foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Žanete Zvīgule sāk strādāt teātrī, kur tēvs uzrakstīja atlūgumu
Žanete Zvīgule nesen sākusi strādāt algotu darbu.
Slavenības
2023. gada 8. aprīlis, 15:21

Žanete Zvīgule sāk strādāt teātrī, kur tēvs uzrakstīja atlūgumu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunā Rīgas teātra aktrises Sandras Kļaviņas (50) un aktiera Kaspara Zvīguļa (41) meita Žanete Zvīgule (20) nu ir darbiniece Latvijas Nacionālajā teātrī, kur pērnruden Kaspars visiem par pārsteigumu uzrakstīja atlūgumu, pamezdams štata vietu.

Žanetes vecāki savulaik bija viens no Latvijā populārākajiem aktieru pāriem, un tas, ka abiem ir deviņu gadu starpība, šķita drīzāk tāds pipariņš, nevis traucēklis attiecībās. Taču 2011. gada izskaņā Zvīguļi šķīrās; Sandra atgriezās savā pirmslaulības uzvārdā - Kļaviņa. Nepilnus desmit gadus vecā meita Žanete palika dzīvot pie mammas.

Kaspars Zvīgulis ar meitu Žaneti filmas "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrādē

Aktieris Kaspars Zvīgulis ar meitu Žaneti filmas "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrādē 2021. gada oktobrī.

gallery icon
6

Nu jau Žanete izaugusi par daiļu dāmu. Pērn pabeidza vidusskolu, pēc kā izlēmusi gadu paņemt pauzi mācībās, lai dotu sev laiku izlemt, ko mācīties tālāk un ar ko nākotnē saistīt savu nodarbošanos. Žanete, kura jau paguvusi “apostīt” arī aktrises profesiju, filmējoties galvenajā lomā režisora Matīsa Kažas pilnmetrāžas filmā "Wild East. Kur vedīs ceļš", sarunā ar žurnālu "Kas Jauns neslēpj" - nezina, vai kļūs par aktrisi, bet radošā joma, visticamāk, būs īstais virziens. Tomēr kuru izvēlēties par savējo, jauniete vēl domā un izvērtē.

Latviešu vesterna "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrāde

2021. gada 6. oktobrī kino "Splendid Palace" notika latviešu vesterna "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrāde.

gallery icon
200

Patlaban ar “puskāju” aktieru meita sākusi patstāvīgu dzīvi, proti, sākusi strādāt algotu darbu un pelnīt. Zīmīgi, ka Žanetes pirmā darbavieta ir Latvijas Nacionālais teātris, ar ko pagājušā gada rudenī darba attiecības pārtrauca viņas tēvs Kaspars Zvīgulis. Žanete gan teātrī neuzstājas uz skatuves kā aktrise, bet gan darba pienākumus pilda, pirms izrādēm pie ieejas sagaidot apmeklētājus un ar speciālu ierīci veicot biļešu kontroli.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jauniete skenē teātra apmeklētāju biļetes.

Zvīgule ar lepnumu atzīst, ka darbu atradusi pati, nevis peļņas iespējas guvusi “pa blatu”. “Ieraudzīju sludinājumu, ka Nacionālajā teātrī ir parādījusies biļešu kontroliera vakance. Vecākiem pēc padoma vai viedokļa pat nejautāju. Nosūtīju savu CV un pieteikumu, un oficiālā ceļā tiku pie darba,” smaidot stāsta jauniete.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ar mammu aktrisi Sandru Kļaviņu.

Žanete, kam nesen bija 20. dzimšanas diena, atklāj, ka aizvien dzīvo kopā ar mammu, taču pēc pirmās algas saņemšanas jau sākusi prātot par drīzu patstāvīgas dzīves uzsākšanu. “Vēl gan ar to nesteidzos, gribu naudiņu pakrāt, jo ir šādi tādi plāni,” viņa pastāsta. Pirmais atalgojums simtprocentīgi palicis pašai, un mamma, piemēram, komunālo izdevumu vai elektroenerģijas patēriņa daļējai segšanai Žanetei no viņas nopelnītā nav prasījusi ne centa, ļaujot atvasei pilnvērtīgi izbaudīt darba augļus.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jauniete skenē teātra apmeklētāju biļetes.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!