TV3 sāks rādīt iespaidīgo Baltijas kopdarbu “Rīgas vārti”
Ivars Kalniņš (pa kreisi) (publicitātes foto)
TV
2023. gada 30. janvāris, 08:35

TV3 sāks rādīt iespaidīgo Baltijas kopdarbu “Rīgas vārti”

Jauns.lv

No 2. februāra TV3 skatītājiem ceturtdienu vakaros būs iespēja vērot spraigo dzīves drāmu ar krimināliem elementiem “Rīgas vārti”. Spilgtais Latvijas un Lietuvas aktieru ansamblis, negaidīti sižeta pavērsieni un daudzveidīgās filmēšanas lokācijas visās Baltijas valstīs ļaus ieskatīties kriminālās pasaules aizkulisēs, kas pārsteigs ar elpu aizraujošām situācijām un dramatiskiem savstarpējo attiecību līkločiem.

Seriāls “Rīgas Vārti” kanālā TV3 no 2. februāra būs skatāms katru ceturtdienu plkst. 22.10.

Seriāla galveno varoni Erikas, ko atveido Lietuvas uzlecošā zvaigzne Mantas Zemļeckas, pamatīgi nomocījusi dzīve viņa tēva – ietekmīga miljonāra – paspārnē un viņš pieņem izaicinājumu izlauzties no vienmuļās ikdienas, iesaistoties bīstamajā narkotiku tirgus pasaulē, kur viņam jālavierē starp likuma sargu un starptautisku kriminālu grupējumu attiecībām. Kad Erikas pārņem noziedzīgo afēru azarts, viņš nolemj apiet savus sākotnējos partnerus, lai kļūtu par vēl nozīmīgāku spēlētāju bīstamajā biznesā. Pārdrošais solis viņu nostādīs vēl sarežģītākā situācijā, taču atpakaļceļa var arī vairs nebūt. 

“Rīgas vārti” 11 epizožu garumā skatītājus vedīs līdzi Erika un viņa sabiedroto cīņai par varu, naudu, mīlestību un izdzīvošanu. Lai arī apstākļi ir mainījušies, galvenais varonis, tāpat kā iepriekš, izaicinoši turpina savas dzīves jēgas meklējumus, kā arī mēģina orientēties savu vērtību pasaulē. 

Seriāla sižetu iedzīvina iespaidīgs Latvijas un Lietuvas aktieru ansamblis. No Latvijas tajā piedalās Jēkabs Reinis, Lelde Dreimane, Dārta Daneviča, Edgars Ozoliņš, Ivars Puga, Anete Krasovska, Dārta Dejus, Zane Burnicka, Vitālijs Jakovļevs un citi. Tāpat arī seriālā redzams Ivars Kalniņš, kurš attēlo ietekmīgas mafijas ģimenes galvu. 

“Seriālā piedalās lielisks aktieru sastāvs no Lietuvas un Latvijas – cilvēki, ar kuriem es labprāt esmu strādājis un darīšu to turpmāk. “Rīgas vārti” sižets par kriminālo pasauli ir dažādas asociācijas raisošs un režisors kopā ar aktieriem radīja atmosfēru un iedzīvināja sižetu, lai iepriecinātu skatītāju,” pastāstīja Ivars Kalniņš.

Filmēšanas lokāciju daudzveidība nodrošinās seriāla autentisko noskaņu, ļaujot skatītājam ceļot līdzi seriāla varoņiem uz Rīgu, Viļņu un Tallinu.  

Galvenās lomas atveidotājs Mantas Zemļeckas ir daudzsološs Lietuvas jaunais aktieris, kura harizma un emocionālais tēlojums skatītājiem liks pārdzīvot līdzi viņa atveidotajam tēlam pārsteidzošo piedzīvojumu un emociju karuselī. 

Dzīves drāmu ar krimināliem elementiem veido Latvijas sabiedrībā iemīļoto seriālu ”Viņas melo labāk”, “Tunelis” un ”Nemīlētie” producenti Audrius Janušausks un Rimvids Martinaitis. Režisors ir Ričardas Vitkaitis.