Seriāla "Kolektīvs" aizkadri

Latvijā sākusies pirmā oriģinālseriāla par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem uzņemšana. Pirmās sērijas “Degsme” režisors ir Aiks Karapetjans. “Degsme” ir ...

gallery icon
47
Kino
2023. gada 5. aprīlis, 11:32

FOTO: top pirmais komēdijseriāls par Dziesmu svētkiem

Jauns.lv

Latvijā sākusies pirmā oriģinālseriāla “Kolektīvs” uzņemšana par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

Pirmās komēdijdrāmas žanra sērijas “Degsme” režisors ir Aiks Karapetjans, scenārija autori Lote Eglīte un Aiks Karapetjans.

“Degsme” ir stāsts par Austrālijas latvieti, kurš viens pats atbraucis uz Latviju, jo vēlas piedalīties deju lielkoncertā Dziesmu svētkos. Viņam izdodas pierunāt kolektīva vadītāju ļaut dejot svētkos, bet pēc tam notikumi izvēršas neparedzami.

“Degsme” ir stāsts par mūžīgu jautājumu – vai lielāks latvietis ir tas, kurš nesis lielāku upuri? Vai latvisko vērtību sagabāšanai nepieciešama pašuzupurēšanās? Galvenajās lomās iejutušies aktieri Ieva Florence-Vīksne, Edgars Samītis, Rolands Beķeris un Līga Zeļģe, kā arī horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Dejo Ķekavas novada VPDK “Zīle” un deju skolas “Dzirnas” dejotāji. 

Ikvienam korim, deju kolektīvam vai citam svētku dalībniekam bija iespēja kļūt par seriāla scenārija līdzautoru, atsūtot savu stāstu seriāla veidotājiem. Nākamās sērijas veidos režisori Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits, Aivars Čivželis un citi. Tas, kas vieno visas sērijas, – to darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumi ir balstīti patiesos stāstos. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver – tas nebūs stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir šo notikumu fons. 

“Latvijā ir ārkārtīgi daudz cilvēku, kuriem dalība koros, deju ansambļos un citos kolektīvos kopā ir sagādājusi daudz spilgtu piedzīvojumu un pārdzīvojumu, kurus viņi, visticamāk, atcerēsies visu mūžu. Topošais seriāls būs balstīts patiesos notikumos, taču vienlaikus pilns fantāzijas – tāpat kā realitātē piedzīvotais, katru reizi pārstāstot, tiek mazliet piepušķots, līdz apaug ar mītiem un nemaz vairs nav nosakāms, cik daudz no stāstītā notika patiesībā. Piedzīvojumi un nedaudz arī pārspīlējumi ir neatņemama Svētku sastāvdaļa – koši un neparasti kā paši Svētki,” saka seriāla producents Māris Lagzdiņš.

Ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldrauga LMT atbalstu seriāls “Kolektīvs” no jūnija būs skatāms LMT Viedtelevīzijā un internetā.

“Katru jaunu sākumu pavada priecīgs satraukums, jo solis nezināmajā vienmēr izraisa daudz emociju. Taču vienlaikus esam pārliecināti, ka šis ir solis ceļā uz lielisku rezultātu, – seriāla tapšanā iesaistīti savas jomas profesionāļi un dedzīgi, aizrautīgi cilvēki. Mēs ceram, ka seriāls būs neparasts papildinājums ierastajai Svētku programmai un iedvesmos Svētku dalībniekus iemūžināt savus stāstus nākamajām paaudzēm,” pauž LMT prezidents Juris Binde.