Rajecka atkal saceļ traci. Olgas izprovocēto skandālu TOP 5
Taisnība acīs kož? Jeb arī pārāk liela emocionalitāte noveda pie tā, ka Svetlana Leva (no labās) pārāk saasināti uztvēra it kā pavisam nekaitīgu Olgaras Rajeckas komentāru.
Slavenības
2015. gada 10. aprīlis, 10:22

Rajecka atkal saceļ traci. Olgas izprovocēto skandālu TOP 5

Jauns.lv

Dziedātāja Olga Rajecka vienmēr izcēlusies ar aso mēli. Viņa neslēpj savas domas – ja kaut kas nepatīk, tā arī pasaka, ja kāds pelnījis uzslavas – ar tām neskopojas. Taču ne visiem šī Olgas atklātība ir pa prātam.

Nupat Olga Rajecka pamanījusi publiski saiet ragos ar biznesa lēdiju Svetlanu Loevu (jeb Levu, kā viņa pati pēdējā laikā lūgusi sevi dēvēt). Levai, kura aizvadītajā svētdienā tika izbalsota no šova, nav patikuši Olgas izteikumi, ka Gints Grāvelis dejojot labāk. Rezultātā sociālajos tīklos starp Rajecku un Levu izvērtās visai jestra vārdu apmaiņa. Un šis nav pirmais gadījums, kad Olgas viedoklis kādu satracina. Kasjauns.lv atgādina pēdējo gadu lielākos skandālus, ko izraisījuši Olgas Rajackas komentāri.

Nr. 1. Noved līdz asarām Lingitu

Par vislielāko Olgas Rajeckas izraisīto traci visai pamatoti var uzskatīt 2012. gada sākumā notikušo, kad, esot šova “OKartes skatuve” žūrijā, dziedātāja neskopojas ar kritiku jaunajai censonei Lingitai.

Pēc Lingitas Linas Bopulu uzstāšanās Rajecka bija tieša un skarba, sakot, ka meitene var pat necensties kļūt par dziedātāju, un dziedāt viņai vispār nevajadzētu.  Olga sacīja, ka, jau uznākot uz skatuves, Lingitai bailēs trīcējušas kājas, arī vokālais sniegums tika raksturots kā ļoti vājš. Pēc Olgas Rajeckas domām, Lingitai vajagot sevi realizēt kādā citā jomā, nevis mūzikā. „Nav vērts censties, tu nebūsi dziedātāja. Vari šad tad mājās draugiem uzdziedāt,” savu viedokli tieši izteica Olga.

Toreiz Lingita sastinga kā sālsstabs, cenzdamās valdīt emocijas, lai turpat kameru priekšā nesāktu histēriski raudāt. Pamatīgi viņa izraudājās, noejot no skatuves. “Tas bija sāpīgi, un aizvien ir. Domāju, ka būs vēl asaras. To varēja pateikt arī savādāk, smalkjūtīgāk, bet Olga nevairījās būt tieša,” portālam kasjauns.lv pēc koncerta izteicās Lingita.

Olgas Rajeckas skarbā kritika izbrīnīja ne tikai pašu jauno dziedātāju, bet arī šova skatītājus, kas komentāros neslēpa sašutumu, uzskatot, ka šoreiz Rajceka pamatīgi pāršāvusi pār strīpu.

Nr. 2. “Uzbrūk” Latgalei

Ne mazāks tracis izvērtās citā šovā, kura žūrijā bija Olga Rajecka. Proti, 2013. gada martā publikas un skatītāju neapmierinātību izsauca dziedātājas izteiktie komentāri šovā “Koru kari 3”, ko viņa veltīja korim no Rēzeknes.

