foto: no privātā arhīva
Baiba Vītiņa atklāj dzīves pareizāko lēmumu - TV dīvas un basketbolista laimīgās laulības noslēpumi
Vītiņu pāris ir kopā jau 14 gadus un šo gadu laikā daudz ko piedzīvojuši un pārdzīvojuši.
Slavenības
2023. gada 24. septembris, 05:35

Baiba Vītiņa atklāj dzīves pareizāko lēmumu - TV dīvas un basketbolista laimīgās laulības noslēpumi

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

TV personība Baiba Vītiņa ar vīru basketbolistu Artūru Vītiņu augustā svinēja savu 14. kopābūšanas gadadienu – no tiem septiņi gadi pavadīti draudzējoties un septiņi laulībā. Viņu savienība izturējusi dažādus pārbaudījumus, tostarp arī attāluma attiecības vairāku gadu garumā.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Baiba atklāj, ka ar mīļoto vīrieti iepazinusies, mācoties Natālijas Draudziņas ģimnāzijā, kad abi bijuši vēl bērni: “Pa šiem gadiem kopā esam izauguši un izveidojušies par personībām. Jā, laiks ir paskrējis nemanot, bet šķiet, ka cipariem tādu izteiktu vērību vai numeroloģisku nozīmi nepiešķiram. Šogad tas skaitlis šķitis zīmīgāks, jo ir līdzvērtīgs laikam, ko gaidījām, līdz apprecējāmies. Abi šie posmi bijuši pārbaudījumu pilni, taču neprātīgi skaisti un piepildoši.”

foto: no privātā arhīva
Pirms septiņiem gadiem – 2016. gada augustā Vītiņu pāra kāzu ceremonija.

“No mūsu kāzu dienas ļoti zīmīgi un tā līdz kaulam atceros izjūtu, kad atvērās baznīcas durvis un priekšā pie altāra redzēju Artūru. Tā izjūta, ka šis ir pareizākais lēmums, ko vadījusi tīrākā mīlestība, mani nepamet vēl šodien. Katru dienu mēs turpinām izvēlēties viens otru un stiprināt mūsu mīlestību. Esmu pārliecināta, ka laulība un attiecības kopumā ir veiksmīgas tikai tad, ja blakus ir īstais partneris. Laulība noteikti nav attiecību glābējs, tāpat kā bērna ienākšana ģimenē. Attiecības nav baudāmas, ja tajās nav savstarpējas cieņas, mīlestības un kopīga nākotnes vai pasaules redzējuma. Mums abiem vienmēr bijis būtiski, lai varam viens otru stiprināt grūtos brīžos un atbalstīt ik dienu, lai sasniegtu ne tikai kopīgos, bet arī individuālos mērķus. Tas man ir svarīgākais – ka vienmēr varu paļauties uz vīru, viņš manī vieš mieru, kad mans radošais prāts uzbūris haosu un stresu.

foto: no privātā arhīva
Vītiņu pāris ir kopā jau 14 gadus un šo gadu laikā daudz ko piedzīvojuši un pārdzīvojuši.

Man negribētos teikt, ka esam otram tā trūkstošā pusīte, ko visi dzīvē meklē, man gribētos domāt, ka esam pietiekami un pilnīgi katrs pats par sevi, bet papildinām viens otru veidos, kā paši nevaram. Katram jau blakus ir vajadzīgs tas stiprais plecs vai siltā azote, kur ieritināties, pārdzīvot grūtumu vai svinēt uzvaras. Esmu priecīga un pateicīga, ka esam viens otram līdzās visās dzīves situācijās, jo dalīta bēda ir pusbēda, bet dalīts prieks – dubults prieks,” par pāra attiecību nozīmīgumu aizdomājas TV personība.

Turklāt Baiba arī publiski savā "Instagram" profilā nevairās regulāri uzslavēt vīru un teikt viņam paldies par kopābūšanu.

Abu attiecības pa šo laiku izturējušas dažādus pārbaudījumus, tostarp arī attāluma attiecības, kas daudziem pāriem nav pa spēkam. Sarunā ar "Kas Jauns" viņa atzīst: “Es vienmēr būšu pateicīga un priecīga par to, cik spēcīga ir izveidojusies mūsu savienība. Kopā būšanas laikā esam daudz pārbaudījumiem izgājuši cauri. Pirms kāzām piecus gadus pavadījām, tiekoties tikai pa vasarām, jo Artūrs studēja Amerikā. Izturējām arī attāluma attiecības. Vēlāk, jau laulībā esot, vēl ir bijuši dažādi pārbaudījumi, kas mūs ir tikai stiprinājuši un saliedējuši. Mēs zinām, ka jebkurā situācijā varam paļauties viens uz otru. Pateicības vārdu nekad nevar būt par daudz, īpaši, ja ikdienas skrējienā vēlamies atgādināt viens otram, ka novērtējam rūpes un darbu, ko ieguldām mūsu attiecībās.”

Uz jautājumu, vai viņa var uzskaitīt tās labās lietas, ko sniedz laulība un attiecības, Baiba uzsver, ka jebkuras attiecības kaut ko prasa: “Es varbūt neteiktu, ka tas ir darbs, bet drīzāk spēja komunicēt un definēt savas vajadzības. Man ir svarīgi, lai Artūrs zina manas vajadzības un to, ko es sagaidu no attiecībām, bet tikpat svarīgi man ir zināt, kas ir tas, ko viņš sagaida no manis. Tikai izrunājot, kādas ir mūsu vajadzības un gaidas, mēs varam strādāt pie tā, lai attiecības turpina attīstīties, nevis paliek punktā, kad ar laiku mums abiem tas vairs neder, jo vienkārši nezinām, kas partnerim ir nepieciešams.”

Vītiņu pārim ir ļoti grūti nosēdēt mājās, un viņi savās aktivitātēs cenšas nodarbināt un iesaistīt arī savas atvases – dēlēnu Kārli un meitu Kamillu. “Reizēm šķiet, ka gribētos visu dienu nogulēt gultā, bet mēs ātri vien saprotam, ka tas nav par mums. Mums patīk būt kustībā. Mums abiem tāds labs “atslēgšanās” veids ir sports. Man pašai ļoti patīk pastaigas. Jāatzīst, ka tagad brīvais laiks gan vairāk paiet bērnu izklaidēšanā, jo arī viņiem mājās sēdēšana ir ļoti grūta, tāpēc nedēļas nogalēs meklējam veidus un vietas, kur doties visiem kopā,” stāsta Baiba.