foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - dziedošs krokodils, norvēģu detektīvs un "Mātes piens"
Kadrs no filmas "Mātes piens".
TV
2023. gada 2. marts, 18:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - dziedošs krokodils, norvēģu detektīvs un "Mātes piens"

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties piedzīvojumu filmu visai ģimenei, seriālu trilleru cienītājiem un ilgi gaidītu pašmāju drāmu.

Krokodils, kas dzied

Pēc pārcelšanās uz Ņujorku Primmu ģimene atklāj, ka viņu jaunās mājas bēniņos dzīvo Lils - dziedošs sālsūdens krokodils, kuram garšo kaviārs, patīk iet vannā un klausīties mūziku.

Ar Lilu ātri sadraudzējas Primmu dēlēns Džošs, bet, kad krokodila eksistenci apdraud ļaunais kaimiņš, Primmiem jāapvienojas ar Lila harismātisko īpašnieku Hektoru Valenti, lai parādītu pasaulei, ka tajā ir vieta arī lielam, dziedošam krokodilam ar vēl lielāku personību.

Jautro piedzīvojumu filmu "Lils, Lils, Krokodils!" ("Lyle, Lyle, Crocodile") skatieties "Tet TV+ Filmu noma" angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Izmeklē norvēģis

"Detektīvs Vistings" – Norvēģijas televīzijas vēsturē pats dārgākais seriāls, kura pirmās sezonas budžets sasniedzis 12 miljonus eiro.

Slepkavību nodaļas izmeklētājs Viljams Vistings cīnās ar diviem smagākajiem savas karjeras gadījumiem. Sērijveida slepkavas noziegumu izmeklēšana šķērso ceļus ar meitas žurnālistes ziņu sižetu, pakļaujot atvasi nopietnām briesmām.

Režīms un sievietes

Režisores Ināras Kolmanes jaunā drāma veidota pēc populārās rakstnieces Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" motīviem.

Jauna daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot meita gan kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt depresijā, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Uz kinoekrāniem nonāk režisores Kolmanes filma "Mātes piens"

Kinoteātros un kino izrādīšanas vietās Latvijā būs skatāma režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens", kas veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas ...

gallery icon

Filma nosacīti sastāv no divām novelēm, kas katra notiekošo uzlūko no atšķirīga skatupunkta – mātes un meitas. Tas ļauj ieraudzīt absurdo padomju iekārtu un cilvēku likteņus gan caur pieauguša, savus ideālus zaudējuša cilvēka prizmu, gan arī paskatoties bērna acīm, no šādas perspektīvas. Katra novele sevī ietver dažādu laika posmu notikumus, kas ataino Mātes kā indivīda bezspēcību režīma priekšā un Meitas pieaugšanas stāstu. “Filmas "Mātes piens" vēsturiskais fons, manuprāt, ir aktuāls arī mūsdienu nemierīgajā pasaulē,” saka režisore Ināra Kolmane. “Līdz ar filmu mēs ļausim skatītājam ielūkoties sarežģītajos padomju dzīves līkločos, ieraugot cilvēku individuālās dzīves un izvēles neiespējamību un iespēju meklējumus.”