foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - episka oda Holivudas Zelta laikmetam, bestsellera ekranizācija un lieliska atgriešanās
Margo Robija filmā "Babilona".
TV
2023. gada 11. aprīlis, 17:00

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - episka oda Holivudas Zelta laikmetam, bestsellera ekranizācija un lieliska atgriešanās

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties lieliskas filmas - "Runcis zābakos: pēdējā vēlēšanās", "Kur vēži dzied" un "Babilona"!

Ar cerībām

Seriāla "Sapņu nams" ("Das Haus der Träume") stāsts risinās Berlīnē pagājušā gadsimta 20. gados.

Šis nav zelta laikmets, bet gan nabadzības un noziegumu laiks. Vikija ierodas pilsētā, iedvesmota ar cerībām uz labāku dzīvi. Taču viņas cerības un sapņi izplēn. Bez pastāvīgas dzīvesvietas un bez ietaupījumiem viņa pieņem darbu par pārdevēju greznā veikalā. Bet veikala dibinātāji arī cīnās par savu izdzīvošanu, tieši kā Vikija. Laiki ir sarežģīti, un drīz būs vēl grūtāk. Vikija iemīlas vīrietī, par kura nākotni viņa tēvam ir lieli plāni.

Zelta laikmets

Filmu "La La Land: Kalifornijas sapņi" ("La La Land") un "Atsitiens" ("Whiplash") režisora Demjena Šazela jaunākā kinolente "Babilona" ("Babylon") ir episka oda Holivudas Zelta laikmetam. Stāsts par pārmērīgām ambīcijām un nežēlīgām galējībām seko galveno varoņu uzplaukumam un pagrimumam nevaldāmas dekadences laikmetā Holivudā.

"Babilona" stāsta par 100 gadu seniem notikumiem – Holivudas mēmo kino nomaina filmas ar skaņu, kinozvaigznes ir slavas zenītā, tās gaida gan kāpumi, gan kritumi. Režisors Demjens Šazels atklāj, ka viņa prātā filma veidojusies vismaz desmit gadu garumā. Viņš arī nosmej, ka tiem, kas nav pazīstami ar viņa iepriekšējo veikumu, tos nemaz skatīties nav vajadzības – tāpat "Babilonā" tas viss esot apvienots. Drosmīgi teikts, ja ņem vērā, ka "La La Land: Kalifornijas sapņi" tika pie sešiem "Oskariem", bet "Atsitiens" saņēma divus.

“"Babilona" vienmēr kaut kur man fonā burbuļoja, tā bija kā tāds mans kalns, kurā visu laiku centos sevi piespiest uzkāpt, bet vienmēr sev teicu – vēl nav laiks, vēl ne,” saka Šazels, kas brīžos, kad tomēr saņēmies, ilgas dienas sēdējis pie tukšas lapas. “Man šķiet, tad man vēl trūka uzņēmības un pārliecības par sevi, lai gan viss vajadzīgais materiāls manī iekšā sēdēja. Es daudz lasīju, pētīju, skatījos kino un palēnām liku kopā visu to, kas tad arī ir šīs manas filmas DNS. Un tagad, pēc aptuveni desmit gadiem, es jutu: “Labi. Esmu beidzot gatavs to visu uzlikt uz papīra, esmu gatavs to visu padarīt reālu.””

Purva skuķes stāsts

Dēlijas Ouensas bestsellera "Kur vēži dzied" ("Where the Crawdads Sing") ekranizācija vēsta par Kiju – pamestu meiteni, kura pieaugusi viena pati bīstamajā Ziemeļkarolīnas dumbrājā.

Gadiem ilgi tuvējā pilsētiņā Bārklijkovā klīst baumas par “purva skuķi”. Kad viņa piesaista divu vietējo puišu uzmanību, Kija atver sirdi jaunai un pārsteidzošai pasaulei, bet, kad viens no puišiem iet bojā, visu aizdomas nekavējoties krīt uz purva vientuļnieci.

Dēlijas Ouensas grāmata "Kur vēži dzied" klajā nāca 2018. gadā un uzreiz kļuva par pasaules bestselleru – pārdoti ir jau 15 000 000 tās eksemplāru. To ne tikai pirka grāmatmīļi, bet arī slavēja kritiķi, ierindojot gada labāko lasāmgabalu topos. Un, protams, ilgi nebija jāgaida, kad tika nopirktas tiesības to ekranizēt. Režisores krēslā sēdās Olīvija Ņūmena, kurai šī gan ir tikai otrā pilnmetrāžas filma, bet galvenās varones lomu uzticēja Deizijai Edgarai-Džonsai, ko seriālu fani pazīst pēc darba romantiskajā drāmā "Normāli cilvēki" ("Normal People"), kas arī veidota pēc grāmatas motīviem.

