foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktierim Kasparam Zālem zeķes ir kas vairāk par apģērba gabalu
Kaspars Zāle šā gada martā, apmeklējot seriāla "Čornobiļa 2022. Iebrukums" pirmizrādi. 
Slavenības
2023. gada 22. novembris, 07:04

Aktierim Kasparam Zālem zeķes ir kas vairāk par apģērba gabalu

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Par aktiera Kaspara Zāles imidža sastāvdaļu kļuvušas pamanāmas pusgarās zeķes, kuras viņš velk virs biksēm.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kaspars Zāle šā gada martā, apmeklējot seriāla "Čornobiļa 2022. Iebrukums" pirmizrādi.

Jau pavasarī, apmeklējot seriāla "Čornobiļa 2022. Iebrukums" pirmizrādi, žurnāls "Kas Jauns" manīja, ka aktieris Kaspars Zāle zeķes nevis slēpj zem bikšu galiem, bet velk virs tiem. Ka tā nav nejaušība, varēja saprast, drīz pēc tam satiekoties nākamajā pirmizrādē – filmā "Kalev".

Vēl pēc kāda laika, piedaloties TV raidījumā "Zilonis studijā", Kaspars jau uzskatāmi demonstrēja, ka zeķes ir kas vairāk par apģērba gabalu, tās izvēloties baltas ar melnu rakstu.

foto: Ekrānuzņēmums
Labi pamanāms aktiera zeķu stils bija raidījumā "Zilonis studijā". Uz to viņš bija uzaicināts, lai runātu par tēmu “mobings un bosings darbā”.

Kā komentārā "Kas Jauns" apstiprina aktieris, zeķes virs biksēm tiešām ir stila elements, ne praktisks apsvērums, kā tas mēdz būt riteņbraucējiem, jo pats ar velosipēdu nepārvietojas, taču daudz staigā kājām. “Šīs zeķes nopirku vienās Kuldīgas humpalās komplektā pie lietus biksēm, jo negaidīti vasarā kopā ar filmēšanas grupu paliku kempingā pie Labraga un pie jūras bija pavēss. Sanāca gan praktiski, gan estētiski,” par zeķēm, kuras izvēlējās televīzijas ēteram, atklāj Zāle, smaidot, ka laika gaitā zeķes izveidojušās “par sava veida imidžu”.

“Man svarīgi ir justies ērti un brīvi, un apģērbs ir kā mana otra āda, ar ko saaugu. Pēc būtības – kā es izskatos, tā jūtos. Un vēl – kājām vienmēr jābūt sausām, jo no slapjām pēdām sākas visas veselības likstas, to man vēl vecmāmiņa mācīja,” paskaidro aktieris. Tādēļ viņš bieži izvēlas funkcionālas zeķes, kas elpo un ātri žūst. “Protams, rakstam un krāsai arī pievēršu uzmanību – lai saskan ar biksēm, apaviem, kā minētajā gadījumā ar zebras raksta zeķēm. Tādējādi arī izveidoju komplektā konkrētu stāstu vai vēstījumu. Principā pieeju zeķu tēmai radoši – tas man ļauj justies droši,” viņš turpina. “Pēdām ir pirmais kontakts ar zemi, līdz ar to svarīgi ir justies stabili un pārliecināti, un manā gadījumā zeķes pilda šo funkciju, respektīvi – vieš pārliecību un stabilitāti,” noslēdzot uz filozofiskas nots, piebilst aktieris, kuram beidzamajos gados bijusi nepieciešama stipra pārliecība, tiesājoties ar Dailes teātri un paralēli kinodarbiem pieņemot jaunus izaicinājumus Daugavpils teātrī.

Aktiera Kaspara Zāles "Instagram" kailfoto

Aktiera Kaspara Zāles "Instagram" kailfoto.

gallery icon