foto: ZUMAPRESS.com
"Mēs maz ko varam darīt," Selīnas Dionas māsa neslēpj skaudro realitāti par pasaulslavenās dziedātājas veselību
Selīna Diona.
Slavenības
2023. gada 1. septembris, 23:01

"Mēs maz ko varam darīt," Selīnas Dionas māsa neslēpj skaudro realitāti par pasaulslavenās dziedātājas veselību

Jauns.lv

Selīnas Dionas māsa Klodeta Diona ir dalījusies ar jaunāko informāciju par pasaulslavenās dziedātājas veselības. Pērn, pašā gada izskaņā Diona paziņoja, ka viņai decembrī tika diagnosticēts stīvā cilvēka sindroms, vēsta "Insider".

Stīva cilvēka sindroms ir neiroloģiska slimība. Stīvās personas sindromam ir raksturīgs muskuļu stīvums un spazmas, paaugstināta jutība pret tādiem stimuliem kā skaņa un gaisma, kā arī emocionāls stress, kas muskuļu spazmas var pastiprināt.

Selīnas māsa Klodeta iepriekš jūlijā atklāja, ka, ģimene un ārsti īsti “nevar atrast nekādas zāles, kas iedarbojas", dziedātāja saņem palīdzību no "labākajiem ekspertiem" šajā jomā. "Viņa dara visu, lai atveseļotos. Viņa ir spēcīga sieviete," sacīja Klodeta.

"Tā ir slimība, par kuru mēs tik maz zinām. Ir spazmas — tās nav iespējams kontrolēt. Jūs zināt, ka cilvēki naktī bieži pamostas kāju vai ikru krampju dēļ? Tas ir mazliet līdzīgi," skaidroja Klodeta, "mēs maz varam darīt, lai viņu atbalstītu, lai mazinātu sāpes."

Selīna Diona un Pepe Munjoss

gallery icon

Klodeta kārtējo reizi pauda cerību, ka eksperti spēs atrast veidu, kā viņas māsu izārstēt. "Mēs krustojam bisus savus pirkstus, lai pētnieki atrastu līdzekli pret šo šausmīgo slimību," viņa teica.

Stīvā cilvēka sindroms pašlaik tiek mazināts ar antivielu injekciju, prettrauksmes līdzekļu un muskuļu relaksantu kombināciju. Laika gaitā slimība var kļūt novājinoša, ja to neārstē.

55 gadus vecā Grammy balvas ieguvēja māksliniece dalījās ar savu diagnozi 2022. gada decembrī.

Emocionālā video viņa sacīja: "Es vienmēr esmu bijusi atvērta grāmata. Iepriekš nebiju gatava kaut ko teikt, bet es esmu gatavs tagad. Es jau ilgu laiku cīnos ar problēmām ar savu veselību. Man ir bijis patiešām grūti stāties pretī šiem izaicinājumiem un runāt par visu, ko esmu piedzīvojusi," sacīja Diona, "nesen man tika diagnosticēts ļoti reti sastopams neiroloģisks traucējums, ko sauc par stīvā cilvēka sindromu, kas skar vienu no miljona cilvēku."

Selīna Diona bauda uzmanību un pozē Parīzes augstās modes nedēļas laikā. 2017. gads

Dziedātājai Selīnai Dionai pielūdzēju uzmanība ir ikdiena - arī uz ielas pie viesnīcas Parīzes augstās modes nedēļas laikā.

gallery icon

Ņemot vērā diagnozi, dziedātāja pārcēla vairākus savus gaidāmos turnejas datumus 2023. un 2024. gadā. Maijā viņa pilnībā atsauca turneju.