Kā atzīst aktrise, stāsts, kas lasāms grāmatā un tagad arī atrādīts ekrānā, vispirms ir par pieņemšanu. “Kija ir patiešām pamesta, ārpus visa, ļaudis no viņas baidās un viņu nesaprot, tāpēc rodas baumas, kas izvēršas lielākas par viņu pašu,” bilst Deizija. “Filma ļoti labi parāda, cik svarīgi ir būt jaukam. Un arī parāda viņas izturību, kā viņa spēj piecelties pēc ikviena dzīves trieciena. Beigu beigās viņa taču izdzīvo un nemaz nepazūd tajā naidīgajā vidē.”

Populārā romāna ekranizāciju "Kur vēži dzied" skatiet "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu un angļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Lieliskā atgriešanās

Runcis dodas ceļojumā uz Melno mežu, lai atrastu noslēpumiem apvīto Vēlēšanās zvaigzni un atgūtu zaudētās dzīvības.

Kad atlikusi viena dzīvība, Runcim nākas mest lielību pie malas un aicināt palīgā bijušo sabiedroto un ienaidnieku – apburošo Kitiju. Viņiem piebiedrojas pļāpīgais un dzīvespriecīgais krancītis Perro. Mūsu varoņu trijotnei uz pēdām būs ļaundaru komanda un Lielais Ļaunais Vilks.

Ar bezbailīgo Runci Zābakos mūs iepazīstināja "Šreka" sāga, un 2011. gadā jau iznāca pilnmetrāžas filma, veltīta šim varonim. Jaunā filma "Runcis zābakos: pēdējā vēlēšanās" ("Puss In Boots: The Last Wish") tagad ir tiešs nu jau vairāk nekā desmit gadu vecās filmas turpinājums. Galvenajā lomā joprojām “iejūtas” spāņu kino mačo Antonio Banderass, kas pirmoreiz to veica jau pirms vairāk nekā 18 gadiem. Toreiz filma tika pie "Oskara" nominācijas un kases ieņēmumos sapelnīts pusmiljards ASV dolāru. Šķita, tūlīt tik veiksmīgai filmai taps turpinājums, taču izrādās, ka bija jāgaida krietns laiciņš. Kā saka Banderass, tas bijis tā vērts, darbs iznācis lielisks. “Visa filma ir viena metafora tām sliktajām un labajām lietām, kas dzīvē var notikt,” saka aktieris. “Un šai filmai ir arī augstāks mērķis. Tā ir daudzslāņaināka par iepriekšējām, tā ir dziļāka,” ieskicē Banderass, kas ļoti labprāt vēl kādreiz iejustos Runča Zābakos lomā. “Lai gan pirmā filma iznāca pirms 11 gadiem, es šo tēlu spēlēju jau gadus divdesmit. Atminos, ka pirmais ieraksts skaņu studijā bija 2003. gada janvārī. Runcis man ir kā sens labs draugs, man ir bijis simtiem ierakstu sesiju. Un esmu sniedzis arī simtiem interviju, aizstāvot savu varoni,” nosmej aktieris. “Man tiešām ir bijis ļoti jautri viņu spēlēt un piedalīties šo daudzo dažādo stāstu radīšanā.”

Izmeklē Džentlijs

Seriāls "Inspektors Džordžs Džentlijs" ("Inspector George Gently") skatītāju interesi noturējis daudzu sezonu garumā.

Kad viņa sievu noslepkavo kāds gangsteris, inspektors Džordžs Džentlijs apsver došanos pensijā. Kad viņš dzird par to, ka gangsteris piedalās slepkavības upura bērēs, Džentlijs atliek pensionēšanos. Katrā sērijā inspektors Džentlijs un viņa palīgs seržants Džons Beks izmeklē noziegumus, kas skar dažādas sabiedrības grupas, ieskaitot gangsterus, nacistus un nelegālo abortu tīklos iesaistītus cilvēkus. Seriāls uzsver arī laika un vēsturiskā konteksta nozīmi, tajā skaidri atspoguļojot 60. gadu sabiedrību, tās vērtības un uzskatus.

Seriāla jaunāko – piekto – sezonu skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kā izglābt Lieldienas

Mazo priekam – filma "Zaķu skola: Kā izglābt Lieldienas" ("Rabbit Academy: Mission Eggpossible").

Padomā tik! Pašā Lieldienu priekšvakarā atgadījies kas negaidīts. Galvenā Zaķu skolas rota – burvju zelta ola – ir kļuvusi melna kā ogle… Zaķiem skolotājiem nolaidušās ausis, jo kas tāds noticis pirmoreiz. Viedo zaķu grāmatas vēstī: ja ola kļūs melna, Lieldienu svētkiem draudēs lielas briesmas. Elpu aizraujošais, piedzīvojumu un briesmu pilnais stāsts ir par cēlu mērķi, lielu draudzību un uzticību.