Saimniekšova Ventis Vītols: "Magone mani speciāli izprovocēja!"
Ventis Vītols jaunāko dēlu Raimondu Saulgaiti nav redzējis jau septiņus mēnešus. Šī fotogrāfija tapa pagājušā gada vasarā, Liepājā.
Slavenības
2015. gada 10. aprīlis, 12:43

Saimniekšova Ventis Vītols: "Magone mani speciāli izprovocēja!"

Jauns.lv

Skandalozo TV šova „Saimnieks meklē sievu 2” dalībnieku - guļbūvju celtnieka Venta Vītola un divu dēlu māmiņas, dzejnieces Magones Burkas - intrigas turpinās. Pēc Magones atklātības kādā no interneta portāliem, arī Ventis nolēmis neklusēt un paudis savu viedokli.

Magone Burka stāstījusi, kā Ventis esot tiranizējis viņu un bērnu, ka Ventis pat esot sasitis savu tagadējo sievu, un, ka Magone tagad baidoties par savu dzīvību. Viņa pat publiskojusi kādu telefona sarunu ar Venti, kurā dzirdamas rupjības, ko vīrietis veltījis sava bērna mātei. Tikmēr Vents Vītols apgalvo, ka Magone uz šādu viņa rīcību speciāli izprovocējusi. Un tas viss noticis laikā, kad Liepājas tiesa izskatīja lietu par Venta un Magones dēla Raimonda Saulgaiša aizgādību un tēva saskarsmes tiesībām.

Tiesa lemj par labu Magonei

31. martā Liepājas tiesā beidzot tika pieņemts lēmums, kurā apmierināta Magones prasība. Tiesa piešķīra atsevišķu aizgādību Magonei Burkai, nosakot, ka Ventis dēlu varēs satikt Magones izvēlētā vietā un trešās personas klātbūtnē. Bet laikā, kad Magone dzīvos ārpus Latvijas, viņai jānodrošina bērna ierašanās Latvijā divas reizes gadā, bet Ventim trīs reizes jāapciemo dēls ārzemēs.

„Tas ir labāk, nekā nesatikt nemaz,” nopūšas Ventis, sakot, ka dēlu nav redzējis septiņus mēnešus. „Vairākas reizes ir bijis tā, ka viņa piekrīt satikties, aizbraucu uz Liepāju, un vairs neceļ telefonu. Rezultātā palieku uz ielas kā muļķis un dēlu neredzu...” nosaka Ventis.

Uz pirmo tiesas sēdi, kas bija paredzēta 17. februārī, lai lemtu par aizbildniecību mazajam Raimondam Saulgaitim, Magone Burka neieradās. Kā vēlāk izrādījās, šajā laikā Burka ar jaunāko dēlu Raimondu Saulgaiti un vecāko dēlu Robertu bija devusies uz Angliju. „Tiesā viņa uzrādīja dokumentus – izziņu no darbavietas Anglijā un īres līgumu. Izrādās, ka viņa Londonā īrē dzīvokli par 1200 eiro, Liepājā maksā komunālos maksājumus par pērn iegādāto vienistabas dzīvokli un vēl lūdz Latvijas tiesu atbrīvot viņu no tiesas izdevumiem 75 eiro apmērā. Vai nav ironiski?” teic Ventis.

Ar nodomu iegāzts

Ventis arī uzskata, ka Magone Burka speciāli izprovocējusi viņu uz rupjībām, lai šo telefona sarunu ierakstītu un pēc tam publiskotu, tādā veidā nomelnojot Ventu.

„Jau pirms nedēļas saņēmu no viņas īsziņu ar aicinājumu uz dēla 10 mēnešu jubileju. Jocīgi šķita jau tas vien, ka viņa pati ar mani sazinājās, turklāt rakstot vārdus – „būsi laipni gaidīts”. Un vēl, dēlam 10 mēneši apritēja 4. aprīlī, nevis 8. aprīlī, kad viņa mani aicināja. Sapratu, ka tajā dienā netikšu - daudz darba, turklāt iepriekšējās reizēs, kad devos pie dēla, viņa mani ignorēja. Tāpēc netērēju laiku un neaizbraucu. Un te pēkšņi, 8. aprīlī, darba laikā man zvanīja Magone. Pirmās trīs reizes pacēlu un teicu, lai nezvana tagad, ka esmu ļoti aizņemts darbos. Piecu minūšu laikā sekoja arī ceturtais zvans, tad neizturēju un sabļāvu uz viņu. Bet to sarunu viņa ierakstīja ar nodomu, lai pēc tam publicētu internetā un nomelnotu mani. Iznesa mani cauri,” nosaka Ventis un piebilst: „Viņa pārmet man tirāniju, ka neļauju viņai mierīgi dzīvot. Bet ko pati dara? Kad uzrakstu īsziņu, kas dēlam vajadzīgs, ko nopirkt, viņa tikai atcērt, ka pats zinu, kas šajā vecumā ir vajadzīgs. Un, ja nezinu, ko pirkt, lai atsūtu dāvanu karti.”

Venti nomoka vairāki jautājumi

Ventis Vītols arī nesaprot, kādā veidā Magone uzzinājusi, ka Ventim esot ierosināta krimināllieta par nelikumīgu ieroču glabāšanu un tirgošanu. “Šādu informāciju privātpersonām neviens policijā nesniedz,” uzsver Ventis, kuram ir aizdomas, ka Magones paziņas policijā izpauž konfidenciālu informāciju. Lieta esot procesā, bet pret viņu apsūdzība nav celta, jo neesot pierādījumu. „Tā ir neslavas celšana pret mani,” teic Ventis.

Diezgan aizdomīgi šķiet arī tas, kā Magonei vēl pirms tiesas lēmuma par aizbildniecības piešķiršanu izdevās dēlam Raimondam Saulgaitim nomainīt uzvārdu no Vītols uz Burks. „Jau 12. februārī Liepājas dzimtsarakstu nodaļā viņa nomainīja bērnam uzvārdu. Tas notika pusotru mēnesi pirms tiesas lēmuma,” neizpratni par notikušo neslēpj Ventis Vītols.

Viņš nojauš, ka pavisam drīz Magone ar dēliem aizbrauks uz Londonu, jo tur viņai ir jāatgriežas darbā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma.

Kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, ekrānuzņēmums no draugiem.lv