foto: Twitter @DUALIPA
Angļu popzvaigznei Dua Lipai piešķirta Albānijas pilsonība
Popzvaigznei Dua Lipai piešķirta Albānijas pilsonība
Slavenības
2022. gada 28. novembris, 14:23

Angļu popzvaigznei Dua Lipai piešķirta Albānijas pilsonība

Jauns.lv

Londonā dzimusī dziedātāja Dua Lipa publicējusi fotogrāfijas, kurās redzama, nododot zvērestu Albānijas galvaspilsētas Tirānas rātsnamā.

Albānijas prezidents Bajrams Begajs sacīja, ka 27 gadus vecā Dua Lipa ar savu mūziku ir padarījusi albāņus slavenus visā pasaulē.

Dziedātāja sociālajā vietnē "Twitter" dalījusies ar attēliem, kuros redzama rātsnamā, Albānijas karogu ielienkumā un turot rokās mapi ar valsts emblēmu.

Dua Lipa pateicās prezidentam Begajam un pilsētas mēram Erionam Veliajam "par šo pagodinājumu" un piebilda: "Ieguvu Albānijas pilsonību!!"

Dziedātāja pievienoja ierakstam arī frāzi albāņu valodā: "Faleminderit, po ndihem shume krenare", kas tulkojumā nozīmē "Paldies, es jūtos ļoti lepna".

Arī Begajs sociālajos tīklos paudis prieku par jauno pilsoni: "Priecājos piešķirt vienīgajai Dua Lipai Albānijas pilsonību!"

Zināms, ka slavenā dziedātāja Dua Lipa dzimusi Londonā 1995. gadā Anesas un Dukagjina Lipu ģimenē, kuri ir Kosovas albāņi, kas uz Lielbritāniju migrējuši 1992. gadā. Bērnībā Lipa kā pirmo iemācījusies tieši albāņu valodu. 

Popzvaigzne Dua Lipa un viņas stils - ikdienā, uz skatuves un modeles gaitās

gallery icon

2016. gadā viņa kopā ar tēvu nodibināja "Sunny Hill" fondu, lai ikgadējos koncertos Kosovā vāktu līdzekļus un palīdzētu cilvēkiem, kuri nonākuši finansiālās grūtībās.

Pirmdien Dua Lipa noslēgs savu ikgadējo koncerttūri Tirānas galvenajā Skanderbega laukumā, lai pieminētu Neatkarības dienu.