Aminata sava jaunā albuma prezentācijā: "Negulēju visu nakti!" FOTO
Aminatas diska prezentācijas koncerta īpašais viesis bija dziedātājs Ralfs Eilands, ar kuru viņa izpildīja kopīgu dziesmu.
Slavenības
2015. gada 9. aprīlis, 11:32

Aminata sava jaunā albuma prezentācijā: "Negulēju visu nakti!" FOTO

Jauns.lv

Mēnesi pirms došanās uz Eirovīziju, jaunā un talantīgā komponiste un dziedātāja Aminatas Savadogo (22) ar krāšņu koncertu prezentēja savu debijas albumu „Inner Voice”. To novērtēt ieradās viņas bijušie cīņu biedri no talantu šova, kā arī draugi un tuvinieki.

Aminata dziedāt sāka 13 gadu vecumā, bet plašāku atpazīstamību guva 15 gadu vecumā, kad piedalījās LTV1 raidījumā “Krodziņā pie Paula”. Divus gadus vēlāk viņa kļuva par Jāņa Stībeļa bekvokālisti, devās viņa 2010. gada koncerttūrē, kā arī piedalījās divu albumu ierakstā. Kopā ar Jāni Stībeli viņa 2011. gadā piedalījās arī Eirovīzijas Nacionālajā atlasē (7. vieta). Pirms diviem gadiem Aminata TV3 šova “Koru kari” 3. sezonā Zelta krāsas kora sastāvā izcīnīja trešo vietu, bet pērn viņa uzvarēja televīzijas šovā “Jaunā talantu fabrika”. Šogad Aminata pārsteidza ar uzvaru LTV konkursā “Supernova 2015”, izcīnot iespēju Latviju pārstāvēt Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kas maija vidū notiks Austrijā.

Tagad jaunā dziesmu autore un izpildītāja izdevusi arī savu pirmo mūzikas albumu. Tā prezentācija notika 8. aprīļa vakarā, “Latvijas 1. rokkafejnīcā. Reiterna nams.” Nepilnu stundu garajā koncertā izskanēja Aminatas Savadogo radītās dziesmas no jaunā albuma „Inner Voice”. Kā viesmākslinieks šajā vakarā kopā ar Aminatu uzstājās mūziķis Ralfs Eilands, bet publikā varēja manīt daudzus Latvijā pazīstamus šovbiznesa pārstāvjus – TV un radio raidījumu vadītāju Renāru Zeltiņu, mūziķus Paulu un Miku Dukurus, dvīņumāsas Anu un Katrīni Drozdovičas, dejotāju Denisu Tumakovu, producenti Ilzi Jansoni, TV šova „Jaunā Talantu fabrika” dalībniekus – Pāvelu, Dāvi, Mārtiņu un Ilzi. Tāpat dziedātāju atbalstīja viņas kursabiedri, draugi un radinieki – mamma, tante, tēvocis un brālēns. Skatītāji ar ovācijām un aplausiem atbalstīja Aminatas priekšnesumus un koncerta noslēgumā dāvāja viņai ziedus.

Portālam Kasjauns.lv Aminata atzina, ka nakts pirms albuma prezentācijas bija satraukuma pilna. Viņa nespēja aizmigt, jo nemitīgi domāja, ko koncertā teiks, vai atnāks klausītāji, ko vilkt mugurā... „Līdz brīdim, kad uznācu uz skatuves, domāju, ka cilvēku nav. Bet biju pārsteigta, ka zāle bija pilna. Viņi visi atnāca mani paklausīties,” prieku un saviļņojumu neslēpa dziedātāja. Tagad viņa gatavosies maijā gaidāmajam „Eirovīzijas” konkursam Austrijā, tāpat cer arī pabeigt trešo kursu Latvijas Universitātē. „Mācības šopavasar nācās nedaudz upurēt, bet man ir forši kursabiedri, uz kuru atbalstu ceru arī turpmāk. Domāju, ka viss izdosies gan uz skatuves, gan mācībās,” optimistiski noskaņota ir Aminata.

Aminatas jaunā albuma „Inner Voice” mūzika sastāv no vairāku žanru kombinācijām. Tajā ir gan etniskas ieskaņas, gan elektronika, kā arī deju mūzika, „soul” un „r'n'b”. Albuma „Inner Voice” producents ir Kaspars Ansons, savukārt mūzikas un teksta autore visām dziesmām ir pati Aminata Savadogo.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica