foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Dženifera Anistone: "Vesela paaudze uzskata "Draugus" par aizvainojošiem"
Seriāla "Draugi" aktieri.
Slavenības
2023. gada 31. marts, 20:38

Dženifera Anistone: "Vesela paaudze uzskata "Draugus" par aizvainojošiem"

Jauns.lv

Par godu filmas "Murder Mystery 2" debijai "Netflix", aktrise Dženifera Anistone dalījās savās domās par komēdijas žanru un to, ko šobrīd var uzskatīt/neuzskatīt par smieklīgu.

"Komēdija ir mainījusies, filmas ir mainījušās. Viss izvērties diezgan sarežģīti, jo tagad jābūt ļoti uzmanīgiem un gādīgiem pret visiem. Komiķiem tas nav viegli, jo komēdijas skaistums ir tajā, ka mēs smejamies paši par sevi un par savu dzīvi. [Agrāk] varēji jokot par kaut kādiem fanātiķiem, izsmiet viņus.

Tas kalpoja arī izglītojošiem mērķiem, parādot, cik nejēdzīgi var būt cilvēki. Tagad tas ir aizliegts. Ir izaugusi vesela paaudze cilvēku, kuri uzskata "Draugus" par aizskarošiem. Seriālā ir momenti, kas tapuši neviļus, runājot par citiem... Nu, mēs tās apspriedām, bet tolaik mēs nebijām tik jūtīgi kā tagad," sacīja Dženifera Anistone.

Dženifera Anistone filmas “Murder Mystery 2” uzņemšanas laukumā 2022. gada sākumā

gallery icon

Aktrise paziņojusi, ka šobrīd daudzi pārskata "Draugu" sērijas un atrod aizskarošas lietas. Komēdijai par sešu draugu grupu, kas dzīvo Ņujorkā, pagātnē bija miljoniem fanu un tas saņēma milzum daudz balvu ("Emmy" un "Zelta globuss"), bet šobrīd tas bieži tiek kritizēts par pārsvarā baltas ādaskrāsas aktieriem un scenāriju, kas pietuvināts fantastiskai, kur vidusmēra amerikāņu jaunieši var atļauties dzīvokļus Manhetenā.

Pati šova līdzautore Marta Kaufmane pērn atcerējās par "dažādības trūkumu" gan kadrā, gan aiz kameras, un kritizēja savu dalību tajā. "Pēc notikušā ar Džordžu Floidu es sāku cīnīties pret to, kas bija pakļauts sistēmas rasismam. Lai gan pati to nekad neesmu pamanījusi. Es analizēju savu līdzdalību tajā un sapratu, ka man ir jāmaina kurss," sacīja Kaufmane.

Dženifera Anistone un Deivids Švimmers jeb Reičela un Ross seriālā “Draugi”

gallery icon

Scenāriste solījusi, ka tagad katrā iestudējumā apzināti algos aktierus un autorus ar dažādiem ādas toņiem.

Seriāls "Draugi" tika pārraidīti no 1994. līdz 2004. gadam. Šis ir viens no ienesīgākajiem jebkad radītajiem komēdijseriāliem – kopš savas debijas tas nopelnījis 1,4 miljardus dolāru.

Šobrīd bieži tiek pievērsta uzmanība tam, ka vīriešu personāži seriālā rādīja nevērību pret LGBT cilvēkiem. Izdevums "Out" atceras Čendlera (Metjū Perijs) nepatiku pret savu tēvu transpersonu (Ketlīna Tērnere) un Rosu (Deivids Švimmers), kurš bija neapmierināts, ka viņa dēls spēlējas ar lelli vai uzstāja, ka aukle vīrietis ir "gejs".

Dženifera Anistone jaunībā

gallery icon