foto: Instagram
Sobčaka Krievijā atgriezusies pēc viņas mātes zvana Putinam
Ksenija Sobčaka ar Ludmilu Narusovu.
Slavenības
2022. gada 19. decembris, 15:19

Sobčaka Krievijā atgriezusies pēc viņas mātes zvana Putinam

Jauns.lv

Kseniju Sobčaku brīdināja par gaidāmo arestu, un viņa spējusi aizbraukt no valsts, atsaucoties uz laikrakstu "Agentstvo", ziņo "Rtvi.com".

Putins nav zinājis par žurnālistes Ksenijas Sobčakas iespējamo aizturēšanu oktobrī, atsaucoties uz prezidenta administrācijai tuvu avotu un Sobčakas paziņu, ziņo "Agentstvo".

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, Ksenijas Sobčakas māte, Krievijas senatore Ludmila Narusova sazvanījusi Vladimiru Putinu, pēc kā žurnāliste sapratusi, ka varētu atgriezties Krievijā. Pati Narusova noliedz, ka būtu runājusi ar Krievijas prezidentu.

Sobčakas paziņas "Agentstvo" pastāstīja, ka žurnālistes aizturēšana varēja notikt 26. oktobrī, kad televīzijas vadītājas ārpilsētas mājā notika kratīšana izspiešanas lietā. Pēc viņu teiktā, žurnāliste tika brīdināta par gaidāmo arestu, un viņa spējusi aizbraukt no valsts.

Ksenijas Sobčakas stils no 1991. līdz 2014. gadam

gallery icon

Oktobra beigās tiesa Maskavā apcietināja Sobčakas projekta "Ostoržno Media" komercdirektoru Kirilu Suhanovu, bijušo "Tatler" galveno redaktoru Kirilu Romanovski un žurnālistu Tamerlanu Bigajevu apsūdzībā par izspiešanu sevišķi lielā apmērā. Pēc izmeklēšanas versijas, viņi it kā izspieduši naudu no "Rostec" vadītāja Sergeja Čemezova par negatīvas informācijas neizpaušanu par viņu "Telegram" kanālā "Tušite svet!".

Kratīšana Sobčakas mājā notika 26. oktobrī. Tajā pašā dienā mediji ziņoja, ka žurnāliste devusies uz Lietuvu. Vēlāk šo informāciju apstiprināja valsts Valsts drošības departamenta  vadītājs Darjus Jaunišķis. 7. novembrī mediji ziņoja par Sobčakas atgriešanos Krievijā.

Ksenija Sobčaka ar vīru un dēlu atpūšas Itālijā

gallery icon

17. novembrī Sobčaka atvainojās Čemezovam par "kolēģu rīcību" izspiešanas lietā. Viņasprāt, izspiešanas lietā nav "politiskā konteksta" un ka Suhanovam, Romanovskim un Bigajevam "izvirzītas nopietnas apsūdzības". Viņa apgalvo, ka "puiši patiesi nožēlo notikušo".

Savukārt Romanovska advokāts sacīja, ka aizstāvībai ir dokumenti, kas apliecina, ka viņa aizstāvamais veicis darbus "Telegram" kanālam pašas Sobčakas uzdevumā.

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

gallery icon