Trakā pasaule
2023. gada 4. maijs, 07:28

Salas vietā smilšaina pļava – “Jaunlatvijas” dibinātāji beidzot atrāda pleķi, kur, iespējams, veidos savu valsti

Jauns.lv

Ilgi gaidītais mirklis, iespējams, ir klāt. Skandalozā uzņēmēja, hosteļu biznesmeņa Ernesta Rieksta savulaik izsludinātais projekts “Jaunlatvija”, kas paredzēja jaunas valsts dibināšanu kaut kur Fidži teritorijā, sāk iegūt šī vārda visnetiešākajā nozīmē reālistiskas aprises. Tiesa gan – ne gluži eksotiskas salas, bet smilšainas kalnu pļavas veidolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Ja jau sen esat vēlējies investēt naudu jaunas valsts dibināšanā uz eksotiskas salas tāda projekta ietvaros, kuru uzsākusi par deviņu cilvēku bojāeju Latvijā pie kriminālatbildības saukta persona, tad šis ir domāts jums!” savulaik, aplūkojot projektu “Jaunlatvija”, rakstīja Jauns.lv.

Jāatzīst, ka rakstītajā ir ieviešamas korekcijas.

Runa jau kādu laiku vairs nav par salu, kuru Rieksts savulaik solīja nopirkt, bet gan par zemes pleķīti kaut kur Fidži galvenās salas Viti Levu rietumu pusē.

Savā “Telegram” kanālā “Jaunlatvijas” projekta idejas autors ir atrādījis šo laukumu – tas ir kalnainā apvidū, kuram apkārt ganoties zirgi.

“Pa telefonu nemaz nevar tā parādīt,” jūsmojot par vietas skaistumu, video pauž Rieksts.

Jāatgādina, ka sākumā biznesmenis solīja, ka valsts dibināšanai iepirks salu un tad uzsāks intensīvas diskusijas ar Fidži par autonomiju.

Žurnālistiem pakāpeniski informējot kā sabiedrību, tā pašu Riekstu par to, cik neiespējama ,visdažādāko iemeslu dēļ, ir šī iecere, ambīcijas saruka.

Šobrīd tiek apsvērta iepriekš aprakstītā pleķa iegāde, taču “tikai tad, ja investori piekritīs”, piebilst Rieksts.

To, cik daudz ir cilvēku, kuri maksājuši tūkstošus, lai kļūtu par Rieksta valsts “pilsoņiem”, īsti nav zināms.

Nav arī uzticamas informācijas par to, cik daudz līdzekļu “Jaunlatvijas” veidotāji šādā veidā varētu būt ieguvuši.

Iepriekš jau vēstīts, ka pret šo ieceri attiekties ar uzmanību aicināja Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

Par skandalozā Ernesta Rieksta pagātni un projektu “Jaunlatvija”, kā arī tā attīstību portāls Jauns.lv vēstīja jau iepriekš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās