foto: kadrs no filmas
Bez grima pēc 26 gadiem: kā tagad izskatās Plavalaguna no "Piektā elementa"
Plavalaguna "Piektajā elementā" uz ekrāna parādījās pavisam neilgu brīdi, bet visiem atmiņā palika uz ilgu laiku!
Slavenības
2023. gada 29. oktobris, 14:16

Bez grima pēc 26 gadiem: kā tagad izskatās Plavalaguna no "Piektā elementa"

Jauns.lv

Līdzās galvenajiem varoņiem "Piektais elements" 1997. gadā pārsteidza ar otrā plāna neordināro personāžu pārbagātību. Fani noteikti atceras projekta galveno varoni - operas dīvu Plavalagunu. Kā pēc 26 gadiem izskatās aktrise, kas atveidojusi šo lomu.

Plavalagunu atveidoja aktrise un režisore Maivena, kura filmēšanas sākuma brīdī bija Luka Besona civilsieva.

Citplanētiete Plavalaguna skatītājiem palikusi atmiņā ar savu neparasto veidolu un virtuozo ārijas "Il Dolce suono" izpildījumu no komponista Gaetāno Doniceti operas "Lucia di Lammermoor" (filmā dīva dzied operdziedātājas Invas Mulas balsī).

Citplanētietes izskatu izstrādājis Džons Kopingers, kurš veidojis personāžus "Zvaigžņu kariem", bet viņas kleitu - franču modes mākslinieks Žans Pols Gotjē.

Uzņemšanas sākuma brīdī Maivena un Luks Besons jau piecus gadus bija civillaulībā - viņi sāka dzīvot kopā, kad aktrisei bija tikai 16 gadu. Tomēr filmēšanas laukumā režisoram aizritējis romāns ar galvenās lomas atveidotāju Millu Jovoviču, tā ka pēc "Piektā elementa" Maivena bijusi brīva sieviete.

Viņa nolēmusi izmēģināt savus spēkus režijā, kas, starp citu, viņai izdevies ar lieliem panākumiem. Piemēram, viņas trešais režijas darbs, filma "Polisse", saņēma Kannu kinofestivāla žūrijas balvu (2011. g.).

Maijā uz ekrāniem iznāca 47 gadus vecās Maivenas vēsturiskā drāma "Žanna Dibarī", kurā režisore kopā ar aktieri Džoniju Depu atveidoja galvenās lomas.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Maivena ar Džoniju Depu Kannu kinofestivālā 2023. gadā.

Ekrānā skatītāji nevarēja redzēt "Piektā elementa" varones seju. Tomēr aiz zilās maskas slēpās skaistule ar tumšiem matiem un gaiši brūnām acīm. Gadi zvaigzni nav ne kripatiņas sabojājuši. Grumbas, gluži otrādi, piešķir aktrisei šarmantu izskatu.

foto: Haedrich Jean-Marc/Pool/Abaca/Sipa USA/Sipa USA/ Vida Press
Maivenai ir 47 gadi, viņa ir aktrise un režisore.