Mūzika
2023. gada 17. maijs, 15:13

Eirovīzijas dalībniece no Polijas nokļuvusi neglītā skandālā

Jauns.lv

Polijas dziedātāja Blanka, kas šogad pārstāvēja savu valsti Eirovīzijā, iekļuvusi skandālā sava brāļa prokrievisko uzskatu dēļ.

Dziedātājas fani liecības par Blankas brāļa Olivera prokremliskajiem uzskatiem atklāja sociālajos medijos, kur viņš atbalstīja Krievijas propagandas izplatītos vēstījumus. Tikmēr Ukrainas Eirovīzijas fani Blankas priekšnesumu novērtēja ar visaugstāko punktu skaitu, proti, 12 punktiem…

Blankas brālis Olivers pieķerts atbalstot un tālāk izplatot kāda Vasila Vasiļjeva ziņu, kas attiecas uz "Kijevas nacistiem" un "atbrīvotājiem".

"Stāsts par "LNR" (tā sauktā Luhanskas tautas republika – red.) pierobežas apgabala ukraini. Viņa patiesība par notikumiem neiekļaujas Kijevas un Rietumu propagandas mašīnas versijā. Šo viedokli nacionālie mediji neizplata un neizplatīs," teikts ierakstā.

Eirovīzija 2023 — mūzika, satraukums, prieks, cerības, vilšanās un triumfs

Eirovīzijas dziesmu konkurss Liverpūlē 2023. gada 13. maijā

gallery icon
54

Turklāt Olivers atbalstīja Krievijas propagandu, kamēr Krievija jau gadu turpina karot Ukrainā. Taču pēc tam, kad plašāka auditorija uzzināja par dziedātājas brāļa Olivera pozīciju Krievijas agresijas sakarā, viņš pasteidzās dzēst no sociālajiem tīkliem visu, kas liecinātu par viņa prokrievisko nostāju.

Kā zināms, Polijas nacionālajā atlasē uzvarēja dziedātāja Blanka ar dziesmu Solo. Viņas uzvara izraisīja sašutumu, jo daudzi poļi vēlējās redzēt dziedātāju Janu, kas pārstāvētu Poliju Eirovīzijā.

Eirovīzijas lielajā finālā Blanka ieņēma 19. vietu.

"Sudden Lights" dodas uz Eirovīziju

Grupa "Sudden Lights" no starptautiskās lidostas "Rīga" šodien, 29. aprīlī devās uz Lielbritāniju, kur pārstāvēs Latviju 67.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. ...

gallery icon
24