foto: Shutterstock/ Vida Press
Nepālas augstākā tiesa liek atbrīvot bēdīgi slaveno franču sērijveida slepkavu, kurš medīja tūristus
Sērijveida slepkava Čārlzs Sobhrajams pēc atbrīvošanas no Indijas cietuma lūdz Dievmātes katedrālē Parīzē, 1997. gads.
Trakā pasaule
2022. gada 22. decembris, 09:57

Nepālas augstākā tiesa liek atbrīvot bēdīgi slaveno franču sērijveida slepkavu, kurš medīja tūristus

Jauns.lv

Nepālas augstākā tiesa 21. decembrī izdeva rīkojumu atbrīvot no cietuma bēdīgi slaveno franču sērijveida slepkavu Čārlzu Sobhrajamu, kurš 1970. gados medīja Rietumu tūristus, kas ceļoja pa Dienvidāzijas hipiju takām. 

Tiesa pieņēma lēmumu, pamatojoties uz viņa vecumu un veselības stāvokli, sacīja tiesas pārstāvis Bimals Paudels.

78 gadus vecais Sobhrajams bija izcietis mūža ieslodzījumu cietumā Katmandu priekšpilsētā Bhaktapurā par divu tūristu nogalināšanu 1975. gadā, taču daudzas viņa iespējamās slepkavības joprojām nav atrisinātas.

Augstākās tiesas divu tiesnešu kolēģija lika valdībai viņu nekavējoties atbrīvot un 15 dienu laikā deportēt uz "savu valsti", piebilda preses sekretārs.

Sobhrajams cieš no sirds slimības, un viņam ir nepieciešama atvērta sirds operācija, paziņoja tiesa. 

Sobhrajams dzimis Francijas pārvaldītajā Saigonā, Vjetnamā, pirmo reizi 1963. gadā tika ieslodzīts Parīzē par ielaušanos, bet pēc tam tika apsūdzēts noziegumu izdarīšanā vairākās valstīs - Francijā, Grieķijā, Turcijā, Irānā, Afganistānā, Pakistānā, Nepālā, Indijā, Taizemē un Malaizijā. 

Viņš arī izbēga no cietuma vairākās valstīs, tāpēc viņš ieguva iesauku "Čūska", jo daudz un samērā veiksmīgi izvairījās no varasiestādēm. 

Sobhrajams atzina vismaz 12 slepkavības laikā no 1972. līdz 1976. gadam, pirms atsauca atzīšanos pirms turpmākām tiesas prāvām, norāda viņa biogrāfi.

Viņa patiesais upuru skaits nav zināms. 2014. gadā Nepālas tiesa Sobhrajamu notiesāja par kanādiešu tūrista Lorāna Kerjēra slepkavību 1975. gadā, piespriežot 20 gadu cietumsodu. 2021. gada BBC/"Netflix" seriāls ar nosaukumu "The Serpent" jeb "Čūska" ir balstīta uz stāstu par Sobhrajama iespējamām slepkavībām.