foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Neviens no britu karaļnama neapsveic Harija un Meganas meitu dzimšanas dienā
Princis Harijs un Megana Mārkla.
Slavenības
2023. gada 8. jūnijs, 12:35

Neviens no britu karaļnama neapsveic Harija un Meganas meitu dzimšanas dienā

Jauns.lv

Saseksas hercogs un hercogiene savas meitas Lilibetas Diānas pirmo dzimšanas dienu svinēja Lielbritānijā ar pikniku Frogmoras kotedžas dārzā. Pēc prinča Harija skandalozās biogrāfiskās grāmatas “Rezervists” (“Spare”) iznākšanas karalis Čārlzs atsavināja dēlam karalienes Elizabetes II dāvināto īpašumu; pāris dzīvo Kalifornijā; ir panācis, ka viņu bērniem piešķir prinča un princeses titulus, bet sveicienus no karaliskās ģimenes meitas otrajā jubilejā šogad nesaņēma.

Britu karaliskā ģimene nav publiskojusi nevienu publisku apsveikumu prinča Harija un Meganas Mārklas meitai Lilibetai Diānai Mauntbatenai-Vindzorai, kura svētdien, 4. jūnijā atzīmēja savu otro dzimšanas dienu.

Parasti karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla, kā arī princis Viljams un Keita Midltone sūtīja dzimšanas dienas sveicienus savās oficiālajās “Twitter” lapās. Tā viņi darīja princeses Lilibetas pirmajā dzimšanas dienā pērn.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon
83

Mazās Lilibetas pirmā dzimšanas diena 2022. gadā sakrita ar karalienes Elizabetes II valdīšanas platīna jubilejas svinībām. Tā bija ļoti aizņemta nedēļa visiem karaļnamā, taču viņi atrada laiku, lai novēlētu Saseksas hercoga un hercogienes meitai daudz laimes dzimšanas dienā.

Velsas princis un princese tviterī rakstīja: “Novēlam daudz laimes dzimšanas dienā Lilibetai, kurai šodien aprit viens gads!” Savu vēlējumu pāris papildināja ar balona emocijzīmi.

Karalis Čārlzs III ar sievu pagājušajā gadā sveicienu sūtīja no Klārensa nama oficiālās “Twitter” lapas: “Novēlam Lilibetai šodien ļoti laimīgu 1. dzimšanas dienu!” Savu sveicienu vecaistēvs ar sievu bija papildinājis ar tortes emocijzīmi.

Taču šogad Lilibeta nav saņēmusi dzimšanas dienas sveicienu ne no karaļa un karalienes, ne Velsas prinča un princeses, ne citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Prinča Viljama un princeses Ketrīnas nesenākais ieraksts veltīts Anglijas Futbola asociācijas kausa izcīņas fināla dienai, kurā viņi apsveica “Manchester City” komandas uzvaru pār “Manchester United”.

Savukārt karaļa jaunākais “Twitter” ieraksts datēts ar 2. jūniju. Tas veltīts atskatam uz karaliskās ģimenes spilgtākajiem notikumiem nedēļā no 27. maija līdz 2. jūnijam. Publiskotas arī fotogrāfijas no Velsas prinča un princeses vizītes Jordānijā, kur viņi apmeklēja kroņprinča Huseina un princeses Radžvas kāzas.

Jāatzīmē, ka britu karaliskā ģimene savos oficiālajos kontos nesveica arī Harija un Meganas dēlu princi Ārčiju viņa ceturtajā dzimšanas dienā, kas bija 6. maijā. Taču tam bija attaisnojums, jo visi bija aizņemti ar karaļa Čārlza III kronēšanu, kas arī notika 6. maijā.

Karaliskā ģimene neapsveica arī Hariju un Meganu viņu piektajā kāzu gadadienā, kas bija šā gada 19. maijā.