Slavenības
2023. gada 11. septembris, 14:55

Pīts Deividsons uzzinājis par tēva nāvi 11. septembra traģēdijā visskaudrākajā veidā

Jauns.lv

“Saturday Night Live” komiķis Pīts Deividsons par tēva nāvi uzzinājis skaudrā veidā. Viņa tētis bija viens no ugunsdzēsējiem, kurš gāja bojā 11. septembra traģēdijā, kad teroristu vadītās lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centra Dvīņu toņos Ņujorkā 2001. gadā.

Gada sākumā komiķis un bijušais Kimas Kardašjanas draugs pastāstījis rūgto pieredzi, kā uzzinājis par sava tēva Skota Deividsona nāvi, kurš tolaik bijis ugunsdzēsējs un gājis bojā 11. septembra traģēdijā.

Pītam bija tikai septiņi gadi, kad nomira viņa tēvs. Veids, kā populārais komiķis uzzinājis par tēva nāvi, radījis viņam pēctraumatiskā stresa traucējumus.

foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Komiķis Pīts Deividsons.

Pīta tēvs Skots pēdējo reizi redzēts, skrienam pa Pasaules tirdzniecības centra kāpnēm mirkli pirms ēkas sabrukšanas, liecina ziņas. Viesojoties Džona Berntāla podkāstā “Real Ones”, Pīts pastāstījis par skaudro un sirdi plosošo veidu, kā viņš atklājis, ka tētis ir miris.

Podkāstā komiķis teica, ka 11. septembrī tētim vajadzējis nākt viņam pakaļ uz skolu. “Bet mani sagaidīja mamma,” viņš dalījies atmiņās par liktenīgo dienu. “Viņa man nestāstīja par to, kas noticis, vismaz trīs dienas. Viņa turpināja apgalvot, ka tētis ir darbā. Man nebija ne jausmas, kas atgadījies.”

foto: BACKGRID/ Vida Press
Pīts Deividsons ar tēti.

Atceroties traģisko dienu, Pīts atklāja, ka mamma nav ļāvusi skatīties televīziju, par ko viņš bijis dziļā neizpratnē. “Es domāju – ‘Kāpēc? Es taču neesmu izdarījis neko sliktu.’ Un tad kādu vakaru ieslēdzu televizoru un redzēju savu tēti TV ekrānā. Tur stāstīja – “Tie visi ir mirušie ugunsdzēsēji.”"

Pīts atzina, ka šis ģimenei bijis nervus plosošs laiks, jo tā nezināja, vai tētis ir izdzīvojis vai tomēr nē. Glābšanas misija turpinājās, glābēji turpināja meklēt gruvešos apraktos cilvēkus. Atrada kā dzīvus, tā mirušus. Ģimene nezināja, kāds būs iznākums.

“Bija sava veida cerība, tā pieauga un kritās, un neviens nezināja, kā ar to tikt galā,” viņš turpināja. Pēc tam Pīts pastāstīja, ka viņa mammai tolaik bijis tikai 30 gadu. Pašam kļūstot vecākam, augusi arī viņa apbrīna, cik gan mamma bijusi stipra un lieliska.

Pīts Deividsons un viņa tetovējumi

gallery icon