foto: Publicitātes foto
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - muzikāla fantāzija visai ģimenei, aizraujošs seriāls un pašmāju projekts
TV
2023. gada 19. septembris, 17:57

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - muzikāla fantāzija visai ģimenei, aizraujošs seriāls un pašmāju projekts

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties "Mazo nāriņu", seriālu "Vilks" un pašmāju filmu "72 stundas".

Sapņi, mīla un mūzika

Lai varētu piepildīt sapņus par mīlestību pret princi, nāriņa Ariela noslēdz vienošanos ar jūras raganu par savas zivs astes apmaiņu pret kājām, ziedojot šai apmaiņai burvīgo balsi.

Muzikālā fantāzijas filma "Mazā nāriņa" ("The Little Mermaid") ir "Disney" studijas 1989. gada animācijas darba, kas savukārt bija balstīts Hansa Kristiana Andersena leģendārās pasakas motīvos, rimeiks

Kad 2016. gadā tika paziņots par jaunās filmas tapšanu, nekavējoties sākās runas – kas tad nu spēlēs Mazās nāriņas lomu. Pati pieteicās Lindseja Lohana, daudzi fani gribēja tajā redzēt Arianu Grandi vai Zendaiju, taču galu galā loma tika Hallei Beilijai – dziedātājai, kas ar spožu kino karjeru līdz tam lepoties nevarēja. Taču režisors Robs Māršals bija pārliecināts, ka atradis īsto Mazo nāriņu. “Pēc cītīgiem meklējumiem bija pavisam noteikti skaidrs, ka Hallei ir visas tās īpašības, kas nepieciešamas šīs ikoniskās lomas atveidošanai, – dedzība, jaunība, nevainība un saturs, turklāt vēl arī izcila balss.”

Savukārt prinča Ērika lomai kā kandidāts pavisam nopietni tika izskatīts dziedātājs Harijs Stailss, kas gan beigu beigās atsūtījis atteikumu, jo filmēšanās esot paredzēta par ilgu, viņam svarīgāka ir paša koncertturneja. Tā nu Ērika lomā ir Džona Hauers-Kings, TV skatītājiem zināms no seriāla "World on Fire" ("Pasaule liesmās").

Savukārt režisora krēslā sēdies Robs Māršals, kam ar muzikālām filmām jau ir bijusi darīšana, – viņš par darbu pie "Čikāgas" pirms 20 gadiem taču tika pat pie "Oskara" nominācijas. “Es par šo filmu esmu ļoti lepns. Tas bija lielākais izaicinājums, kāds man karjerā bijis,” tā "Mazo nāriņu" slavē Māršals pats. “Es nedomāju, ka kāds līdz šim ir nofilmējis zemūdens mūziklu.”

Filmu skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Sazvērestība! Slepkavība! Komēdija!

Seriāls "Vilks" ("Wolf") ir aizraujošs britu sešu sēriju stāsts krimināldrāmu cienītājiem.

Izmeklētājs Džeks Kaferijs ir pārliecināts, ka viņa kaimiņš deviņdesmitajos nogalinājis viņa brāli. Savukārt kāda bagāta ģimene nonāk sprukās, kad viņus ar savām nežēlīgajām spēlītēm terorizē kāds ļaundaris. Divi stāsti, viens seriāls, sižets samežģās...

Ko darīt krīzē

Filmas "72 stundas" sižetā franču leģionārs Dāvids Krūmiņš un influenceris Armands Jaunzems saņem uzdevumu 72 stundās nokļūt no Liepājas līdz Lietuvas robežai.

Abi vīri dodas ceļā tikai ar to, kas pieejams "Baltic Survival" krīzes somā. Ceļa gaitā viņi nokļūst dažādās krīzes situācijās, kuras pārvarēt ļauj līdzi paņemtās mantas un pareizi izvēlētais apģērbs. Sižetā tiek atklāti vairāki padomi, kā rīkoties, kad nav pieejami veikali, elektrība, pārtika, ūdens un citas ērtības. Tāpat puiši saskaras ar negaidītiem izaicinājumiem, kas jāpārvar, lai laikus nonāktu galamērķī.

Filma "72 stundas" skatāma izklaides platformā "Tet TV+", bet televīzijas kanālā "360TV" tā būs pieejama oktobrī. Filmas "72 stundas" radošo komandu veido Dāvids Krūmiņš, Armands Jaunzems, Mārtiņš Pavasaris, Ritvars Bluka un Roberts Ernests Levics. Vistuvāk filmu un video pasaulei no komandas ir pieredzējušais operators Bluka, savukārt pārējie iesaistītie katrs papildināja projektu ar savām idejām un redzējumu. Tāpēc tā nav uzņemta pēc tradicionālajiem filmēšanas kanoniem, bet gan kā projekts, kurā katrs dod savu ieguldījumu mērķa sasniegšanā – aktualizēt tēmu par gatavību krīzes situācijām.