foto: IMAGO/Gonzales Photo
Slaveno dziedātāju Lizo apsūdz dejotāju pazemošanā un seksuālā nomelnošanā
Dziedātāja Lizzo.
Slavenības
2023. gada 2. augusts, 12:47

Slaveno dziedātāju Lizo apsūdz dejotāju pazemošanā un seksuālā nomelnošanā

Jauns.lv

Trīs bijušās dziedātājas Lizo dejotājas otrdien publiskotajā tiesas prāvā apsūdzēja viņu nepatīkamas darba vides radīšanā, tostarp kaunināšanā par svaru un seksuāli nomelnojošā uzvedībā.

Prasība Losandželosas apgabala augstākajā tiesā iesniegta par Lizo, kuras īstais vārds ir Melisa Viviāna Džefersone, viņas producentu kompāniju "Big Grrrl Big Touring Inc" un viņas deju komandas kapteini ​​Širleni Kvigliju, liecina tiesas dokumenti.

Lizo pārstāvis neatbildēja uz komentāriem.

Prasītāju Ariannas Deivisas, Kristālas Viljamsas un Noelles Rodrigesas iesniegtās sūdzības ietver uzmākšanos dzimuma, reliģijas, rases un invaliditātes dēļ.

Prasībā dejotājas apgalvoja, ka februāra beigās Amsterdamas striptīzklubā viņas tika piespiestas pieskarties kailiem dejotājiem.

Amerikāņu mūziķe Lizo un viņas “Valentino” somiņa

gallery icon

Prasībā arī bija norādīts, ka Deivisa tika spiesta piedalīties kailfotosesijā, lai paliktu deju grupā, neskatoties uz viņas diskomfortu to darīt. Viņa apgalvoja, ka baidās zaudēt darbu, ja neizpildīs Lizo lūgumus.

"Šķiet, ka satriecošais veids, kā Lizo un viņas menedžmenta komanda izturējās pret saviem darbiniekiem, ir pretrunā visam, ko Lizo aizstāv publiski, savukārt privāti viņa apkauno savus dejotājus un pazemo viņus ne tikai nelikumīgā, bet arī absolūti demoralizējošā veidā," norāda prasītājas advokāts Rons Zambrano teikts paziņojumā.

Prasībā tika apgalvots, ka viena no Lizo dejotājām Kviglija uzmācās dejotājiem, pakļaujot viņus savai reliģiskajai pārliecībai pret viņu gribu.

"Kviglija ne tikai skaļi runāja par savu reliģisko pārliecību, bet arī izmantoja visas iespējas, lai piespiestu citus pievērsties šajai reliģijai," teikts tiesas prāvā.

Prasītāji apgalvoja, ka Kviglija piespieda Deivisu runāt par nevainību iekšējās sarunās, intervijās, kā arī sociālajos medijos, kur viņa publiski atklāja personisku informāciju par Deivisu bez viņas piekrišanas.

Deivisa un Viljamsa galu galā tika atlaistas, kamēr Rodrigesa aizgāja no dziedātājas dejotāju grupas, teikts tiesas prāvā.

Tēmas