foto: Vida Press
Ārsti atklāj patiesību par ar vēzi slimās Zavorotņukas stāvokli: “Izredzes ir mazas.”
Aktrise tika izrakstīta mājās, bet tagad viņu gaida nopietna rehabilitācija.
Kino
2023. gada 23. februāris, 12:42

Ārsti atklāj patiesību par ar vēzi slimās Zavorotņukas stāvokli: “Izredzes ir mazas.”

Jauns.lv

Seriāla "Mana godīgā aukle" zvaigzne Anastasijai Zavorotņuka, kas jau vairākus gadus ir sasirgusi ar onkoloģisku saslimšanu, ir glibolastoma, pavēstījuši aktrisi ārstējošie ārsti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Glibolastoma ir gliomu grupas audzējs, kas var attīstīties galvas vai muguras smadzenēs un ir ļoti ļaundabīgs, agresīvs, aug starp veselajām smadzeņu šūnām. "Ar glioblastomu izredzes izdzīvot diemžēl ir ļoti mazas. Viss atkarīgs no ārstēšanas, no zālēm, terapijas kursa, kas tiek lietots. Parasti šāda veida vēzis organismu iznīcina ļoti ātri, gada vai divu laikā. Viņas gadījumā ārstēšanās rezultāts ir labs, jo slimība ir ilgstoša, un to pagaidām izdevies ierobežot,” krievu izdevumam Woman.ru pavēstījusi aktrisi ārstējošā stāstīja onkoloģe.

Vēža skartā aktrise pēdējo pusgadu pavadījusi privātā klīnikā Maskavā. Tagad Zavorotņuka ir palaista mājās, taču ar to viss nebeidzas.  Aktrises vīrs, daiļslidotājs Pjotrs Černiševs, kurš uzstājas kopā ar Peskova sievu Tatjanu Navku, tērē ievērojamas summas, cenšoties glābt Zavorotņuku. Tagad aktrisi gaida ilga un ļoti nopietna rehabilitācija, nav garantijas, ka viņa izdzīvos.

Anastasija Zavorotņuka dzīvē un uz ekrāna

Foto no krievu aktrises Anastasijas Zavorotņukas "Instagram" profila.

gallery icon
112

Ārsti Zavorotņukai  veikuši ķīmijterapiju, viņa lieto hormonus, un viņai var tikt veiktas pat vairākas operācijas. Tomēr tas joprojām negarantē, ka aktrise izveseļosies.

"Medikamentozā terapija var ilgt gadiem. Tā tikai atbalsta pacientu. Jāsaprot, ka nav tādu brīnumtablešu, kuras ir pieejamas vienam un nav pieejamas citiem. Onkoloģijas ārstēšana ir ilgs process: ķīmija, staru terapija, operācijas – tas viss uz ilgu laiku. Cilvēki tiek ārstēti gadiem, nonākot slimnīcā, un pēc kursa viņi atgriežas mājās. Tikai regulāra uzturošā terapija viņu glābj, un rehabilitācijai ir tikpat svarīga loma,” norādīja aktrises ārste.

Pirmo reizi par Zavorotņukas slimību tika paziņots 2019. gadā. Tad kļuva zināms, ka slimā aktrise ievietota slimnīcā. Jau 2020. gadā parādījās informācija par Zavorotņukas diagnozi - glioblastomu.

Zvaigznei pietuvinātas personas anonīmi atklāja, ka dziedātājai ir ļoti slikti, viņai izkrituši mati un pārvietojas ratiņkrēslā. Visu šo laiku viņas ģimene klusēja un atteicās komentēt Zavorotņukas stāvokli. 2022. gada pavasarī aktrises meita pirmo reizi pārtrauca klusēšanu un apstiprināja, ka viņas māte nopietni ārstējas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās