Slavenības
2023. gada 3. decembris, 06:32

"Spēlmaņu nakts" laureāte Iveta Pole tagad dzīvo Vācijā

Inta Mengiša

Jauns.lv

Aktrise un režisore Iveta Pole, kura "Spēlmaņu nakts" ceremonijā saņēma galveno balvu, atklāj, ka pēc šķiršanās no ilggadējā dzīvesbiedra arhitekta Austra Mailīša pametusi Rīgu un tagad ar meitu Martu (11) dzīvo Berlīnē.

"Spēlmaņu nakts" balvas pasniegšanas ceremonija 2023

Par gada labāko režisoru "Spēlmaņu nakts" ceremonijā, kas šodien norisinājās Dailes teātrī, atzīts Elmārs Seņkovs. Ar "Spēlmaņu nakts" balvu par ...

gallery icon

"Man ir neizsakāms prieks, ka pēc studiju beigšanas mans pats pirmais darbs kā individuālai māksliniecei ir novērtēts ar Spēlmaņu nakts balvu,” saka Pole, kuras Rīgas cirkā izrādītais grandiozais uzvedums "Malleus Maleficarum. Jaunais līgums" plūca laurus kategorijā "Gada lielās formas izrāde".

“Uz kino projektiem aizvien Latvijā pieņemu piedāvājumus filmēties, taču uz teātra skatuves gan sevi vairs neredzu. Tagad esmu pārcēlusies uz dzīvi Berlīnē. Teātra mākslā mani interesē attīstīt un pilnveidot prasmes sev kā darbu radītājai, nevis spēlēt izrādēs, ko esmu darījusi Jaunajā Rīgas teātrī 13 gadu garumā,” pēc ceremonijas žurnālam "Kas Jauns" atzina Iveta Pole.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lieliskā aktrise Iveta Pole nu izskolojusies un vareni sākusi karjeru skatuves režijā. No Berlīnes viņa ik pa laikam lido uz Rīgu.

Lieliskā aktrise Iveta Pole nu izskolojusies un vareni sākusi karjeru skatuves režijā. No Berlīnes viņa ik pa laikam lido uz Rīgu. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

“Neilgi pēc tam, kad mani atbrīvoja no darba Jaunajā Rīgas teātrī, sāku studēt maģistrantūrā Igaunijā, laikmetīgās performances veidošanu. Tā kā studijas bija ļoti intensīvas, izlēmu meitu vest uz Vāciju pie tēva, kurš ir vācietis. Vienojāmies, ka Marta skolas gaitas sāks Berlīnē un es pie viņas no Igaunijas braukāšu uz Vāciju. Kad pabeidzu studijas, bija jālemj, vai ar meitu pārvācamies atpakaļ uz Latviju vai arī es pielāgojos dzīvei Berlīnē. Likās – nu, ja jau esmu spērusi to soli ārpus Latvijas robežām, kāpēc gan nepamēģināt, kā ir dzīvot Berlīnē, kas piedevām ir brīnišķīga kultūras meka. Šo soli absolūti nenožēloju!” saka Iveta.

Ar meitas tēvu jau sen šķīrusies, arī attiecības ar arhitektu Austri Mailīti ir beigušās. Dzīvojot Berlīnē, viņa sastapusi kādu īpašu vīrieti, un tagad ir jaunās attiecībās. Pole atzīst, ka pašlaik cenšas risināt dzīvesvietas jautājumu, lai Berlīnē atrastu mājokli pēc iespējas tuvāk rajonam, kur dzīvo meitas tēvs. Tādējādi atvasei būs ērtāka loģistika un iespēja pilnvērtīgāk pavadīt laiku gan ar mammu, gan tēti, uzskata Iveta.