foto: Shutterstock
Nostradama baisākie pareģojumi: kas jau ir piepildījies, bet ko gaidīt tuvākajā laikā
Nostradams.
Trakā pasaule
2023. gada 1. februāris, 07:05

Nostradama baisākie pareģojumi: kas jau ir piepildījies, bet ko gaidīt tuvākajā laikā

Jauns.lv

Mišels de Nostradams īsos četrrindu pantos iešifrēja gaidāmos vēsturiskos notikumus. Viņam var ticēt vai neticēt, jo skaidro tos dažādi. Tomēr ir vismaz 5 Nostradama pareģojumi, kas pārsteidzošā kārtā piepildījušies pilnīgi precīzi. Un no tā kļūst neomulīgi…

Karaļa Henrija III nāve

Tas notika 1559. gada vasarā. "Neuzvaramais", kā izteicās Nostradams, kurš viņu pazinis personīgi, karalis Henrijs III, kaislīgi mīlējis medības un bruņinieku turnīrus, taču todien kaut kas nogājis greizi. Viens no kareivjiem neuzmanības dēļ iedūra šķēpu tieši karalim acī.

Viņa nāve bija ilga un mokoša – attīstījās sepse, ar kuru tolaik neprata cīnīties. Nostradams, kā vēlāk izrādījās, pareģoja šo briesmīgo nāvi savā četrrindē, tur bija šādi vārdi: "jaunais lauva uzvarēs vecāko", un tika precizēts, ka "caurdurs viņa acis caur zelta krātiņu" (domājams, ķivere, kas aizsedz seju). Turklāt pareģojumā bija runāts par "divām brūcēm", kuru dēļ iestāsies "nežēlīga nāve".

Ugunsgrēks Londonā

1666. gadā vienā no Londonas maizes ceptuvēm izcēlās ugunsgrēks. Liesmas ātri pārsviedās uz blakus ēkām, un drīz vien liesmoja milzīgs Londonas rajons. Vēlāk, salīdzinot dažus skaitļus un miglainos izteicienus, speciālisti paziņoja: šo notikumu paredzējis Nostradams. Četrrinde skan apmēram šādi:

"Taisnīgo asinis izdarīs kļūdu Londonā, satrieks ar zibeni divdesmit trijniekus un sešinieku. Vecā lēdija nokritīs no liela augstuma, sektas locekļi tiks nogalināti."

Šīs rindas atšifrētas šādi: divdesmit trijnieki - tas ir 60, plus vēl 6 - 66. Ar "veco lēdiju”, kā apgalvo skaidrotāji, Nostradams domājis pašu Londonu.

Hitlera nākšana pie varas

Īpaši daudz Nostradama pareģojumu, domājams, attiecas uz XX gadsimtu. Vienā no tiem droši vien runāts par Hitlera parādīšanos.

"Eiropas rietumos nabagu ģimenē piedzims bērns, kurš ar savu valodu vedīs aiz sevis lielu karaspēku un tiks slavēts tālu aiz Eiropas robežām."

Ja šeit pievieno virkni mājienu citos pravieša dzejoļos - iznāk Ādolfa Hitlera dzīves ceļa apraksts.

Hirosimas un Nagasaki traģēdija

Aptuvenais Nostradama vārdu tulkojums vēsta:

"Divās pilsētās notiks tādas nelaimes, kādas vēl nekad nav piedzīvotas."

Turklāt gaišreģis pievienoja tādas detaļas kā: "cilvēki, kas nokauti ar tēraudu" un "bads mēra laikā". Nu, viss saskan: divas pilsētas, kuras skārušas līdz šim neredzētas nelaimes, ir japāņu Hirosima un Nagasaki, kuras Otrā pasaules kara laikā iznīcināja ar atombumu. "Tērauda nogalinātie" - bumbas nometa lidmašīnas – "tērauda putni". Un par mēri Nostradams varēja nosaukt staru slimību.

Kenedija slepkavība

ASV prezidenta Džona Kenedija slepkavība tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajiem XX gadsimta notikumiem. Tiek uzskatīts, ka Nostradams to pareģojis ar vārdiem: "No augšas kritīs ļaunums uz dižo cilvēku", un pēc tam - "mirušo nevainīgo apsūdzēs noziegumā". Prezidenta slepkavībā apsūdzēts Lī Hārvijs Osvalds. Pēc tam viņu pašu nošāva, bet daudzi vēl ilgi neticēja viņa vainai, uzskatot par apstākļu upuri.

Franču astrologs brīdinājis: XXI gadsimtā cilvēcei būs jāsamaksā par visām savām kļūdām. Mēs jau sen esam aplami izturējušies pret dabu, un pavisam drīz iestāsies atmaksa: ar katru gadu drausmīgo dabas katastrofu un kataklizmu skaits palielināsies, izraisot tūkstošiem cilvēku bojāeju. Nostradams pareģoja gan jaunas nāvējošas slimības, gan epidēmijas, kas izplatīsies visā pasaulē.

Pēc prognozētāja teiktā, parādīsies jauni bakterioloģiskie ieroči, un agri vai vēlu tie vairs nebūs kontrolējami. Dažas gaišreģa četrrindes skaidri apraksta nāvējošā vīrusa izplatību kādā no austrumu valstīm.