foto: Shutterstock
Kārtības un tīrīguma karaliene Kondo paziņo, ka ir padevusies saglabāt māju tīru pēc bērniem
Ilustratīvs attēls.
Trakā pasaule
2023. gada 30. janvāris, 19:13

Kārtības un tīrīguma karaliene Kondo paziņo, ka ir padevusies saglabāt māju tīru pēc bērniem

Jauns.lv

Par tīrības un kārtības karalieni dēvētā Marija Kondo paziņojusi, ka kopš sava trešā bērna piedzimšanas viņa vairs neuzkopj māju.

Pasaulē atzītā japāņu mājas kārtības eksperte atzina, ka, pieskatot trīs bērnus, viņas ģimenes māja ir nekārtīga un sakopšana tagad nav tik svarīga.

"Manas mājas ir nekārtīgas, taču veids, kā es pavadu savu laiku, ir man piemērots šajā dzīves posmā," viņa sacīja laikrakstam "Washington Post".

Uzkopšanas guru sacīja, ka kopš dēla ierašanās 2021. gadā viņas dzīve ir būtiski mainījusies.

"Līdz šim es biju profesionāla kārtotāja, tāpēc darīju visu iespējamo, lai manā mājā vienmēr būtu kārtība," viņa sacīja.

"Es esmu atteikusies no kārtības uzturēšanas, bet labā nozīmē," viņa teica. "Tagad es saprotu, ka man ir svarīgi izbaudīt laiku kopā ar bērniem mājās," piebilda Kondo. 

Kondo jaunākā grāmata "Marija Kondo Kurashi mājās: Kā organizēt savu telpu un sasniegt savu ideālo dzīvi", koncentrējas uz japāņu jēdzienu "kurashi", kas nozīmē "dzīvesveids".

Kopš viņa kļuva par māti trīs bērniem, viņa sacīja, ka viņas dzīvesveids ir mainījies un viņas uzmanība ir pārgājusi no kārtības organizēšanas uz vienkāršu veidu, kā ikdienas lietās sniegt laimi.

Grāmatā viņa raksta: "Sakopt nozīmē tikt galā ar visām lietām savā dzīvē. Kondo tas nozīmē novērtēt savu dzīves kārtību un izveidot savu ritmu, pamatojoties uz to, kas katru piepilda ar prieku.

Kondo uzkopšanas metode tika izklāstīta viņas 2011. gada grāmatā "Kārtības maģija" ("The Life-Changing Magic of Tidying Up"). Šī metode mudina klasificēt priekšmetus, tostarp drēbes, grāmatas un sentimentālus priekšmetus, lai noskaidrotu, vai tie "izraisa prieku" īpašniekam.

Kopš tā laika viņa ir dalījusies ar organizēšanas priekiem savās divās "Netflix" sērijās, kur palīdz cilvēkiem, sakārtojot viņu mājas.