Slavenības
2015. gada 12. marts, 05:28

Filmai "Viens pats mājās" šogad 25! Makolijs Kalkins joprojām viens. FOTO

Jauns.lv

Vecāki mazo Kevinu aizmirsa vienu pašu mājās, un tā 1990. gadā aktieris Makolijs Kalkins iemantoja pasaules slavu. Ir pagājuši jau 25 gadi, kopš populārās komēdijas iznākšanas uz ekrāniem, un Kalkins joprojām ir viens un vientuļš. Nesen ar cigareti rokās viņš manīts Ņujorkā.

Aktieris, kuram šobrīd ir 34 gadu, manīts Ņujorkas ielās ar cigareti rokās. Modes pētnieki jau paguvuši Kalkina tā dienas ietērpu noraksturot kā „opīšu stilu”. Aktieris bija ģērbies garā ģērbies adītā jakā ar lielām pogām, ko bija uzvilcis virs svītraina jūrnieku krekla. Kājās viņš bija uzvilcis tumši zilus džinsus un armijas tipa zābakus, ko nebija aizšņorējis. Garos matus viņš pakausī bija saņēmis augstā mezglā, bet acis paslēpis aiz lielām tumšajām brillēm. Aktiera nagi bija lakoti, bet pirkstus rotāja smagnēji gredzeni.

14 gadu vecumā Kalkins atveidoja lomu filmā „Richie Rich” (1994) un tad ilgus gadus nepiedalījās nevienā kinofilmā. Uz ekrāniem viņš atgriezās 2003. gadā lentē „Party Monster”, gadu vēlāk nospēlēja otrā plāna lomu neatkarīgajā komēdijā „Saved!”, bet 2007. gadā piedalījās melnajā komēdijā „Sex and Breakfast”.

Aktrise Ketrīna O’Hara ar vīru Bo Velču šā gada „Oskara” balvu ceremonijas ballītē un filmā, kur viņa atveidoja Makolija Kalkina attēlotā Kevina mammu.

Makoliju savulaik uzskatīja par vienu no veiksmīgākajiem bērnu aktieriem kopš Šērlijas Templas. Ar bērnībā nospēlētajām lomām Kalkins nopelnīja 15 miljonus dolāru lielu kapitālu. Tomēr pati populārākā loma ir un paliek Kevins Ziemassvētku komēdijā „Viens pats mājās”. Par to Kalkins pat deviņu gadu vecumā bija nominēts „Zelta globusa” balvai kā labākais aktieris.

Pirms mēneša, atzīmējot filmas „Viens pats mājās” 25. gadadienu, aktrise Ketrīna O’Hara (61), kura kinolentē atveido Kevina māti, dalījās pārdomās par laiku, kad risinājās darbs pie komēdijas. Taujāta par to, kad pēdējo reizi satikusi Makoliju, aktrise atbildēja: „Es nebiju redzējusi viņu gadiem ilgi, taču satiku pirms pusotra vai diviem gadiem gleznu galerijā. Viņš nāca ārā un izsaucās „Mammīt!”, un es atbildēju „Mazulīt!”. Mans vīrs tūlīt pat ieminējās, ka mums vajag kopā nofotografēties. Viņam tālrunī ir skaistas fotogrāfijas [no nejaušās tikšanās]. Makolijs tobrīd bija apmeties Parīzē un izskatījās jauki. Viņam gāja ļoti labi, un man bija patiess prieks viņu satikt.”

Pirms pāris gadiem Makolijs Kalkins savu radošo būtību centās izpaust mākslā – viņš gleznoja. Bet nu jau kādu laiku Kalkins pievērsies mūzikai. 2012. gadā viņš nodibināja grupu „Pizza Underground”. Puiši spēlē grupas „Velvet Underground” un dziedātāja Lū Rīda skaņdarbus, tikai visi dziesmu teksti ir mainīti tā, lai to saturs būtu par... picām.

Makolija Kalkina ekrāna mamma, aktrise Ketrīna O’Hāra, stāsta par neseno tikšanos

Makolijs Kalkins komēdijā "Viens pats mājās"

2015. gadā aprit 25 gadi kopš uz ekrāniem iznāca populārā Ziemassvētku komēdija ar Makoliju Kalkinu galvenajā lomā – „Viens pats ...

gallery icon
20

Makolijs Kalkins kļuvis par gleznotāju

gallery icon
17

Tā spēlē Makolija Kalkina grupa „Pizza Underground”

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press