi, tad, iedzerot pareizos migrēnas medikamentus un atpūšoties, bērns diezgan drīz atkal var funkcionēt.

Es pati skolā esmu saskārusies ar aizvainojumiem un neticību migrēnas lēkmju dēļ.

Ja migrēna ir, to nevar izārstēt, bet var labi iepazīt, lai zinātu konkrētus darbības soļus. Man palīdz savu migrēnas izraisītāju atpazīšana – ir jāsaprot, kas ir tie trigeri. Jo vairāk stresa, jo biežāk migrēnas. Konkrēti ēdieni var to izraisīt, alkoholiski dzērieni, pirts apmeklējums un citas lietas. Man ļoti bieži bija tā, ka ir mierīga diena, ir izvēdināta istaba un uzklāta tīra gultasveļa, aizeju laikus gulēt bez telefona, bet pēkšņi pamostos no tā, ka četros piecos no rīta ir sākusies migrēna, un nezini no kurienes, piecelies jau beigts,” tā nesen intervijā žurnālam "Rīgas Viļņi" atklāja dziedātāja.

Ievas Sutugovas albuma "Stāsti" prezentācija

21. februāra vakarā mūzikas namā „Daile” notiks dziedātājas Ievas Sutugovas debija albuma „Stāsti” prezentācijas pasākums.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!