foto: no privātā arhīva
Aktieris Kaspars Zvīgulis pārtaps vardarbīgā baņķierī
Kaspars Zvīgulis.
Slavenības
2023. gada 15. maijs, 13:31

Aktieris Kaspars Zvīgulis pārtaps vardarbīgā baņķierī

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Kaspars Zvīgulis aprīļa izskaņā atzīmēja 42. dzimšanas dienu, bet jau 18. maijā viņam ir pirmizrāde Cēsu Mazajā teātrī, kur franču rakstnieka Viljē de Lija-Adāna lugā "Sacelšanās" atveidos vienu no galvenajām lomām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz jautājumu, kā nokļuvis līdz jaunajai lomai un Cēsu Mazajam teātrim, Kaspars Zvīgulis žurnālam "Kas Jauns" atklāj, ka sākotnēji izrādes režisors Sergejs Ščipicins bija uzrunājis aktrisi Ilzi Liepu un, meklējot viņai partneri, nolēmuši, ka šajā lomā ir jābūt Kasparam. “Tā arī man piedāvāja šo lomu. Satikāmies, izrunājām un vienojāmies. Sapratām, ka mums sakrīt laiki, un ķērāmies pie darāmā. Kaut kā tā pavisam vienkārši,” sarunā ar "Kas Jauns" stāsta aktieris.

Ar skatītājiem runās par aktuālo vardarbības tēmu

“Izrāde atspoguļo ļoti aktuālu tēmu. Pie mums Latvijā – un tāpat arī visur pasaulē – tiek runāts par sieviešu tiesībām un gan par fizisku, gan arī emocionālu vardarbību pret sievieti. Manuprāt, šie jautājumi ir ļoti nozīmīgi un par tiem ir jārunā ar sabiedrību. Tieši tāpēc arī ir mūsu izrāde – lai iedrošinātu sievietes runāt par to, pastāvēt un cīnīties par sevi, neļaut sev darīt pāri,” par tik aktuālo vardarbības problemātiku pauž Zvīgulis.

Aktieris izrādē atveido baņķieri Fēliksu. “Jāteic, ka mums galarezultātā būs mazliet trilleris. Cīņa notiks starp abiem izrādes varoņiem, un abi brīžiem būsim mainītās lomās. Esmu bankas īpašnieks, kas īsteno emocionālu vardarbību pret savu sievu, kas ir arī viņa bankas darbiniece – grāmatvede. Viņš pārmet sievai viņas darba spējas, bet tajā pašā laikā arī sievu pazemo. Jā, es spēlēšu vienu no emocionālajiem varmākām. No šīs lomas arī izriet jautājums, ko vara un nauda dara ar cilvēku. Kāds viņš ir vienā brīdī, sarunājoties ar bankas klientiem, un kāds jau nākamajā, kā izmainās, aizejot ap stūri un sarunājoties ar savu sievu,” savu lomu raksturo aktieris.

Aktieri nevajag saistīt ar vienu konkrētu teātri

Pērnā gada nogalē daudziem teātra mīļotājiem liels bija pārsteigums, kad Kaspars Zvīgulis jau otrreiz savā karjerā aizgāja no Nacionālā teātra. Uz jautājumu, vai gaidāmā izrāde ir viņa atgriešanās pēc ilgāka laika uz skatuves, Kaspars teic: “Es nevienu brīdi nekur neesmu aizgājis prom, līdz ar to man nav jāatgriežās.

Jā, es pārtraucu darba attiecības ar Nacionālo teātri. Bet es neaizgāju prom. Esmu tepat teātra vidē. Es strādāju...

Man ir vēl daudzi citi projekti un darbi, kas ir cieši saistīti ar manu profesiju, ar aktiermeistarību. Attiecīgi šobrīd es spēlēju jaunu lomu izrādē "Sacelšanās", nevis kaut kur atgriežos. Esmu tepat Latvijā. Jā, pirms vairākiem gadiem gan biju aizbraucis prom no Latvijas un tobrīd patiešām nezināju, vai atgriezīšos. Taču šoreiz neesmu bijis prom, tāpēc man nav iespējas atgriezties. Es tikai turpinu strādāt un tieši šorīt arī saņēmu pāris piedāvājumu kino lomām.”

Kā sadzīvot ar četrdesmitgadnieku krīzi

20. aprīlī aktieris atzīmēja 42. dzimšanas dienu savu tuvāko cilvēku lokā un kopā ar meitu Žaneti. “Es neatceros nevienu dzimšanas dienas ballīti savā mūžā, ko būtu apzināti organizējis!” atminas aktieris un piebilst, ka tāpēc nākamgad gan varētu uzrīkot riktīgu jubilejas ballīti.

Vaicāts, kā jūtas, pārkāpjot 40 gadu slieksni, un vai skaļi izdaudzināto četrdesmitgadnieku krīzi jau ir piedzīvojis, aktieris teic, ka teorētiski visu, kas ar viņu šobrīd notiek, var arī nosaukt par četrdesmitgadnieku krīzi: “Pēc 40 gadiem ir pārmaiņas manā dzīvē. Taču domāju, ka personīgi man tā sauktā krīze rada plašāku redzējumu. Es nesen noskatījos vienu raidījumu par to, ka cilvēkiem uz vecumu laiks iet ilgāk, jo viņi patiesībā jau zina ļoti daudzas lietas. Es šajā brīdī, iespējams, sāku just, ka mans laiks sāk iet ilgāk. Līdz ar to šobrīd vēlos ieguldīt tajā laikā un uzzināt kaut ko jaunu, meklēt, darīt, attīstīties un pilnveidot sevi. Vai to var nosaukt par krīzi, es nezinu. Domāju, ka uz šo jautājumu, visticamāk, varēšu atbildēt vēl pēc kādiem desmit gadiem, kad sapratīšu, ko es tajā brīdī darīju.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kaspars Zvīgulis ar meitu Žaneti filmas "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrādē

Aktieris Kaspars Zvīgulis ar meitu Žaneti filmas "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrādē 2021. gada oktobrī.

gallery icon
6

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!