Trakā pasaule
2023. gada 31. marts, 19:12

Transpuisis Daniels no Līvāniem par intīmo dzīvi

Jauns.lv

Pikanto sarunu raidījuma “Dziļi ar Džili” trešajā sērijā intervijā režisoram Dž. Dž. Džilindžeram saka transpuisis Daniels no Līvāniem, kurš publiski sevi piesaka ar pseidonīmu Dan Avangard un ir viens no zināmākajiem cilvēkiem Latvijā, aktualizē jautājumus par transdzimumu, vēsta TV3.

Dž. Dž. Džilindžers - pirms pāris gadiem tu biji Latvijas televīzijā, tev bija saruna, teici, ka esi iemīlējies, tev ir draudzene, vai joprojām esi kopā ar to draudzeni?

Daniels - ja es kaut ko runāju kameras priekšā publiski, tad es jau biju kopā ar viņu.

Dž. Dž. Džilindžers - bet tu joprojām esi ar viņu kopā?

Daniels - joprojām esmu, viņa ir mana dzīves apzināšanās posma pirmā mīlestība. Es viņu satiku 17 gados. Mēs mācījāmies vienā koledžā Jēkabpilī, kojās satikāmies, mēs abi neesam no Jēkabpils tāpēc kojās dzīvojām skolas laikā. Tad mēs satikāmies, bija kreizī tīneidžu love (trakā pusaudžu mīlestība - aut.).

Sanāca, ka mēs pašķīrāmies uz sešiem gadiem. Viņa pārvācās uz Nīderlandi, sešus gadus tur dzīvoja, es tikmēr visu laiku biju attiecībās, viena pēc otras. Man bija salauzta sirds. Bet tagad jau ir sūds savākts atpakaļ. Mēs atradām ceļu viens pie otra un tagad dzīvojam labi. 

Dž. Dž. Džilindžers - kad tev bija brīvais periods ar meitenēm, tu sākumā izrunā... parastai meitenei būs šoks, kad izrādīsies, ka tev nav krāniņa. Eju uz tikšanos, mēs nonākam līdz gultai...

Daniels - es saprotu, kādu atbildi tu gribi uzzināt. Uz šo es nevarēšu tev atbildēt no personīgās pieredzes, tāpēc, ka es sāku mācīties koledžā 16 gados, bet sapratu translietu 18 gados. Tātad bija divu gadu periods, kad es vēl bakstījos kaut ko.

Es kopš pirmās dienas kojās iegāju ar to, ka esmu komūnas pārstāvis. Lai gan toreiz 16 gados tas bija lesbietes nosaukums, bet es joprojām izgāju skaidri un konkrēti, ka es esmu šīs komūnas pārstāvis, tas nozīmē, ka visas meitenes, ar kurām man kaut kas sanāca, tas bija arī no viņu akcepta, jo tēma jau ir zināma.

Kojās mēs visi bijām diezgan atvērti, nebijām baigi nosodoši tādas identitātes vai pasaules skatījuma ziņā. (..) Tādā ziņā man nekad nav bijis problēmu, ka man jāatklāj, ka es esmu transpersona. Tā nav bijusi man problēma. Mans skatījums ir tāds, pirms vispār sākt kaut ko ar cilvēku intīmāku... varbūt tas ir tikai uz randiņiem iešana, kas tālāk neved līdz gultai, bet vajadzētu tomēr darīt tā, ka pateikt uzreiz. 

Raidījuma "Dziļi ar Džili" vadītājs ir Latvijā pazīstamais teātra režisors un aktieris Dž. Dž. Džilindžers (īstajā vārdā Raimonds Rupeiks). Saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu kā Latvijas 2006. gada režisors.

Iepriekšējos raidījumos viešņas dalījās pieredzē par dažādām tēmām, piemēram, kas ir BDSM un cik pelna porno aktrise.