foto: Shutterstock
Krievijas iedzīvotājiem atlikuši divi mēneši, lai atrastu savu "mūža mīlestību"
"Tinder", kas Krievijā ir ļoti populārs, kopš kara sākuma Ukrainā ir atslēdzis Krievijas iedzīvotājiem savas maksas opcijas.
Trakā pasaule
2023. gada 2. maijs, 14:55

Krievijas iedzīvotājiem atlikuši divi mēneši, lai atrastu savu "mūža mīlestību"

Jauns.lv

Kompānija "Match Group", kurai pieder iepazīšanās serviss "Tinder", no Krievijas aizies laikā līdz 30. jūnijam, teikts tās ikgadējā pārskatā.

Iemesli šim lēmumam bijuši nopietni, ziņu aģentūrai "Reuters" norāda "Match Group" akcionāra, kompānijas "Friends Fiduciary Corp" izpilddirektors Džefs Perkinss.

"Tas nav pārāk labi zīmolam, kuram uzticas, turpināt darbību valstī, kuras galvam uzrādījusi apsūdzību Starptautiskā krimināltiesa," teic Perkinss, atgādinot izsniegto orderi Vladimira Putina arestam par Ukrainas bērnu deportācijām.

Perkinss gan nekomentē, kāpēc "Tinder" turpinājis darbību Krievijā vairāk nekā gadu pēc uzsāktā kara pret Ukrainu. Iepazīšanās serviss gan pārtrauca reklāmas kampaņas Krievijā un atslēdza maksas iespējas, kas cita starpā lietotājiem ļauj neredzēt reklāmas. 

"Mēs esam cilvēktiesību aizstāvji. Mūsu zīmoli sper soļus, lai ierobežotu piekļuvi saviem pakalpojumiem Krievijā un pabeigtu savu aiziešanu no Krievijas tirgus līdz 2023. gada 30. jūnijam," teikts kompānijas paziņojumā.

Iepriekš lēmumu aiziet no Krievijas pieņēmuši arī mūzikas un filmu straumēšanas vietnes "Spotify" un "Netflix".

"Tinder" ir populāra "Android" un "Apple" mobilo platformu aplikācija iOS, kas paredzēta romantiskām vai draudzīgām pazīšanām atbilstoši norādītajiem parametriem un ņemot vērā ģeolokāciju.

Kā vēsta "Mediazona", "Match Group" ietilpst vairākas iepazīšanās aplikācijas - "Tinder", "Hinge" un "PlentyOfFish".

"Tinder", kas Krievijā ir ļoti populārs, kopš kara sākuma Ukrainā ir atslēdzis Krievijas iedzīvotājiem savas maksas opcijas.

Drīz vien lietotāji sāka sūdzēties par reģistrācijas problēmām, kā arī par nepamatotām kontu bloķēšanām, sarakstes pazušanu un nespēju izveidot pāri.