Jaunā Latvijas sporta zvaigzne Kateržina Krejčī Rīgā apprec Krievijā dzimušu hokejistu
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva un publicitātes
Kateržina 1. martā Rīgas pilsētas Pārdaugavas dzimtsarakstu nodaļā teica jāvārdu savam iecerētajam – Krievijā dzimušajam hokejistam Borisam Bezsmertnijam
Slavenības

Jaunā Latvijas sporta zvaigzne Kateržina Krejčī Rīgā apprec Krievijā dzimušu hokejistu

Žurnāls "Kas Jauns"

Čehijā dzimusī perspektīvā modernās pieccīņas sportiste Kateržina Krejčī, kas pērn vasarā kļuva par Latvijas pilsoni, nupat Rīgā kļuvusi par precētu sievu, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Jaunā Latvijas sporta zvaigzne Kateržina Krejčī Rī...

Kateržina 1. martā Rīgas pilsētas Pārdaugavas dzimtsarakstu nodaļā teica jāvārdu savam iecerētajam – Krievijā dzimušajam hokejistam Borisam Bezsmertnijam. Neilgi pirms kāzām arī noslēgts līgums par visas mantas šķirtību, kas reģistrēts marta vidū. Šis mantisko attiecību līgums paredz, ka “katrs laulātais patur kustamo un nekustamo mantu, kas viņam ir piederējusi pirms laulības noslēgšanas, kā arī visu kustamo un nekustamo mantu, kas tiks iegūta laulības laikā, neatkarīgi no mantas iegūšanas pamata”.

Latvijā Kateržina ir nodzīvojusi jau vairāk nekā trīs gadus, te studē augstskolā un pat gatavojās iziet apmācību kursu armijā. Par to, kā nonākusi Latvijā, viņa pērn stāstīja intervijā žurnālam "Deviņvīri": “Es Čehijā trenējos pie Andreja Jefremenkova, taču vēlāk viņš aizbrauca uz Vāciju. Es viņam uz turieni sekot īsti nevarēju, lai turpinātu treniņus, jo Vācijas pilsonību būtu ļoti sarežģīti iegūt. Taču trenēties ļoti gribēju, tādēļ atbraucu uz Latviju pie viņa brāļa Mihaila Jefremenkova – visai viņu ģimenei ir raksturīgs specifisks trenēšanas stils, kas man ir ļoti piemērots. Ar citu treneri man nekas prātīgs nesanāktu, vismaz Čehijā neviena tāda trenera nebija, kas būtu man piemērots. Tāpēc atbraucu uz Latviju, te iestājos Sporta pedagoģijas akadēmijā.”

Par mīļoto vīrieti gan intervijā "Deviņvīriem" sportiste neminēja ne vārda. Bet nu pagājuši vien daži mēneši, un viņa kļuvusi par precētu sievu! Kas tad ir jaunās Latvijas modernās pieccīņas sporta cerības izredzētais? Bezsmertnijs, kas aprīlī svinēs savu 23. dzimšanas dienu, pasaulē nācis Sanktpēterburgā, bet kopš 2018. gada hokeju spēlē Latvijā – pārstāvējis Jūrmalas "SS/Pārdaugava" un Rīgas "Prizmu". Interneta dzīlēs atrodama informācija, ka viņš ir sporta studiju absolvents Latvijā, tātad, visticamāk, tieši studiju laikā arī tuvāk iepazinies ar vienaudzi Kateržinu Krejčī.