Aktrise Regīna Devīte

Valmieras Drāmas teātra aktrise, Zentas lomas atveidotāja TV seriālā “UgunsGrēks” Zenta Devīte.

gallery icon
39
Slavenības
2023. gada 18. aprīlis, 07:12

Regīnai Devītei rēķini galvassāpes nesagādā

Jauns.lv

Valmieras Drāmas teātra aktrise Regīna Devīte šobrīd aizņemta ar administratīvo darbu, teātrim režisora Regnāra Vaivara vadībā iestudējot izrādi "Burbulis". Kopumā ar dzīvi aktrise apmierināta, pieaugušie pārtikas, apkures un elektrības rēķini nesagādā galvassāpes, bēdīgu dara vienīgi karadarbība Ukrainā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Regīna Devīte sarunā ar Jauns.lv atklāj, ka darbs teātrī viņai ir vienmēr - ja uz konkrēto brīdi nav lomas, ko spēlēt, tad ir administratīvais darbs, ko veikt. “Visu savu darbmūžu esmu šīs abas lietas teātrī apvienojusi. Ja nav radoša darba, tad ir lietišķais. Viss ir līdzsvarā!” nosaka Devīte.

Valmieras teātra ēkas pamatos ierok kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

2023. gada 17. martā, esot klāt teātra darbiniekiem un būvniekiem, ēkas pamatos iebetonēta kapsula ar šī laika liecībām. Kapsulā tika ...

gallery icon
10

Lai arī Valmieras Drāmas teātrī notiek rekonstrukcijas darbi, izrādes tāpēc nav samazinājušās. “Mums ir daudz vairāk izbraukumu. Viesojamies Liepājas teātrī un ļoti bieži Rīgā, Dailes teātrī, kura direktors ir ļoti laipns un atvēl mums spēlēt teātra Mazajā zālē. Un šad un tad arī Lielajā zālē. Valmierā savukārt mums ir jaunas un interesantas laikmetīgās mākslas telpas "Kurtuvē". Lai arī vietas ir maz, aicinu visus atbraukt un apskatīties, kā mums tur izskatās. Kā es smejos, mūsu "Kurtuve" ir Valmieras "Hanzas perons". Valmieras Drāmas teātris mitinās vismaz piecās vietās, ja vēl neskaita noliktavas. Tā nu mēs pilnā sparā darbojamies. Braucam un mēģinām, un iestudējam, un spēlējam,” tā Devīte.

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā.

gallery icon
127

Aktrise ar nepacietību gaida pavasari, kad nebūs vairs tā dziļā sniega un būs vieglāka pārvietošanās, kad siltos ziemas zābakus un mēteļus varēs nolikt attālākā nostūrī. “Tāpat arī ļoti gaidu, kad Ukrainā beigsies karš. Tas ir briesmīgi, jo man nav saprotams, kā tas vispār varēja sākties, kāpēc tas tik ilgi turpinās un kāpēc neviens nevar apturēt vienas ārpātīgas valsts agresiju. Šis Krievijas izraisītais karš būs kauns visām nākamajām paaudzēm. Tas viss ir manam prātam neaptverami,” saka viņa. “Ir ļoti grūti par daudzām lietām priecāties, jo ir jādomā, ka visu laiku dažu tūkstošu kilometru attālumā mirst cilvēki un kādos apstākļos viņi dzīvo, ka visapkārt viss ir izpostīts. Tas ir visbriesmīgākais... Bet citādi jau dzīve turpinās,” ar šā brīža sajūtām dalās aktrise.

Vaicāta, kā tiek galā ar rēķinu apmaksu, Regīna atzīst, ka nevar sūdzēties, jo, tā kā nedzīvo viena, bet kopā ar ģimeni, tad par visiem arī tiek nomaksāti rēķini. Tāpat arī aktrise no februāra iesaistījusies izdevniecības "Rīgas Viļņi" un "Maxima" sadarbības projektā "Viens – divi – izdevīgi!", kurā mēģina taupīt, iegādājoties pārtiku saprātīgi. “Vajag plānot iepirkumus. Mani vienmēr ir šausminājis, ka cilvēki sapērk to, ko viņiem nevajag, un tad met šo ēdienu laukā. Tas ir briesmīgi! Man liekas, ka no Austrumiem nāk šī paruna – to, ko tu izmetīsi ārā, tā tev kādreiz pietrūks.”

“Nevar teikt, ka es iepriekš būtu ļoti izšķērdīgi iepirkusies, bet man šad tad arī ir jāpadomā par plānošanu, lai nenopirktu kaut ko lieku. Man ir nepieciešams stingrāk plānot savus iepirkumus. Savukārt apkures un elektrības rēķinus mēs maksājam visa ģimene kopā, un par visiem tiekam galā ar maksājumiem. Es jau lasu, ka cilvēki visapkārt šausminās par apkures rēķiniem. Bet es pieļauju, ka tiem, kas dzīvo vieni, ir grūtāk, jo ir jāsamaksā visi rēķini, jāpaēd un, ja vēl esi gados vecāks cilvēks, ir nepieciešamas zāles, un kāda kuram tā pensija. Ģimenē ir vieglāk ar visu tikt galā,” viņa stāsta.

Brīvajās dienās Regīna Devīte cenšas baudīt sev tīkamas lietas. Piemēram, devusies uz galvaspilsētu, lai klātienē apskatītu Imanta Lancmaņa mākslas darbu izstādi Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, izstādi "Porcelāna dzīres – ielūdz Kuzņecovi" "Zuzeum" mākslas centrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Izstādes "Porcelāna dzīres - ielūdz Kuzņecovi" atklāšana mākslas centrā "Zuzeum"

No 10. februāra mākslas centrs "Zuzeum" aicina uz līdz šim nebijuša mēroga porcelāna izstādi "Porcelāna dzīres - ielūdz Kuzņecovi". Tajā ...

gallery icon
121

“Esmu aizrāvusies ar porcelāna izzināšanu, mani interesē, kādu formu servīzes ir bijušas. Ne tik daudz, lai tas porcelāns būtu manā skapī, bet lai būtu informācija, jo tā ir tik interesanta,” aizrautīgi saka aktrise, piebilstot, ka tas viss noderot arī darbam, jo “nevar jau tikai no sevis un no kolēģiem smelties idejas”. “Ir jāskatās, kas notiek pasaulē, un jābūt vērīgam. Un pasaulē notiek ļoti daudz interesantu lietu un ir daudz pasākumu, ko es ar lielu prieku apmeklētu,” pauž Devīte.