Vērtējot Rēzeknes zaļo pakalnu kora un tā vadītāja Normunda Zuša izpildīto dziesmu „Volare”, žūrijā esošā Olga Rajecka sāka ar jaukiem vārdiem, sakot, ka Rēzeknes kora meitenes ir ļoti skaistas, bet tad norādīja, ka priekšnesumu nav sapratusi un uz skatuves valdījis haoss. „Ja jūs dziedat uz fonogrammas un gribat man kaut ko parādīt, tad dariet to tā, lai es tiešām atveru muti un saku, - Jā, ir! Nevis kaut kādu „bardaku” uztaisiet,” neapmierinātā balsī teica Olga un piebilda: „Ne līdz galam izstrādāts priekšnesums. Kaut ko sametuši kopā, domājot, gan jau Cantare aizies, bet ziniet, reizēm neaiziet.. Bet jūs neuztraucieties, jums vēl viss ir priekšā, tāpēc, ka Latgali jau nekad neizbalso!”

Lieki teikt, ka arī šie Rajeckas izteikumi nepalika nepamanīti, un daudziem TV skatītājiem tā vien šķita, ka Olgas „uzbrauciens” bija kā mājiens par Latgales lielo atbalstu savējiem šovos – lai cik slikts būtu latgaliešu priekšnesums, tāpat viņi turpinās dalību šovos. Savukārt citi „Koru karu” skatītāji pēc raidījuma sprieda, ka dziedātāja Olga Rajecka šādi izteikusies tāpēc, ka joprojām nav pārdzīvojusi, kad „Koru karu” pirmajā sezonā viņa ar Lielvārdes kori finālā zaudēja tieši latgaliešiem - Daugavpils korim.

Jāpiebilst, ka pēc šī šova interneta komentāros Olgai tika veltīti ne tie saudzīgākie epiteti, kā piemēram: “Riebīga ķērcēja. Prasta rasiste. Dumja alkoholiķe...” un citi.

Nr. 3. Kritizē blondīņu šovu

2011. gadā Olga Rajecka skarbus vārdus veltīja blondīņu parādes “Go Blonde” rīkotājām, kritizējot organizatorus neizdarībā.

Slavenā skatuves māksliniece Latvijas Blondīņu asociācijas „GO Blonde” rīkotajā pasākumā piedalījās pēc draudzeņu uzaicinājuma. Parādei dāmas bija rūpīgi gatavojušās, un Olga, kas pēc izglītības ir kultūras pasākumu organizatore, savai kompānijai pat iestudējusi deju. „Uzskatu, ka parāde – tas ir gājiens, kurā katra komanda var sevi parādīt. Gan ar tērpiem, gan priekšnesumiem. Tomēr šoreiz nācās secināt, ka pasākuma rīkotāji nav parūpējušies, lai gājiena dalībnieces justos īpašas,” toreiz portālam kasjauns.lv bilda Olga Rajecka, kuras iecerētais deju šovs Daugavas krastmalā tā arī palika tikai idejas līmenī.

Olga Rajecka arī toreiz piebilda – ja cilvēki neprot rīkot pasākumus, tad vajag vismaz organizēšanā piesaistīt profesionāļus, kas to var paveikt kvalitatīvi. „Citādi es patiešām neredzu nekādu jēgu šai parādei! Jo parādes te nebija! Var būt, ka jāķeras klāt kādam nopietnākam organizatoram, un jārīko alternatīvs pasākums?!”

Protams, ka arī šī patiešām pamatotā kritika nepatika ne pasākuma rīkotājiem, ne arī citām dalībniecēm, komentāros uzsverot, ka: “Olgai jau nekad nekas nebūs pa prātam,” un “Kas viņa tāda ir, ka atļaujas citus kritizēt!”

Nr. 4. Nosauc Zatleru par mīksto

Par emocionālu “skandāliņu” Olga Rajecka parūpējās arī 2011. gada rudenī, kad parādījās ziņas, ka Zatlera reformu partija varētu veidot koalīciju ar Saskaņas Centru. Sastopoties ar pašu Valdi Zatleru, Olga lūdza viņam to nedarīt, citādi nākšoties emigrēt no Latvijas. Savukārt dažas nedēļas vēlāk, kad Zatlera reformu partijas (ZRP) valde bija sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, Vienotības un Saskaņas centra, Rajecka bija pavisam dusmīga.

