foto: AP/Scanpix
Skandalozi atklāti prinča Harija memuāri: kautiņš ar brāli, kokaīns 17 gados, 25 nogalināti talibi
Prinča Harija memuāri ir kļuvuši par “karsto pīrādziņu”.
Slavenības
2023. gada 6. janvāris, 10:25

Skandalozi atklāti prinča Harija memuāri: kautiņš ar brāli, kokaīns 17 gados, 25 nogalināti talibi

Jauns.lv

Prinča Harija gaidāmie memuāri “Spare” ir kļuvuši par gaidītu un jau ierasts, arī skandalozu kārtējo karaļnama “sliktā zēna” izgājienu. Par to liecina gan britu sabiedrības, gan mediju interese, kas centušies tikt pie vēl neizdotajiem prinča Harija memuāriem, kuru oficiālā iznākšana paredzēta vēl tikai 10. janvārī. Un interese ir pamatota - viņš memuāros bijis visnotaļ atklāts un skandalozs.

Fakts, ka prinča Harija memuāri ir kļuvuši par “karsto pīrādziņu”, liecina kaut vai fakts, ka parasti ieturētā britu raidsabiedrība BBC ir atzinusi, ka veltījusi pūles, lai tiktu vēl pie neizdoto memuāru versijas. Tas šim medijam izdevies Spānijā, un uz karstām pēdām memuāri ir iztulkoti.

BBC arī apkopojis, viņuprāt, skandalozākās prinča Harija atklāsmes savos memuāros.

Harijs un Viljams aicināja tēvu neprecēties ar Kamillu

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon
30

Harijs raksta, ka viņš un Viljams lūdza savu tēvu neprecēt Kamillu, tagadējo karaļa laulāto, baidoties, ka viņa kļūs par viņu “ļauno pamāti”. Šādas bažas, acīmredzot, Harijam un Viljamam bijušas vēl bērnībā, pirms Kamilla pievienojās karaliskajai ģimenei.

Harijs apgalvo, ka viņam un viņa brālim bija atsevišķas tikšanās ar Kamillu, pirms viņa oficiāli pievienojās ģimenei.

Harijs memuāros arī norāda, ka savulaik uzskatījis, ka viņa kādu dienu varētu būt viņa "ļaunā pamāte", bet viņš un viņa brālis bija gatavi viņai piedot, ja viņa varētu iepriecināt karali Čārlzu.

Sieviete "ar spējām" pārraida ziņu no Diānas

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon
21

Harijs apraksta, kā viņa skumjas par mātes Velsas princeses Diānas nāvi noveda pie tā, ka viņš meklēja palīdzību pie sievietes, kura apgalvoja, ka viņai ir spējas sazināties ar aizsaulē aizgājušajiem.

"Tava māte saka, ka tu dzīvo dzīvi, kādu viņa nevarēja dzīvot," norādījusi ekstrasense, "tu dzīvo tādu dzīvi, kādu viņa tev gribēja."

Diāna gāja bojā autoavārijā Parīzē 1997. gadā, kad Harijam bija 12 gadu.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon
18

Viljams fiziski uzbrucis Harijam

Memuāros arī ir izklāstīts strīds starp Hariju starp Viljamu. Kā noprotams, strīds beidzies ar roku palaišanu, ko izraisīja Viljama komentāri par Meganu. Harijs apgalvo, ka brālis satvēra viņa apkakli, saplēsa kaklarotu un nogāza viņu uz grīdas savā Londonas kotedžā.

Harijs raksta, ka viņa brālis ir kritisks pret Meganu, uzskatot viņu par "grūtu" un "rupju".

"Viņš satvēra mani aiz apkakles, saplēšot manu kaklarotu, un nogāza mani uz grīdas." Harijs norāda, ka pēc Viljama uzbrukuma nonācis uz grīdas.

Viljams un Katrīna izjokojuši Hariju ar nacistu kostīmu

foto: Sun/Scanpix
Princis Harijs un nacista tērps.

Memuāros arī teikts, ka Viljams un Katrīna nelāgi izjokojuši Hariju, kad ieteikuši viņam izvēlēties nacistu kostīmu kādai ballītei 2005. gadā.

Harijs stāsta, ka pirms pasākuma vēlējies konsultāciju tērpa izvēlei ballītei. Viņš sazinājies ar Viljamu un Katrīnu, norādot, ka viņam ir pilota un nacista kostīms. Pāris ieteicis izvēlēties nacistu tērpu. Kā zināms, Harijs nonāca skandalozā situācijā, kad tika pieķerts pasākumā nacistu formas tērpā.

Kokaīna lietošana 17 gadu vecumā un marihuānas smēķēšana Ītonā

Princis Harijs rāda mēli

gallery icon
15

Harijs stāsta, ka viņam tika piedāvāta kokaīna līnija pie kāda cilvēka, kad viņam bija 17 gadu, un atzīst, ka lietojis šīs narkotikas vairākas reizes, lai gan viņš to neesot izbaudījis.

Viņš raksta: "Tas nebija īpaši jautri, un tas nelika man justies īpaši laimīgam, kā tas šķita visiem pārējiem. Taču tas lika man justies savādāk, un tas bija mans galvenais mērķis. Es biju 17 gadus vecs zēns, kurš bija gatavs izmēģināt visu, kas mainīja iepriekš noteikto kārtību."

Viņš arī stāsta, ka smēķējis marihuānu vannas istabā Ītonas koledžā, kamēr viņš bija skolnieks, kamēr viņa miesassargi patrulēja pie ēkas ārpuses.

Afganistānā nogalināti 25 talibu kaujinieki

foto: REUTERS/SCANPIX
Princis Harijs militārajā dienestā.

Laikā no 2012. līdz 2013. gadam, kad viņš dienēja Afganistānā par helikoptera pilotu, Harijs stāsta, ka piedalījies sešās misijās, kurās visās bija nāves gadījumi, taču uzskatīja, ka tās ir attaisnojamas.

"Tā nebija statistika, kas mani piepildīja ar lepnumu, bet arī nedarīja man kaunu," viņš raksta. "Kad es atklāju, ka esmu iegrimis kaujas karstumā un apjukumā, es nedomāju par šiem 25 cilvēkiem kā par cilvēkiem. Tās bija šaha figūriņas, kas tika noņemtas no galda, sliktie cilvēki tika likvidēti, pirms viņi varēja nogalināt labus cilvēkus."

Panikas lēkmes publiskas priekšā 

"Līdz 2013. gada vasaras beigām es piedzīvoju slikto brīdi - šausminošas panikas lēkmes," savā memuāros raksta Harijs.

Raksturojot savus toreizējos pienākumus, sākot no uzstāšanās līdz intervijām, Harijs saka, ka ir "nespējīgs veikt šīs pamatfunkcijas".

Neilgi pirms runām viņa ķermenis bija klāts ar sviedriem, un uzvalka uzvilkšana bija iemesls, kad sākās panika, viņš atklāj.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon
83