foto: no privātā arhīva
Liene Stepena sākusi strādāt Kuldīgas slimnīcā
Liene uzsver, ka veiksmīgas fizioterapijas priekšnosacījums ir aktīva pacienta iesaistīšanās ārstēšanās procesā.
Slavenības
2023. gada 29. novembris, 06:44

Liene Stepena sākusi strādāt Kuldīgas slimnīcā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kopš televīzijas raidījumu vadītāja un horeogrāfe Liene Stepena ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi Kuldīgā, šajā Kurzemes pilsētā viņa ne tikai pamazām sāk veidot kultūras dzīvi, pasniedzot bērniem dejošanas nodarbības, bet arī palīdz atgūt veselību un kustību prieku, strādājot par fizioterapeiti Kuldīgas slimnīcā.

2021. gada pavasarī žurnāls "Kas Jauns" vēstīja, ka Liene Stepena ar meitu Darju un dzīvesbiedru būvuzņēmēju Māri Saukānu atstājuši Rīgas mājokli un pārcēlušies uz viensētu Kurzemes laukos. Izrādās, jau pusotru gadu viņa strādā Kuldīgas slimnīcā par fizioterapeiti un šajā rudenī atklājusi arī savu deju studiju "Step & Dance".

Tāpat arī, kad nepieciešams, viņa dodas uz Rīgu un turpina darboties televīzijā. “Nav jau tā, ka mēs tagad dzīvojam starp Rīgu un Kuldīgu, jo mūsu pamatbāze tomēr ir Kuldīgā. Kopš kovida pandēmijas laikiem mēs esam pavisam prom no Rīgas, meita mācās Kuldīgā. Tagad mēs sevi varam dēvēt par kuldīdzniekiem,” sarunā ar "Kas Jauns" teic Liene.

“Ikdienā strādāju Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā par pilna laika fizioterapeiti. Jau studējot Rīgas Stradiņa universitātē, kā savu prakses vietu biju izvēlējusies Kuldīgas slimnīcu. Tad jau nodibināju sakarus un aizrunāju sev šo vietu, jo teicu, ka mēs ar ģimeni pārcelsimies uz Kuldīgu un tad arī es labprāt šeit strādātu. Tā arī sanāca. Slimnīcā strādāju gan nodaļās, kur ir pacienti pēc operācijām, pēc dažādām traumām, gan ar jaunajām un tikko dzemdējušām māmiņām un viņu mazulīšiem, kā arī ar ambulatorajiem pacientiem, kas nāk kā uz rehabilitācijas centru,” tā Stepena.

Viņa kā fizioterapeite veic masāžas, palīdz cilvēkiem atgūt kustības, ierāda katram atbilstošus vingrojumus, liek teipus un praktizē hidroterapiju, nodarbības baseinā. “Mūsu pacienti nav tikai no Kuldīgas, bet visas Kurzemes un brauc pat no Rīgas. Mūsu rehabilitācijas nodaļai ir tā priekšrocība, ka līdz pat divarpus stundām varam veltīt vienam pacientam. Tā ka mēs savus pacientus ļoti labi iepazīstam. Fizioterapeits ir kā psihologs, jo cilvēkam ir bailes un sāpes un viņš ir jāiedrošina spert to pirmo soli un veikt pirmo kustību,” viņa stāsta.

Liene Stepena un Māris Saukāns

Horeogrāfe Liene Stepena ļaujas attiecībām un bauda kopābūšanu ar būvuzņēmēju Māri Saukānu.

gallery icon

Šoruden Lienes Stepenas dzīvē atgriezusies arī viņas sirdslieta dejošana. Ierosme par savu deju studiju nākusi no kādas mazās pacientes mammas Kuldīgā, kas aicinājusi Lieni vadīt deju apmācības. Gala rezultātā šī māmiņa sapulcējusi 40 bērnu, kas vēlas dejot. “Deja ir ļoti svarīga, terapeitiska un motivējoša. Mums izdevās Kuldīgā atrast brīnišķīgas telpas koncertzālē Klavins Piano, kur ir katra dejotāja sapņu zāle – milzīga, ar lieliem logiem un brīnišķīgu atmosfēru. Lielākais gandarījums, ka bērniem tik tiešām tas ir vajadzīgs un viņiem patīk. Redzot, ka bērni uz nodarbībām nāk ar prieku, es saprotu, ka daru kaut ko noderīgu. Tā ir milzīga motivācija!”

Sarunā ar "Kas Jauns" Liene teic, ka visu var paspēt gan tāpēc, ka veic rūpīgu darbu plānošanu, gan arī tāpēc, ka itin visā ir ģimenes atbalsts, jo gan vīrs, gan meita ir gatavi iesaistīties: “Es pat teiktu, ka dejošana ir mūsu ģimenes kopprojekts, jo vīrs palīdzēja atrast telpas un palīdz tās iekārtot. Savukārt meita Darja, kurai ir 15 gadi un kura arī visu mūžu ir dejojusi, jau kļuvusi par manu biznesa partneri, jo arī viņa vada nodarbības, ir mana asistente. Viņa pati nāk ar savām idejām un domā horeogrāfijas. Mēs ar meitu brīnišķīgi sadarbojamies, un tas mums ir lielisks kopābūšanas laiks.”