foto: Vida Press
Viņu kļūdas ir mūsu izklaide - gada aprunātākie šovbiznesa zvaigžņu modes un stila iznācieni
Slavenības
2023. gada 2. janvāris, 06:26

Viņu kļūdas ir mūsu izklaide - gada aprunātākie šovbiznesa zvaigžņu modes un stila iznācieni

Jauns.lv

Apskatā - slavenību pretrunīgākās un dažkārt pat aizvainojošākās modes izvēles 2022. gadā.

Mūsdienu leģenda vēsturiskas leģendas kleitā

Izvēloties kleitu Modes industrijas ievērojamākajam gada pasākumam, Ņujorkas Kostīmu institūta balles vēsturē ieies TV šovu zvaigzne, uzņēmēja Kima Kardašjana.

Kima Kardašjana “Met Gala 2022” ballē tērpusies Merilinas Monro leģendārajā kleitā

gallery icon

Viņa bija uzvilkusi aktrises Merilinas Monro leģendāro kailuma ilūzijas kleitu, kurā 1962. gadā Merilina dziedāja apsveikumu ASV prezidentam Džonam Kenedijam. Lai gan Monro fonds šo modes mirkli atbalstīja, daudzi citi, kuru vidū arī pats tērpa autors Bobs Makijs, bija sarūgtināti, ka tā ir mugurā tik pretrunīgai personībai kā Kimai.

Arguments esot tas, ka kleita ir vēsturisks apģērba gabals un tādai tai ir jāsaglabājas. Bet, cik būtiska šī izvēle bija pašai Kimai, pierāda tas, ka viņa trīs nedēļu laikā ar veselībai bīstamām metodēm nometa septiņus kilogramus svara, lai kleita derētu. Strīdi nedaudz mazinājās, kad tika publicēts aizkulišu video, kurā redzams, ka Kima, kleitu mērot, ir bijusi ar cimdiem rokās un oriģinālajā Monro kleitā pavadīja vien desmit minūtes fotogrāfijām, un pēc tām uzvilka elastīgāku, mazāk vērtu kleitas kopiju.

Tas pats, kas peldkostīms

Maijā multimāksliniece Džūlija Foksa, kas, šķiet, pārpārēm izbauda ar Kanjes Vesta palīdzību nākušo slavu, nofotografēta pie pārtikas veikala Losandželosā, tērpusies gaužām pieticīgi – melnbaltā veļas komplektā.

To papildināja džinsa zābaki, somiņa un žakete. Kamēr internets priekā gavilēja vai niknumā burkšķēja, citi radīja izklaidējošas memes par tēmu un pati Foksa "Instagram" aizstāvējās: “Ja jau pludmalē peldkostīms ir sociāli pieņemams, tam vajadzētu būt pieņemamam arī visur citur.”

Gotu Ziemassvētku eglīte

Saņemot nominācijas septiņās kategorijās (gada video, gada mākslinieks, labākā sadarbība, labākā režija, labākais mākslinieciskais izpildījums, labākie vizuālie efekti un labākā horeogrāfija), reperim Lil Nas X nekas cits neatlika, kā "MTV Video mūzikas balvā" to atzīmēt ar glamūru un pompu.

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
Lil Nas X.

Izvēle krita par labu ekstraordinārajam tērpam no zīmola "Harris Reed".

Autortiesību jautājums

Laikmetīgais mākslinieks ar pseidonīmu aleXsandro Palombo, kas zināms ar to, ka savā mākslā izmanto multfilmas "The Simpsons" tēlus, paziņojis, ka grasās sūdzēt tiesā mūziķi Cardi B, jo viņa savam Halovīna tēlam "Instagram" ierakstā ir izmantojusi mākslinieka darbu bez saskaņošanas.

Iedvesmojoties no franču dizainera Terija Muglera, multfilmas tēla Mārdžas Simpsones zīmējums radīts 2013. gadā Lielbritānijas modes žurnālam "Vogue".

Ja ņem vērā, ka Cardi B oktobrī uzvarēja tiesas prāvā, kurā kāds vīrietis reperi apsūdzēja par viņa tetovējumu izmantošanu mūzikas albuma noformējumā, izredzes māksliniekam ir gaužām mazas.

Vēsture nepareizā kontekstā

Mūziķe Summer Walker, šķiet, nevar atļauties ne tērpu, ne laba stilista pakalpojumus. Viņa "BET Awards" pasākumā ieradās (burtiski) neeksistējošā tērpā, tikai rotās.

foto: Billy Bennight/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press
Summer Walker.

Tērps sastāvēja no minisvārkiem un metāliskām ķermeņa rotām no dizaineres Laurel Street. Kā informējusi mūziķe, “tērps” tapis, iedvesmojoties no tradicionālajiem Dienvidaustrumāzijas pirmo iedzīvotāju aksesuāriem, un tieši tas sadusmojis cilvēkus – ka pamatiedzīvotāju kopienas kultūra ir lietota šādā seksualizētā kontekstā. Rotu māksliniece atvainojās: “Summer Walker ir dzīva dieviete, mūsu nolūks nebija seksualizēt šos izstrādājumus, bet gan svinēt dzīvi un sieviešu skaistumu.”

Baltajām dzīvēm ir nozīme

Reperis Kanje Vests nespēj būt mierā ne runājot, ne klusējot. Savā modes skatē "Yeezy Season 9" viņš bija uzvilcis aizskarošu T kreklu ar frāzi “White Lives Matter”.

Viņaprāt, krekls bijis “smieklīgs” un izvēlēts “iekšējās sajūtas” dēļ, kā arī tam esot iedvesmojusi arī viņa “saikne ar Dievu”. Drīz pēc skates kasti ar krekliem viņš esot aizsūtījis Losandželosas bezpajumtniekiem, un viņu aizstāvji tādējādi Kanji vainoja “politiskā reklāmā”. Kopš šīs situācijas mūziķis zaudējis miljardos mērāmas summas un līgumu ar tādu zīmolu kā "adidas".

Neiespējamais ir iespējams

Ir nepieciešams īpašs tērps, lai modelei Emīlijai Ratažkovski liktu izskatīties nepievilcīgi.

foto: Jackson Lee / SplashNews.com/ Vida Press

Un šis karnevāla tērps gada ievērojamākajā modes ballē "Met Gala" ir viens no tiem. Pārsteigums ir dubultā, jo tas ir zīmola "Versace" vintāžas tērps no 1992. gada pavasara/vasaras kolekcijas, nevis kādā mazā stūra bodītē iegādāts.