Viņa telefonintervijā portālam Puaro.lv Valdim Zatleram veltīja ļoti skarbus vārdus: “Es, piemēram, neesmu primabalerīna un nelienu uz Operas skatuves dejot kordebaletu... Katram tomēr būtu jāizvērtē, ko viņš prot un spēj. Esmu šokā par nepieredzējušā iesācēja Valda Zatlera izgāšanos - pirmajiem šļupstiem politikā un vakarnakts notikumiem. Zatler, nu neesi taču mīkstais un netaisi sūdus!”

Nr. 5. Nokaitina Levu

Šajās Lieldienās, uzreiz pēc Svetlanas Levas izbalsošanas no šova “Dejo ar zvaigzni 4”, Svetlanas kaismīgākā atbalstītāja Kristīne Lindenblate sociālajā saziņas tīklā “Faceboo.com” publiskoja pārdomas par viņasprāt šovā notiekošo netaisnību – žūrija apzināti gremdējot konkrētus dalībniekus.

Aizsākās diskusijas, kurās Lindenblate un citi izteica viedokli, ka šoreiz šovu vajadzēja pamest Gintam Grāvelim, kurš esot nodejojis ļoti slikti, bet žūriju viņu novērtējusi nepamatoti augsti.  Tad diskusijās iesaistījās Olga Rajecka, kura ierakstīja: “Kristīne, tiem, kas piedalās šādos šovos, un sevišķi, ko veido leišu producents, jārēķinās ar visu! Ko vajag izbīdīt, ko vajag izmest - šīs murgainās intrigas presē un privātā dzīve! Tipiski leišu stilā!!!!!! Starp citu, Grāvelis, salīdzinot ar Tavu zvaigzni, dejo nesalīdzināmi labāk! Esmu mācījusies par sarīkojumu deju skolotāju! Nu tā!”

Tieši šie pēdējie teikumi nav iepatikušies Svetlanai Levai, kura vērsās pie Olgas ar jautājumu: “Ko es Jums esmu nodarījusi, kur patraucējusi? Kāpēc Jūs visur skrienat man pa pēdām? Esam pazīstamas? Neatceros! Esmu Jūs kaut kā apvainojusi? Vai var uzzināt? Es neesmu ne dziedātāja, ne aktrise un netaisos tāda būt. Es domāju, ka ļaudis ar cieņu attieksies pret tiem, kas pārvarējuši bailes no TV kamerām, kompleksus un spējuši iemācīties dejot. Bet tomēr daudziem nav dvēselē nekā cita, kā skaudība un ļaunums. Žēl Jūs un tādus kā Jūs!”

Rajecka atbildi parādā nepalika: “Sveta, es vienkārši nezināju, kas jūs esiet un viss. Jūs tik jūtīga? Izrādās, ka biznesmeņi arī ir zvaigznes, es to nezināju. Lūdzu, piedodiet, ka aizskāru jūs, tikai nezinu kādā veidā.” Un pēc brīža deva vērtīgu padomu: “Un, ja kas, man vispār neskauž! Mūsu aprindās ir diemžēl citādāk! Sveta, ņem visu vienkāršāk! Tu esi ļoti skaista sieviete un arī labi iekārtojusies dzīvē! Nu tā iet tajos šovos!!!! Vismaz tagad daudzi uzzināja, ka esat biznesmene zvaigzne!!!! Lai viss labi jums meitenes!”

Taču Svetlana Leva tik un tā nespēja nomierināties: “Olga, jūs mani nezināt, un es jūs, piedodiet, arī nezinu. Es sevi par zvaigzni nenodēvēju. Tas ir šī šova nosaukums. Un tajā bez manis piedalījās arī žurnālists un pavārs. Kāpēc jūs piesējāties tikai man? Un šī nav pirmā reize, kad jūs par mani komentējat. Es jums paskaidrošu, kāpēc tā reaģēju – es ilgi cietu jūsu uzbrukumus. Taču NEKĀDI nespēju saprast, ko jums sliktu esmu nodarījusi. Un, jā – esmu jūtīga, īpaši, kad ar maniem draugiem publiski apspriež manu personu. Un jums novēlu vairāk mīlēt cilvēkus, ne tikai viņus vērtēt pēc ārienes!”


Kasjauns.lv/Foto: Georgs Viljams Hibners, Ieva Čīka/LETA, Toms Norde, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva